Twitter’ın yüzü gülüyor: Threads’de işler kötüye gitmeye başladı

Son zamanların en çok konuşulan sosyal medya platformlarından biri olan Threads, etkileyici başlangıcından sonra gerileme dönemine girmiş gibi görünüyor.

Twitter’ın yüzü gülüyor: Threads’de işler kötüye gitmeye başladı

Meta'nın Twitter'la rekabet etmek amacıyla geliştirdiği platform olan Threads, henüz beklediği başarıyı elde edememiş gibi görünüyor. Kullanıcılarla olan etkileşiminin ve katılımının azalmasına neden olan Threads, özellikle kronolojik akış gibi özelliklerine odaklanıyor.

Pazar araştırma şirketi Sensor Tower'ın tahminlerine bakıldığında, Threads üzerindeki günlük aktif kullanıcı sayısı, üst üste ikinci haftada düşüş yaşadı ve 13 milyon kullanıcıya geriledi. Bu sayı, 7 Temmuz'da zirve yapmasına rağmen, yüzde 70'lik bir düşüşe işaret ediyor. Hem iOS hem de Android uygulamalarında kullanıcıların geçirdiği ortalama süre 19 dakikadan 4 dakikaya düştü. ABD'deki Android kullanıcıları tarafından harcanan ortalama süre de 21 dakikadan 5 dakikaya düştü.

Ancak Meta tarafından yapılan açıklamada, Threads platformunun piyasaya sürülmesinin ardından 100 milyondan fazla üye kazandığı, fakat kullanıcı sayısındaki düşüşe rağmen endişe duyulmadığı belirtildi. Meta'nın hedefi şu an için platformdan gelir elde etmek yerine kullanıcı sayısını artırmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmektir.

Twitter’ın yüzü gülüyor: Threads’de işler kötüye gitmeye başladı

Yine de Threads'in belirli eksiklikleri bulunuyor ve bu eksiklikler, kullanıcılar tarafından eleştiriliyor. Özellikle Instagram altyapısının kullanılması, Threads'i bazı kullanıcılar için monoton hale getirebiliyor. Ayrıca, markaların platformda yoğun şekilde içerik paylaşması, kullanıcılar tarafından eleştirilen bir başka noktadır.

Meta, platformun eksikliklerini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor ve yeni özellikler eklemeyi planlıyor. Bu özellikler arasında birden fazla hesap desteği, gönderi düzenleme yeteneği, kronolojik akış seçeneği ve Twitter'a benzer şekilde direkt mesajlaşma, konular, trendler ve gündem başlıkları gibi özellikler bulunuyor.