Birbirinden garip yakıtlarla çalışan araçlar
Biyolojik atık, deniz tuzu, kahve, alg, çikolata yağı ve hatta hava ile çalışan, birbirinden ilginç araçlar.
Atıkların kullanılabileceğine ve şirket ilkelerine dikkat çekmek isteyen Japon şirket Toto, üzerinde klozetin bulunduğu bir motosiklet üretti. Doğal atıkla çalışan bu motosiklet, dolu bir depoyla yaklaşık 300 Km yol katedebiliyor.
Büyük LEGO bloklarından oluşan bu otomobil, sadece hava akımını kullanarak çalışabiliyor. Tam 500.000 LEGO bloğunun birleştirilmesiyle oluşturulan otomobilde 256 adet piston bulunuyor ve saatte 35 Km hızla ilerleyebiliyor.
Carpuccino isimli bu otomobil, kahvenin yakılarak ortaya çıkardığı enerjiyi kullanarak çalışıyor. Saatte 100 Km hıza ulaşabilen otomobilin sürücüsü her 100 Km'de durmalı ve otomobilin kahve haznesindeki atık kahveleri temizlemeli. Bu nedenle kahveyle çalışan otomobilin pek kullanışlı olmadığını söyleyebiliriz.
Warwick Innovative Manufacturing Research Centre tarafından üretilen bu otomobil sadece doğal bir yakıtla çalışmıyor, aynı zamanda patatesten üretilmiş gövdeye, havuçtan üretilmiş direksiyona, soya fasulyesinden üretilmiş koltuklara sahip. Çikolata veya sebze yağıyla çalışan otomobil, saate 200 Km hıza ulaşabiliyor.
Nanoflowcell tarafından üretilen Quant e-Sportlimousine isimli otomobil, sıra dışı yakıtlarla çalışan otomobillerin de lüks ve hızlı olabileceğinin en büyük kanıtı. 100 Km hıza sadece 2.8 saniyede ulaşabilen Quant e-Sportlimousine, deniz tuzundan üretilen özel bir tür yakıtla çalışıyor. Aynı zamanda Almanya yasalarına göre bu otomobili sokakta kullanabilirsiniz.
Denizlerde bulunan ve halk arasında yosun olarak bilinen algler, kirli suların temizlenmesinde ve enerji üretiminde sıklıkla kullanılırlar. Toyota tarafından 2009 senesinde üretilen bu otomobil de alglerden elde edilen enerjiyle çalışıyor. 'Algaeus' isimli otomobil, Toyota'nın söylediğine göre Amerika'yı boydan boya sadece 95 litre algden elde edilen yakıtla geçebiliyor.