WhatsApp, platformlar arası mesajlaşmayı mümkün kılacak
WhatsApp, Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemelerine uyum sağlayarak kullanıcılarına farklı platformlar arası mesajlaşma imkanı sunacak.
Meta'ya ait olan WhatsApp, farklı platformlar arası mesajlaşma özelliği sunmaya hazırlanıyor. Bu, WhatsApp kullanıcılarının yakında Telegram veya Signal gibi uygulamalardaki kişilerle doğrudan iletişim kurabileceği anlamına geliyor. WhatsApp, bu entegrasyon için teknik bir çözüm üzerinde son iki yıldır çalışıyor ve bunu yaparken de sıkı uçtan uca şifreleme standartlarının korunmasını sağlıyor.
Bu değişiklik daha fazla mesajlaşma seçeneği sunsa da, tamamen WhatsApp'ın fikri değil. En azından şu an için şirket için bir kısıtlama olarak görülüyor çünkü yakın zamanda çıkan AB yasaları Meta'yı bir teknoloji "kapı bekçisi" olarak tanımlayarak WhatsApp'ın iletişim platformunu altı aylık bir süre içinde açmasını zorunlu kılıyor.
WhatsApp, bu zorunlu sürenin yaklaşmasıyla birlikte platformlar arası mesajlaşmanın nasıl işleyeceğini açıklamaya başladı. Başlangıçta, metinler, resimler, videolar, ses mesajları ve dosyaların bireyler arasında paylaşımı gibi temel özelliklere odaklanılacak.
WhatsApp, platformlar arası mesajlaşmayı mümkün kılacak
Daha gelişmiş özellikler olan arama ve grup sohbetleri ise daha sonra sunulacak. Ancak daha önemlisi, kullanıcıların olası "spam ve dolandırıcılıklardan" korunması için bu platformlar arası mesajlaşmaya aktif olarak katılmaları gerekecek, diyor WhatsApp'ta mühendislik direktörü olan Dick Brouwer.
Bu hizmeti tercih eden kullanıcılar, diğer platformlardan alınan konuşmaları WhatsApp içinde ayrı bir "üçüncü taraf sohbetleri" bölümünde görecekler. WhatsApp ile bağlantı kurmak isteyen mesajlaşma uygulamalarının da anlaşma imzalamaları ve Meta'nın şartlarına uymaları gerekecek. Bu nedenle, bu özelliğin tam olarak uygulanması zaman alacak, ancak detaylı planlar Mart ayında bekleniyor.
Entegrasyonun amacı oldukça basit; insanlarla iletişimde kalmak için uygulamalar arasında zıplamanız gerekmemeli, tercih ettikleri mesajlaşma platformu ne olursa olsun. İdeal olarak, bu, WhatsApp ve Telegram veya Signal, hatta iMessage arasında sohbet etmeyi bile kapsayabilir. Ancak, büyük, şifreli mesajlaşma uygulamalarını birbirine bağlamanın teknik ve güvenlik zorlukları oldukça önemli ve kolay değil.
Bu nedenle, şirketin aktif hazırlıklarına rağmen, platformlar arası mesajlaşmanın günlük kullanıcılara ulaşması zaman alacak. WhatsApp'ta entegrasyonla ilgili resmi detayların yakında açıklanmasını bekliyoruz.