Oyunlardan fark etmesi güç detaylar
Call of Duty Black Ops ve Black Ops II, ağzına kadar detayla dolu. Nuketown adı verilen bir multiplayer bölümünde Brady Bunch dizisindeki evin bir modeli var.
Call of Duty Black Ops ve Black Ops II, ağzına kadar detayla dolu. Nuketown adı verilen bir multiplayer bölümünde Brady Bunch dizisindeki evin bir modeli var.
Nuketown'da ayrıca Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı filmindeki sayaç saati bulunuyor. Filmde Indiana Jones bir buzdolabına saklanarak patlamadan kurtuluyordu. Oyundaki sayaç da, Indiana Jones'un saklanmak için buzdolabını aradığı süreyle eş zamanlı çalışıyor.
Halo 3'te her mermide sizin adınız var Halo 3'te suikast tüfeğinden ateşlenen her merminin arkasında ana karakterin ismi yazıyor. Bu mermi bilindiği üzere Chief’in mermisi. Herhangi birinin görmesi imkansız, çünkü mermiler hızlı ve ufak. Ekranda milimetrelik herhangi bir yazıyı okumak dahi yeterince zorken, varilin içinden geçen bir merminin arkasında yazan isminizi fark etmek imkansız. Oyunun kaydedilmiş bir replay özelliğinin bulunmasıyla mümkün sadece. Halo 3'ün replay modu, oyunu geliştiren ekibin oyuna koyduğu başka bir detayı da ortaya çıkarıyor. Oyundaki bütün zırhlı Warthog araçlarının ön konsolunda ışıklı detaylandırmalar mevcut ama araçları sadece dışarıdan gördüğümüzü düşünürsek oyun içinde bunun pek de bir önemi yok.
Halo 3 araç Metal Gear Solid'in bütün detayları kendine özgü Metal Gear Solid serisi uçuk yanlarıyla ünlü. Bu biraz da serinin başındaki kreatif direktör Hideo Kojima'nın eseri. Her ne kadar çoğu amaçsız ve alakasız olsa da, Kojima, mümkün olan her yere detay koyma peşinde. Metal Gear Solid 2’de oyunun kahramanı Solid Snake, ortağı Otacon'la değişik bir şekilde tokalaşıyor. Eğer dikkatlice incelerseniz, bu tokalaşmanın rezil Konami şifresi olduğunu görebilirsiniz. Yukarı, yukarı, aşağı, aşağı, sol, sağ, sol, sağ. Normalde bu şifre start tuşuyla bitiyor ama Snake ve Otacon selamlaşmayı sarılarak noktalıyorlar.
MGS 2'de ise barın üzerinde duran bir buz kovasına ateş ettiğinizde etrafa buzlar saçılıyor ve kaybolana kadar yavaşça eriyor.
The Elder Scrolls IV: Oblivion'daki herkesin bir yaşantısı var Oblivion'da yan karakterlerin herbirinin, oyunculardan ayrı, tamamıyla kendilerine ait bir hayatı var. Siz farkında olsanız da olmasanız da bütün muhafızlar, fırıncılar ve demirciler uyanıyorlar, kahvaltılarını ediyorlar, işe gidiyorlar, arkadaşlarıyla takılıyorlar ve sonunda evlerine dönüp uyuyorlar.
The Elder Scrolls Oblivion NPC Çoğu video oyununda olduğu gibi, NPC'ler hazır yazılmış senaryolar üzerinden hareket etmiyor. Herkesin uyumak, yemek yemek vs. gibi yapması gereken şeyler var ve eğer gidip bu insanların yapması gerekenleri engellerseniz, mesela evlerine girip yemeklerini çalarsanız, NPC'nin dışarıya çıkıp kendine yiyecek bulması gerekiyor. Yiyecek arayışı içindeyken bir canavar tarafından öldürülebilir, bir hırsız tarafından soyulabilir veya bir canavar hırsız tarafından hem soyulup hem de öldürülebilir. Tabii tüm bunlar olmadan gayet güvenli bir şekilde ekmeğini alıp evine de dönebilir. Aşağıdaki videoda izleyebileceğiniz üzere, lizard bir kadın sokakta başka bir kadını gasp ediyor ve şehrin muhafızlarından birine yakalanıyor. Muhafız 20 dakika kadar kovaladığı lizard kadını en sonunda kendi evinde sıkıştırıyor ve kılıçla öldürüyor.
Fallout'ta zeka önemli Fallout: New Vegas'ta karakterinizi yaratırken belli başlı özelliklere puanlar dağıtıyorsunuz. Eğer karakterinizin zeka puanlamasını düşük tutarsanız, oyundaki büyün karakterler size ona göre muamele ediyor. Bu durum, sizin, oyun içindeki NPC'lerle konuşmanıza bile etki ediyor ve bir mağara adamı gibi konuşmaya başlıyorsunuz. Görev almak için gittiğiniz bir NPC o görevi size vermeyi bırakın sizi kendine muhatap bile almıyor.
Bu özellik aslında sadece New Vegas'ta yok. Fallout RPG ilk çıktığı günden beri bütün oynlarında mevcut. Karakterinizin düzgün konuşamaması ve davranışlarının aşağılayıcı bir biçimde nitelendirilmesinin dışında bazı görevler (ve bütün yan görevler) sizin için oynanamaz oluyor.
Oyunların olabildiğince gerçek olduğu ve grafiklerin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü oyun teknolojisinin altın çağındayız. Oyunlara detaylar gizlemek yapımcıların her zaman sevdiği bir işti, ancak günümüzde detaycılık çıplak gözle görülemeyecek kadar gizli saklı icra ediliyor. Call of Duty’den Halo 3’e son dönemin popüler oyunlarından fark etmesi bir hayli güç 6 detayı merak ediyorsanız, doğru yazının devamına alalım sizi. Call of Duty'den farkında olmadığınız ''çok gerçek'' detaylar Call of Duty Black Ops II’nin multiplayer modunda yeniden nerede doğacağınızı kontrol eden küçük bir alet var. Bu aleti yere koymadan hemen önce yaklaşık olarak saniyenin yarısı kadar görüyoruz. Ama eğer yeteri kadar uzun süre elimizde tutarsak aletin ekranında ayarlanmış koordinatları fark edebiliriz. Bu koordinatları Google Maps'te aratırsanız, oyunda bulunduğunuz yerin gerçek dünyadaki karşılığına ulaşmış olacaksınız.