Dijital kurum kültürünü kuvvetlendiren üç trend

Dijital kurum kültürünü kuvvetlendiren üç trend: Büyük Veri, bulut teknolojileri ve süreç yönetimi.

Dijital kurum kültürünü kuvvetlendiren üç trend

Software AG tarafından teknoloji uygulamalarıyla ilgili gerçekleştirilen anket çalışması önümüzdeki iki yıl içerisinde büyük veri, bulut ve süreç yönetimi teknolojilerinin hayata geçirilme oranlarının yüzde 20’yi aşacağını gösteriyor.

Software AG tarafından Florida’da gerçekleştirilen İş Süreçleri Dünyası etkinliğinde yürütülen anket çalışmasının bilişim dünyasının geleceğine yön verecek gelecek sonuçları açıklandı.  Anket sonuçlarının en göze çarpan sonucu önümüzdeki iki yıl boyunca büyük veri, bulut, mobil, işbirliği ve iş süreç yönetiminin yaygınlaşacağı ve yazılım pazarının dönüm noktasında olduğu bir sürece gireceğimiz oldu. Teknolojilerin eşzamanlı olarak benimsenmesi kurumların iş yapma şekillerini değiştirdiği gibi müşteri ve pazar hareketlerine uyum sağlamak için aksiyon almalarını hızlandırıyor.

Yeni anahtar: İş süreç yönetimi

Ankete katılımcılarına önemli iş fırsatları yaratacak teknolojiler sorulduğunda, katılımcıların yüzde 20’sinden fazlası Büyük Veri ve işbirliğine dayalı fırsatları önemli teknolojiler olarak tanımlıyor. Yüzde 30’dan fazlası bulut ve mobil uygulamaları; yüzde 40’dan fazlası ise iş süreç yönetimi teknolojilerini dijital kurumlarda anahtar olarak tanımlıyor. İş Süreç Dünyası 2012 etkinliğinde Software AF webMethods ve ARIS iş süreç ürünlerini Büyük Veri’yi iş süreçleri ve bulut teknolojilerine entegre ederek güncelleştirdiğini duyurdu. Bu stratejinin geçerliliği yapılan anketle de teyit edilmiş oluyor.

1357644235_softwareaggokhanariksoy2.jpg

Software AG Teknoloji Başkanı CTO’su Wolfram Jost gelişmeleri şu şekilde değerlendirdi: “Bu teknolojilerin uygulanmasını sağlamak daha hızlı ve daha iyi iş kararları alınması için bir ihtiyaç. İş süreçlerini Büyük Veri, bulut mobil ve birleşik sistemler ile entegre ederek, kurumlara değişen piyasa şartlarına kesintisiz olarak anında cevap verme hizmeti sağlıyoruz.”

Bu sonuçlar Büyük Veri üzerine yapılan anket çalışmasında da doğrulandı. Müşteriler daha iyi iş kararlarını daha hızlı bir şekilde almak için gerçek zamanlı operasyonel tespitler yapmanın gerekliliğini bu tip uygulamaları hayata geçirmelerinin ana nedeni olarak açıklıyor.

1357644255_softwareaginfografik01.jpg

Software AG başarılı bir şekilde yönetilen Büyük Veri’nin oyunu değiştiren en büyük güç olduğunu belirtiyor. Software AG, geçtiğimiz yıl en uygulama ölçeklenebilirliği, kullanabilirliği ve performansı alanında en yaygın kullanılan yazılımları geliştiren Terracotta şirketini de almıştı. Wolfram Jost bununla ilgili olarak şunları söylüyor: “Software AG olarak geleceğin bellek içindeki veriyi işlemek olduğunun farkındayız. Bir değer zinciri ancak en yavaş bağlantısı kadar hızlıdır. Bellek teknolojileri müşterileri büyük miktarda gerçek zamanlı ve arşivlenmiş verileri işlerken depolama ve veritabanı gibi engellerle karşılaşmasını önler. Bu sayede işe dair kararların en çabuk ve doğru bilgiyle alınmasını sağlar.”

1357644274_softwareaginfografik02.jpg

Büyük Veri’nin hızlı karar vermedeki etkisi çok büyük. ABD’deki sağlık sektöründe Büyük Veri ile 300 milyon dolar civarında tasarruf yapılabileceği hesaplanıyor.  Avrupa Birliği kurumları harcamalarında da 250 milyar tutarında bir azalma sağlanabilir. Perakende sektöründe faaliyet gösteren Amerikan şirketleri de kar marjlarını yüzde 6 artırabilir veya likidite oranlarını yüzde yedi yükseltebilirler.

Wolfram Jost hızlı ölçeklenebilirliğin kritik bir unsur olduğunu belirtiyor: “webMethods 9.0’ın önemli bir özelliği hali hazırdaki altyapıların bulut bazlı uygulamalarla hızlı entegrasyonunu sağlamak oluyor. webMethods ve ARIS 9.0 uygulamalarının her ikisini de önemli müşterilerimizle işbirliği içinde geliştirdik ve gerçekleştirdiğimiz ankette doğru yolda olduğumuzu gösterdi.”

ARIS 9.0 ve webMethods 9.0 kurumlara sürekli olarak gelişen teknoloji dünyasında yer almalarına yardım ediyor. Ayrıca daha iyi bir anlayış ile çeviklik ve performans sağlamak için gelişmelerden faydalanmalarını sağlıyor. Bunu sağlayan temeli çevik ve esnek iş süreçlerini destekleyen modüler, genişletilebilir, adapte edilebilir, ölçeklenebilir bir BT altyapısına dayanıyor. Kullanıcılar ARIS 9.0 ve webMethods 9.0 programlarına ilk olarak 2012 yılının son çeyreğinde ulaşırken, genel erişim 2013 yılının ilk çeyreğinde olacak.

Software AG Türkiye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıksoy Türkiye pazarında da bu trendlerin geçerli olduğunu belirterek, “2012-2016 yıllara arasında BT sektöründeki büyüme oranının yüzde 16 olması öngörülüyor. Uluslararası alanda yapılan araştırmalar Türkiye’deki BT pazarı büyüklüğünün 2012’deki 7,9 milyar dolardan 2016 yılında 14,4 milyar dolara ulaşacağını gösteriyor. Bulut teknoloji, Büyük Veri ve süreç yönetimi teknolojilerinden faydalanan şirketlerin sayısı Türkiye’de her geçen gün artıyor. Bunun farkına varan firmalar da teknoloji yatırımlarına daha çok ağırlık veriyor” dedi.

Anket sonuçları ve programlarla ilgili daha fazla bilgiye www.softwareag.com’dan ulaşabilirsiniz.