Hibrit otomobiller benzinli otomobillerin yerini alıyor!
Görünüşe göre hibrit arabalar sadece yakıt verimliliği açısından değerli değil: Tüketici Raporları, hibritlerin yalnızca benzinle çalışan eşdeğerlerinden daha güvenilir olduğunu gösteren yıllık güvenilirlik anketi verilerini yayınladı.
Hibrit otomobiller, araç türleri arasında en güveniliri olurken, SUV kardeşleri üçüncü sırada yer aldı. Ankette Ford Maverick kamyonet, Lexus NX lüks SUV ve Toyota Corolla sedan da dahil olmak üzere belirli modeller öne çıktı ve tümü, büyük yakıt tasarruflarının yanı sıra ortalamanın üzerinde güvenilirliğe sahip olarak nitelendirildi.
Bu güvenilirlik tüm diğer elektrikli arabaları kapsamıyor. Yayın, eklenti hibritlerin o kadar da güvenilir olmadığını buldu. Toyota'nın Prius Prime’ı ve RAV4 Prime, geleneksel hibrit versiyonlarından daha az güvenilir ve Chrysler Pacifica hibrit, anketteki en güvenilmez araçlardan biri. EV'ler de mücadele etmeye devam ediyor. Kia EV6'nın "olağanüstü" güvenilirliği gibi bazı istisnalar olsa da, kategori hala aksaklıklarla boğuşuyor. Yeterli anket verisine sahip 11 modelden yalnızca dördü ortalama veya daha iyi güvenilirliğe sahip olarak görüldü.
Hibrit otomobiller benzinli otomobillerin yerini alıyor!
Basit bir hibrit de her zaman en iyi seçim değil. Tüketici Raporları, BMW, Mercedes, Ram ve diğerlerinin, yakıt tasarrufu açısından fazla bir şey sunmayan ve yalnızca daha çok güç eklemeye odaklanan "yumuşak" hibritler sunduğu konusunda uyarıyor. Bu araçlar hibrit güvenilirlik sıralamasına dahil edilmedi.
Hibritlerin daha fazla güvenilir olması bir sürpriz değil. Bu araçlar iyileştirilmiş yakıt tasarrufları sağlamakla birlikte nihayetinde köklü içten yanmalı motor teknolojisini kullanan tanıdık model serilerine dayalılar. EV’ler ise daha çok genç elektrikli motor sistemlerine dayalı yepyeni modeller sunuyor ve yılların birikimine sahip bir iyileştirmeye sahip değiller.
Otomobil üreticileri, motorlarında kullandıkları teknoloji ne olursa olsun, Tüketici Raporlarında sıralama almak istiyorlarsa güvenlik teknolojilerini geliştirmek zorunda kalacaklar. Örneğin ABD’de Kasım ayından itibaren, yayaya duyarlı otomatik acil frenlemeyi standart bir özellik olarak sunmayan modeller cezaya tabi tutulmaya başlandı. Bu, teorik olarak otomobil üreticilerini güvenlik paketlerini güçlendirmeye ve potansiyel olarak hayat kurtarmaya itecektir.