Tekken 8 yapımcısı tepkilere rağmen yapacağını yaptı
Tekken 8, oyuncular arasında tartışmalara neden olan yeni bir adım attı: Oyun içinde Uniqlo markalı ürünler sunan premium bir mağaza açıldı. Bu gelişme, oyun dünyasında marka işbirliklerinin giderek artan popülaritesini yansıtırken, bazı oyuncular tarafından endişeyle karşılandı.
Mağazanın açılması, oyun içi satın alımlar ve telif hakları gibi konularda yeni tartışmaları da beraberinde getiriyor. Oyuncular, kendi karakterlerini özelleştirmek için Uniqlo markalı giysiler ve aksesuarlar satın alabilecek. Ancak, bu özellik, oyunun orijinalliğine ve erişilebilirliğine dair soruları da gündeme getiriyor. Bu, oyun sektöründe markaların rolü ve dijital içeriklerin tüketimi üzerine geniş çaplı bir diyalogun başlangıcı olabilir.
Care to fight in style?
— TEKKEN (@TEKKEN) February 29, 2024
The #TEKKEN Shop is now open in #TEKKEN8 ✨
The first available items are:
👕 UT×TEKKEN free customization items
👗 4 Legacy alternative costumes
👯 4 Avatar Skins
🎆 8 Fireworks
The TEKKEN Shop will be updated monthly with new items! pic.twitter.com/7ibwTNsTcM
Tekken 8'in milyonlarca satan oyunu, tartışmalı yeni premium oyun içi mağazasını oyuncuların hizmetine sundu. Bu mağaza, özellikle Uniqlo markalı ürünler başta olmak üzere, karakter kostümleri ve özel avatar derileri gibi kişiselleştirmeleri satın alma imkanı tanıyor. Bandai Namco tarafından yayınlanan oyun, mağazaya her ay yeni içeriklerin ekleneceğini duyurdu.
Tekken Mağazası, ücretsiz ve ücretli ürünleri içeriyor ve tartışmaların odağında ücretli ürünler var. Ücretli öğeler, gerçek para karşılığında alınan sanal para birimi Tekken Paraları ile satın alınıyor. Ancak Tekken 8'in mağazası, oyuncuları bazı miktarlarda sanal para birimi bırakacak şekilde tasarlanmış, bu da pek çok oyuncunun hoşuna gitmiyor. Örneğin, bir karakter derisini 400 Tekken Parasına satın almak istiyorsunuz ancak yalnızca 400 Tekken Parası satın alamıyorsunuz. Bunun yerine, 4.99 dolar karşılığında 500 Tekken Parası satın almanız ve deriyi aldıktan sonra 100 Tekken Parası ile kalmanız gerekiyor.
70 dolarlık tam fiyatlı bir video oyunu olan Tekken 8, sanal para birimi paketi uygulaması konusunda yalnız değil. Blizzard ve EA gibi şirketler, Diablo 4 ve Ultimate Team mikro işlemleri için benzer yöntemleri kullanıyor. Ayrıca, Tekken 8 fiyat sabitleme gibi bir promosyon stratejisi uyguluyor. Oyunda, 500 Tekken Parasının maliyeti 4.99 dolar iken, bunun 1.000 Tekken Parasının 9.99 dolar olacağını öneriyor. Ancak 9.99 dolar karşılığında 1.050 Tekken Parasına sahip olabiliyorsunuz. Paket ne kadar pahalıysa, anlaşma o kadar iyi oluyor.
Tekken 8 yapımcısı tepkilere rağmen yapacağını yaptı
Bekleneceği üzere, Tekken 8'in çekirdek fan tabanı, Tekken Mağazasının lansmanına olumsuz tepki gösterdi. Reddit kullanıcısı TurboNexus, "Namco, 4 dolarlık kostümler nerede? Göremiyorum. 4 dolarlık kostüm görüyorum ve size 1 dolar bağış" diye sordu.
Bu hafta, Tekken geliştirme şefi Katsuhiro Harada, modern video oyunlarında mikro işlemlerin dahil edilmesinin geliştirme maliyetlerinin artması nedeniyle kaçınılmaz olduğunu belirten bir tweet attı. Harada, "Geçmişte bu kadar çok özellik yoktu ve çevrimiçi değildi. Ayrıca, bu kadar yüksek çözünürlüğe ve tanımlamaya sahip değillerdi. Şimdi, birçok kişi oyunun uzun süre çalıştırılmasını ve desteklenmesini istiyor. Bu sebepten oyunu sürekli güncellemek para gerektiriyor" dedi.
Bu arada, Bandai Namco, Tekken 8'in sıralı maç modunda hileyle mücadele etmek için yeni önlemler aldığını duyurdu. Birden fazla kez rapor edilen ve hile yaptığı tespit edilen yüksek sıralı oyuncular liderlik tablosundan kaldırıldı ve rütbeleri başlangıç seviyesine sıfırlandı.