Yapay zekanın zirve yaptığı tarayıcı! Opera One!
Opera, bu yıl içinde tüm platformlar için başlatmayı planladığı tamamen yeniden tasarlanmış tarayıcısının erken bir erişim sürümünü yayınladı.
Opera One adı verilen tarayıcı, kenar ve adres çubuğunda gelecekteki AI özellikleri ve uzantıları için bol miktarda açık alan ile daha temiz bir görünüme sahip olacak şekilde tasarlanmış. Opera, "sekme adaları" olarak adlandırdığı özellikleri içeren yeni bir grup özelliği etkinleştirmek için tarayıcı için yeni bir çok iş parçacıklı birleştirici ve yeni modüler tasarım ilkelerini uyguladığını söylüyor.
Tarayıcı, insanların açtığı web sitelerini içeriklerine göre otomatik ve sezgisel olarak gruplama yeteneğine sahip. Örneğin, bir adada menüler ve restoran ayrıntıları içeren tüm sayfaları ve diğerinde Google Dokümanlar içeren tüm sekmeleri açacak. Fikir, kafa karışıklığını azaltmak ve ister iş ister kişisel bir şey olsun, görevler arasında geçiş yapmayı kolaylaştırmak. Opera görünüşe göre araştırmasını yaptı ve kullanıcıların sahip oldukları sekme sayısından bunaldıklarını ve tarayıcılarının onlar için daha fazlasını yapmasını dilediklerini buldu.
Yapay zekanın zirve yaptığı tarayıcı! Opera One!
Tarayıcı kendi başına sekme adaları oluşturabilecek şekilde tasarlanırken, kullanıcılar sayfaları manuel olarak da gruplayabilecek. Adalar arasında sekmeleri sürükleyip bırakabilecek veya "sekme adası oluştur" seçeneğine sağ tıklamadan önce CTRL veya Komut düğmesine basarak ve gruplandırmak istedikleri web sitelerine tıklayarak yeni bir tane oluşturabilecekler.
Sekme adalarına ek olarak Opera One, varsayılan olarak etkinleştirilmiş ChatGPT, ChatSonic ve AI İstemleri ile birlikte geliyor. Hatırlarsanız şirket, mart ayında yapay zeka sohbet botları için kenar çubuğu entegrasyonunu sunarak kullanıcıların bunları tarayıcıda ayrı bir pencerede hızlı bir şekilde başlatmasına olanak tanımıştı. Bu arada, AI İstemleri özelliği, insanların sohbet robotlarını sayfadaki metni dönüştürmek için kullanabilecekleri farklı yollar da öneriyor; örneğin, bir metin yığınını pembe dizi diyaloğuna dönüştürmek veya bilgi yarışması soruları oluşturmak için ondan bilgi çıkarmak.