Karşınızda Porsche Taycan!
Alman otomotiv devi, genişleyen ürün yelpazesinin son halkası olan ve yüzde 100 elektrikli altyapıya sahip modeli Porsche Taycan'ı da ekledi.
Alman otomotiv devi, genişleyen ürün yelpazesine yeni eklediği otomobili Porsche Taycan'ının çıkışı için farklı bir yol izlemeye hazırlandığı gelen bilgiler arasında.
Öncelikle modelin çok daha güçlü türevi satışa sunulacak, yıl sonuna doğru ise giriş versiyonları alıcıların beğenisine sunulacak.
Bu iki modelin isimleri Taycan Turbo ve Taycan Turbo S olacak.
İki versiyon da toplamda 625 beygir gücü üretebilen iki elektrikli motora sahip. Ancak bu iki araç arasındaki maksimum çıkış gücü farkını oluşturan şey standart launch control sistemleri. “Giriş versiyonu” model, en yüksek çıkış gücü seçeneklerinde 850 Nm tork üretebilirken çıkış gücünü 680 bg gücüne kadar çıkarabiliyor.
Bu sayede Taycan Turbo, 0-100 km/sa hızlanmasını 3.2 saniyede tamamlayabiliyor ve 400 metreyi sadece 11.1 saniyede geçiyor.
Launch Control sistemi açıldığında, bu iki elektrikli motor Turbo S’in çıkış gücünü 625 beygir gücünden 761 beygir gücüne çıkarıyor. 1000 Nm’yi aşan tork gücüne erişen araç, 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 2.8 saniyede tamamlıyor ve 400 metreyi 10.8 saniyede geçebiliyor.
Yani Turbo S, Taycan Turbo'dan çok daha hızlı.
Porsche Taycan'ın altyapısı yüzde 100 elektrikli olacak.
4,96 metre uzunluğundaki otomobilin aks mesafesi ise tam 2,90 metre.
Otomobil, her aksında birer motor bulunduran elektrikli otomobillerin tamamına benziyor. Porsche modelde daimi mıknatıslı senkron motorları kullanmış. Kıvrımlı çamurluklar ve yan cam çizigisi ilk Porsche 911'den bu yana aşina olduğumuz tarzı yansıtırken Taycan'ın arkasını enine kaplayan ışık bandı ve daha altındaki cam Porsche logosu oldukça dikkat çekiyor.
Ön tamponun alt kısmına doğru uzanan farklı bir far yuvası mevcut. Köşeleri yumuşatılmış farlar sanki tasarımın genel bütünlüğüne bozuyor gibi.
İç mekanda dokunmatik ekranlar oldukça göz kamaştırıyor, ön yolcunun önünde de bağımsız bir ekran sunulması ayrı bir zenginlik katmış.
Normalde Porsche'nin içten yanmalı motora sahip motorlarında göstergelerin ortasında devir saati yer alırdı, fakat bu elektrikli modelde ise dijital gösterge tablosunun dairesel grafiklerinde ortada hız ve motorun güç üretim karakterine yer verilmiş.
Birçok Porsche modelinde olan, direksiyonun solundaki anahtar yuvası "açma-kapama" düğmesiyle yer değiştirmiş ve gelenek bozulmuş.
Maksimum hızlar her iki versiyonda da 260 km/s olarak göze çarpıyor.
Güç aktarımı ise arka akstaki 2 ileri vitesli yenilikçi bir otomatik şanzıman ile dört tekerleğe birden kuvvet sağlıyor.
30.000 adet ön sipariş alan modellerin fiyatlarının 200.000 doları aşacağı tahmin ediliyor.