Lotus, yatırımlara devam ediyor! Sonuçları bu süper otomobiller!
Lotus yatırımlarına ağırlıklı olarak teknoloji odaklı yapmaya devam ediyor. Firma yatırım yaptıkça mükemmel denilecek seviyede spor otomobiller çıkartıyor. İşte firmanın yatırımının sonuçları olan o otomobiller.
Daha çok Emira gibi hafif ve dramatik görünümlü spor arabalar üretmesiyle tanınan Lotus'un gelecekte hayatta kalma şansı istiyorsa, elektrikli araçlara geçmesi gerekecek.
Aslında, BAC firmasının gelecekteki modeller için hidrojenin faydalarını bile incelediği ve geçiş yapmak isteyen birkaç butik otomobil üreticisinden biri olarak dikkat çekiyor.
Norfolk merkezli marka, çok yakın zamanda bir elektrikli spor otomobilin tanıtımını yaptı ve bunu gerçeğe dönüştürmek için Britishvolt ile iş birliği yaptı.
Ancak Ferrari, Lamborghini ve diğer birçok spor otomobil markasının keşfettiği gibi, SUV otomobiller başarının tarifinde önemli bir adım olacak.
Bu amaçla marka, daha geniş bir kitleye hitap etmesi gereken tamamen elektrikli bir SUV olan Type 132'nin ön izlemesini yaptı.
Autocar'dan bir rapor, Lotus'un Teknoloji bölümünü borsada listelemek istediğini ve bunun yaklaşık 6,8-8,1 milyar dolar değerinde olacağını gösteriyor.
Marka şu anda potansiyel yatırımcılara yukarıda bahsedilen Type 132 hakkında bir fikir vermek için Çin'de başlayan ve şu anda Londra'da olan küresel bir Roadshow'a katılıyor. Markanın bir sözcüsü, Roadshow'un ana amacının ne kadar ilgi olduğunu ölçmek olduğunu söyledi.
İnsanlar Lotus hissesine yatırım yapacaktır. Ayrıca markanın şu anda bir SPAC (özel amaçlı satın alma şirketi) yerine ilk halka arz yoluyla listeleme yapmak istediğini de belirtti.
Lotus, Lotus Cars'ın değil, Lotus Technology'nin listelenmesinin ardındaki nedenin, iki bölümün benzersiz sahiplik yapıları ile ilgili olduğunu söyledi. Spor otomobil üreticisinin %49'u Etika Automotive'e aittir ve aynı şirket aynı zamanda Lotus Technology'de %30'luk daha küçük bir hisseye sahip.
İkincisinin, markanın sedanlar ve SUV'ler gibi daha yaygın otomobillerini üreteceğini bildiriliyor. Yüksek satış hedefleri belirlendi ve yatırımcılara 2028 yılına kadar yılda 100.000 araç satmayı planladığını söyleyen marka, bu 100.000 aracın %90'nı'nın pille çalışan SUV ve sedanlar oluşturacak.
Otomotiv devi Geely, şirketin çoğunluk hissesini satın aldığından beri, Lotus'u gerçek bir Porsche rakibi haline getirme sözü verdi.
Çinli otomobil üreticisi, Wuhan'da bulunan ve yılda 150.000 araç üretme kapasitesine sahip 1.2 milyar dolarlık bir fabrika ile büyüme belirtileri göstermişti.
Evet, marka son birkaç yılda büyük umut vaat etti, ancak sicili de çok şey anlatıyor. Kurucu Colin Chapman öldüğünden beri Lotus'un, birçok kez mülkiyeti değişti, hatta General Motors şemsiyesi altında birkaç yıl geçirdi.
Şirket ve yatırımcılar adına, İngiliz spor otomobil markasının vaatlerini yerine getirmesini, kârlılığa yönelmesini ve inanılmaz sürüş makineleri yaratmaya devam etmesini umuyoruz. Lotus'un otomobil tarih kitaplarına düşmesi gerçekten yazık olur.