Hint öğrenciler hurdadan insansı robot yaptı, kalbi bile atıyor

Hint öğrenciler, kısıtlı imkanlarla hurda malzemeleri kullanarak insansı robot geliştirdi. İşte kalbi atan insansı robot Anushka.

Hint öğrenciler hurdadan insansı robot yaptı, kalbi bile atıyor

Hindistan’da bir grup öğrenci tarafından geliştirilen Anushka adlı insansı robot, teknoloji dünyasında adeta devrim niteliğinde bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Sadece 2.400 dolarlık maliyetle üretilmiş olmasına rağmen, Anushka birçok etkileyici özelliğe sahip.

Robotun yüzü, Fransız prenseslerinden esinlenerek tasarlanmış ve bu estetik, üretken yapay zeka yardımıyla daha da ileriye taşınmış. Silikon kaplama ve işleyen mekanizmalı bir kalbe sahip olan Anushka, gerçek bir insan gibi duygularını ifade edebiliyor. Intel i7 işlemcisinden güç alan bu insansı robot, 61 farklı dili konuşabilme kapasitesine sahip. Bu özellik, Anushka'nın OpenAI veri tabanını kullanarak kapsamlı ve doğru cevaplar verebilmesini sağlıyor.

Hint öğrenciler hurdadan insansı robot yaptı, kalbi bile atıyor - Resim : 1

Hint öğrenciler hurdadan insansı robot yaptı, kalbi bile atıyor

Yüz tanıma ve görme teknolojileri ile donatılmış olan Anushka, çevresindeki insanları tanıyabilme yeteneğine de sahip. Duygularını 50’den fazla el hareketi ve 30’dan fazla göz hareketi ile ifade edebilen bu robot, ziyaretçileri karşılamak ve onlara çeşitli sorular hakkında bilgi vermek gibi görevlerde kullanılmakta.

Anushka'nın potansiyeli, şimdilik bu görevlerle sınırlı değil. Geliştirici ekip, bu robotu sağlık hizmetleri ve danışmanlık gibi kritik alanlarda kullanmayı planlıyor. Sağlık sektöründeki uygulamaları, Anushka’nın hastalarla etkileşimde bulunarak bilgi sağlaması veya danışmanlık hizmetlerinde bulunması gibi görevleri içerebilir. Anushka’nın bu potansiyeli, robot teknolojisinin gelecekteki uygulamaları hakkında umut verici bir perspektif sunuyor.