Jeton canavarı 10 unutulmaz oyun!
Pac-man:Labirent içerisinde koşturmaya doyamadığımız Pac-Man, dünyanın en eski ve en unutulmaz arcade klasikleri arasında yer alıyor. Sarı bir yuvarlak olan karakterimizle hayaletlerden kaçıp dursak da, vaka vaka vaka diyerek yuttuğumuz meyveleerin gücüyle hayaletleri önümüze katabiliyorduk.
Pac-man: Labirent içerisinde koşturmaya doyamadığımız Pac-Man, dünyanın en eski ve en unutulmaz arcade klasikleri arasında yer alıyor. Sarı bir yuvarlak olan karakterimizle hayaletlerden kaçıp dursak da, vaka vaka vaka diyerek yuttuğumuz meyveleerin gücüyle hayaletleri önümüze katabiliyorduk.
Defender: 1980 yılının hit oyunlarından Defender hızlı bir tempoya sahipti. Space Invaders'dan sonra çok daha gelişmiş bir oynanış ile tanışan oyuncular, Defender'ın başından yıllarca kalkamadı. Williams Electronics'in geliştirdiği oyun side-scroller türündeydi. Kolay bir oyun değildi ama o zamanlar hangi oyun kolaydı ki? Zaten oyuncuları ekran başına kilitleyen de bu oyunların zorluğ, mücadele ruhuydu
Battlezone: Atari'nin geliştirdiği Battlezone 3D grafikleriyle oyuncuları şaşırtmıştı. Wireframe yani tel tel grafiklerine karşın son derece etkileyiciydi; çünkü o zamanlar bu bir yenilikti. Perspektif sunan oyunda piramitlerden ve küplerden oluşan bir arazide düşman tanklar ve füzeler ile karşılaşıyorduk.
Star Wars: Tie Fighter serilerinden önce oyuncular Star Wars ile tanıştılar. Tel çizim 3D grafikleriyle dikkat çeken bu uzay simülasyonunda X-Wing'imiz ile Tie Fighter'lara karşı savaşıyor, engelleri aşarak Death Star'ın egzoz kanalında ilerleyip ölümcül vuruşu yapıyorduk.
Dragon's Lair: Cinematronics'in geliştirdiği Dragon's Lair efsanevi bir oyundur. Direkt olarak karakteriin hareketlerini değil ama gelişen olaylar karşısındaki kararlarını yönettiğimiz oyunda yanlış karar anında bir ölüm demekti. Muhteşem 2D animasyonları ile oyuncuları büyüleyen oyunda en çok ölüm animasyonu vardı.
Out Run: Sega'nın otomobil yarışı klasiği Out Run oyuncuları uzun sahil yollarına, çöllere ve dağ yamaçlarına götürüyordu. Ridge Racer gibi oyunların da atası olan oyunda, üstü açık arabamızdaki sarışın kadın bile unutulmamıştı.
Shinobi: Sega klasiği Shinobi 1987 yılında ortaya çıktı. Ninja olmak isteyenlerin sınırsız ninja yıldızı, sert yumruklar ve kung-fu tekmeleriyle düşmanlarını patakladığı, heyecanlı ve eğlenceli bir oyundu. Kahramanımız Mushashi gittikçe zorlaşan 5 bölüm boyunca sayısız düşmanı ve boss'u altederek esas kötü adama ulaşmaya çalışıyordu.
Street Fighter: Capcom'un geliştirdiği Street Fighter 1987 yılına damgasını vurdu ve bu damga hala yerli yerinde duruyor. Yıllar boyunca sayısız oyun eklenen efsane dövüş oyunu serisi en çok "Shoryureppa! Shinryuken! Feel my burning vigour!" replikleriyle hatırlanacak.
Time Crisis: Ekrana doğrulttuğumuz silah ile gerçekten düşmanlara nişan alıp onları vurduğumuz Time Crisis büyüleyici bir oyundu. Pedala basarak siper alıp, bırakarak siperden çıkıyor ve ateş etmeye devam ediyorduk.
Bir zamanlar herkesin evinde bilgisayar, elinde oyun dolu akıllı cep telefonu yoktu. Atari ve Commodore'ların oturma odalarına, PC'lerin gençlerin odalarına girmesi uzun zaman aldı. Ama o zamanlar da oyun ateşi insanların içerisinde yanıp tutuşuyordu. Bu ateşin tek cevabı vardı: Arcade salonları.
Space Invaders: Oyuncuyu saatlerce başına kilitleyen oyunlardan birisi Space Invaders'dı. Sayısız jetona malolan bu oyunda tepeden inen uzaylıları öldürüp, atışlarından kaçmaya çalışan oyuncular, arcade türünün atasıyla tanışmışlardı.