Messenger Lite yolun sonuna geldi
Uzun süredir internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları dünyasında varlık gösteren Messenger Lite, artık yolun sonuna geldi.
2016 yılında daha düşük performanslı Android cihazlara yönelik olarak piyasaya sürülen Messenger Lite, zamanla tüm telefonlar için erişilebilir hale geldi. Ancak Meta, Messenger Lite'ı Eylül ayında kaldırma kararı aldı. Bazı kullanıcılar bu uygulamayı açtıklarında tam ekran "Sohbet etmeye devam etmek için Messenger'ı kullanın" uyarısıyla karşılaşıyorlar. 18 Eylül'den itibaren Messenger Lite kullanılamayacak. Bu değişiklik, sohbet geçmişinizi etkilemeyecek. "Sohbetlerinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bu nedenle Messenger Lite'dan gelen tüm bilgiler Messenger'da mevcut olacak."
Bazı insanlar, daha güçlü cihazlara sahip olmalarına rağmen Messenger Lite'ı kullanmanın nedenini basit tasarımı ve minimal özellikleri olarak görüyorlar. Temel ve doğrudan bir mesajlaşma uygulaması olarak, insanlarla gereksiz tasarım özellikleri olmadan iletişim kurmanıza olanak tanıyordu. Messenger Lite, karanlık tema gibi özelliklere sahip değildi, ama asla yavaşlamadı ve sadece iletişim kurmanıza izin verdi. Bu yönleriyle, ideal bir metin sohbet uygulaması olarak kabul edilebilir.
Messenger Lite yolun sonuna geldi
Tam teşekküllü Messenger uygulamasını kullanmak, sizi Facebook'un çeşitli diğer ürünlerine ve hizmetlerine maruz bırakıyor. Özellikle uygulamayı açtığınızda, Meta Quest gibi farklı hizmetlere bağlantıları görebilirsiniz. Performans açısından, bir amiral gemisi telefonunda bu uygulama sorunsuz çalışıyor. Uygulamanın boyutu, Messenger Lite'ın "10MB'tan daha az indirme" özelliğine kıyasla 54MB'dir. Diğer özellikler arasında; veri tasarrufu, hızlı yüklenme, verimli çalışma ve daha az mobil veri kullanımı bulunuyor. Özellikle yavaş veya kararsız internet bağlantısının olduğu bölgelerde bile insanlara ulaşabilme yeteneği sunuyordu.
Messenger'ın önümüzdeki ay SMS desteğini kaldırmaya hazırlandığını da belirtelim. Genel olarak bakıldığında, bu sadece Meta'nın kritik olmayan ürünleri azaltma kararı değilse, dünya genelinde cihazların daha güçlü hale gelmesiyle "lite" uygulamaların döneminin sona erdiği argümanı yapılabilir. Google örneğini ele alırsak; Android Go halen mevcut olmasına rağmen "Go" markalamasının kaldırılacağını görebiliriz.