Call of Duty: Warzone hilecileri “uyarmak” için paraşütlerini kesecek
Call of Duty geliştiricileri, biz sıradan oyuncuların deneyimini korumak için her zaman hilecilerden bir adım önde olmaya çalışıyor.
Hileyi önlemek için yaptıkları bu son hamle şimdiye kadarki en komik hamle olabilir. Geliştiriciler, Splat adında, uygun şekilde adlandırılmış, bir özelliği duyurdular. Bir hileci konuşlandığında, sistem ara sıra paraşütünü devre dışı bırakacak ve onları düşene kadar savuracak.
Bu, hile yapan kişiye olabildiğince fazla dikkatçekmek için tasarlandı; geliştiriciler, kimin sistemle oynamaya çalıştığının "hemen belli olacağını" söylüyor çünkü birinin gökten hızla düşmesini gözden kaçırılması zor. Stüdyo geçmişte de bu hilecilerle özel olarak ilgilendi, onları veri toplamaları için oyunda tuttular veya aşağıda ayrıntıları verilen diğer yöntemlerin yanı sıra basitçe ortadan kaybolmalarını sağladılar. Geliştiriciler bu yeni aracın daha "eğlenceli" olduğunu söylüyor.
Call of Duty: Warzone hilecileri “uyarmak” için paraşütlerini kesecek
Sistemin oyuncuyu konuşlandırılmadan önce hileci olarak işaretlemesine gerek bile olmayacak. Yere ulaştıklarında yakalanırlarsa yazılım aynı etkiyi yaratmak için bir sonraki atlamayı hızlandıracak. Örneğin, basit bir tavşan atlaması, "onları anında ortadan kaldırmak" için 10.000 fitlik bir düşüşe dönüşecek. Tüm hile karşıtı önlemler gibi, Splat da normal oyuncular için rastgele açılmayacak ve başka bir oyuncunun raporuyla etkinleştirilmeyecek. Makine öğrenimi algoritmalarının devreye girmesi için doğrulanmış şüpheli davranışların tespit edilmesi gerekecek.
Programcılar, gelecekte tartışılacak olan "birçok yeni numara" geliştirdikleri için bunun sadece başlangıç olduğunu söylüyorlar. Bu amaçla Splat, hile karşıtı en son önlem. Geçmişte hile yapanların rakiplerini görmesi engelleniyordu veya sistem gerçek oyuncuları kopyalayarak onların kafasını karıştırıyordu. Bunlar başarısız olduğunda da oyun silahlarını elinden alıyordu. Yeni çıkan Call of Duty: Modern Warfare III'ün bu yeni Splat sistemine erişim sağlayıp sağlayamayacağını ise henüz bilmiyoruz.