Kaspersky Apple'dan şikayetçi oldu!
Müzik uygulaması Spotify'nin, Apple'ın tekelleşmeye yönelik uygulamaları ile ilgili şikayette bulunduğunu biliyoruz. Şimdi aynı sebep ile bir şikayet de Kaspersky Lab'dan geldi. Ayrıntılar haberimizde!
Geçtiğimiz günlerde Spotify, Apple'ın, tekelleşmeye yönelik uygulamaları bulunduğu iddiasıyla şirket hakkında şikayette bulunduğunu biliyoruz.
Spotify, Apple’ın kendi servisi olan Apple Music’i öne çıkarmak için kendisi gibi rakip şirketlere zorluklar çıkardığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Aynı durum sebebi ile benzer bir şikayet şimdi de Rusya merkezli siber güvenlik şirketi olan Kaspersky'dan geldi.
Kaspersky Apple'dan şikayetçi oldu!
Rusya merkezli siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab, Apple hakkında rekabete aykırı olduğunu iddia ettiği politikalarıyla tekel oluşturmaya çalıştığı gerekçesiyle şikayette bulundu. Şirket şikayetini Rusya Federal Antimonopoly Service’e yaptı.
Son zamanlarda geliştiricilerin, Apple'ın tekelci davranışlarından sıklıkla şikayetçi olduğu gizli bir şey değil. Geçtiğimiz günlerde Spotify'nin yaptığı gibi Kaspersky da Apple’ın diğer geliştiricilerin kendisi gibi eşit şartlarda çalışmasını önlemek için App Store’un sahibi olma pozisyonunu kullandığını savunuyor.
Şikayetini resmi bloğunda yayınladığı bir yazıyla duyuran Kaspersky, bilindiği üzere geçen sene Safe Kids uygulamasını App Store'dan kaldırmak zorunda kalmıştı. Apple’ın, Safe Kids adını taşıyan uygulamaya olan itirazını iOS 12’nin Screen Time özelliğinin çıkışının ardından paylaştığı belirtti. iOS 12’nin ebeveyn izleme işlevi Screen Time da Kaspersky’ın uygulamasına benzer bir işlev görüyor.
Siber güvenlik şirketi Kaspersky, Apple hakkında şikayette bulunarak, rekabete aykırı politikalarıyla tekel oluşturmaya çalışması hakkında farkındalık oluşturmayı ve tüm geliştiricilerin eşit şartlar altında rekabet edebileceği bir piyasa ortamı sağlanmasını umuyor. Bakalım Apple, Kaspersky’ın şikayeti karşısında nasıl bir yol izleyecek. Ayrıntılar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Apple'ın, tekelleşmeye yönelik uygulamaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.