Whatsapp'ı ne kadar biliyorsunuz?
Eğer sohbet kayıtlarını kendi elinizle sildiyseniz ve o an cihazınızın bir yedeğini almadıysanız kayıtlar tamamen silindi demektir. Whatsapp sunucuları sohbet kayıtlarını tutmadığından şirketten de bu kayıtları talep edemezsiniz.
Eğer sohbet kayıtlarını kendi elinizle sildiyseniz ve o an cihazınızın bir yedeğini almadıysanız kayıtlar tamamen silindi demektir. Whatsapp sunucuları sohbet kayıtlarını tutmadığından şirketten de bu kayıtları talep edemezsiniz.
Whatsapp'ın en önemli özelliklerinden birisi konuştuğunuz kişinin o an Whatsapp kullanıyor olup olmadığını görebilmeniz. Ancak uygulamadan çıkan kullanıcı Whatsapp'ı tam kapatmadığı durumlarda 5 ila 10 dakika boyunca karşı tarafa çevrimiçi olarak görülebiliyor. Bunu da hesap etmekte fayda var.
Whatsapp kullanıcıların en sık karşılaştığı sorun sisteme bağlanamama problemidir. Bu tip bir problem yaşıyorsanız internet bağlantınızı kontrol etmenizde fayda var. Bazı WiFi bağlantıları Whatsapp'ta mesajlaşmayı engelleyebiliyor. Bu arada Whatsapp'ın sık aralıkla çöktüğünü ve globalde mesaj trafiğinin yer yer kesildiğini de hatırlatalım. Hayır. Whatsapp bugüne dek tüm sürümlerinde sadece tek telefon desteği vermekle yetindi. Yani birden fazla telefondan aynı Whatsapp hesabını kullanamazsınız.
Gizliliğe çok önem verenlerden misiniz? Peki size profil resminizi sadece belirlediğiniz kullanıcı grubunun görebileceğini söylesek ne derdiniz? Profil resmi ayarlarınızı yapmak için Ayarlar > Hesabım > Gizlilik yolunu izleyebilirsiniz. Burada, "profil fotoğrafı" seçeneğini dilediğiniz gibi ayarlayın.
Whatsapp'ta mesaj almak istemediğiniz herhangi bir numarayı bloke edebilirsiniz. Bunu yaptığınızda artık karşı taraf ne yaparsa yapsın size mesaj yoluyla ulaşamaz.
Whatsapp'ta bunu anlamanın net bir yolu yok; ancak tahmin yürütülebilir. Örneğin Whatsapp'ta yazdığınız kişi mesajlarınıza hiçbir şekilde dönmüyorsa ve attığınız mesajlar sadece tek onay işaretiyle kalıyorsa engellemeniz söz konusu olabilir.
Ayrıca karşı tarafı Online veya Çevrimiçi olduğunu göremiyor ve durum kısmı hep boş görünüyorsa da bu engellendiğinize işaret olabilir. Ancak karşı tarafın gizlilik ayarlarından durum bilgisini kapaması söz konusuyla engellenmeseniz de durum bilgisi göremezsiniz. iPhone'da bu ayar mevcutsa da Android'de kullanıcının durum bilgisini saklaması söz konusu değil.
Whatsapp'ta mesaj alıp gönderirken onay işareti dikkatinizi çekmiştir. Tek onay işareti attığınız mesajın gönderildiğini ancak karşı tarafın bu mesajı henüz okumadığnı gösterir. Çift onay işareti göründüğünde ise karşı tarafa bu mesajın ulaştığı anlaşılabilir. Çift mavi tik gördüğünüzde ise mesajınızı karşı tarafın okuduğunu anlayabilirsiniz.
Onay işareti yerine saat ikonu görürseniz mesajınızın henüz gönderilmediği manasını çıkarabiliriz. Bazı zamanlar internette yaşanılan sorunlar nedeniyle bu ibareyle sıkça karşılaşırız. Kırmızı renkli ünlem gördüğümüzde ise mesaj karşı tarafa ulaşmamıştır. Bağlantınızı kontrol edip tekrar göndermelisiniz.
Konuşma kayıtlarınızı dilediğiniz zaman yedekleyebilirsiniz. Bunun için ayarlara girip sohbet geçmişinizi mail adresine gönderebilirsiniz.
Sıkça sorulan sorulardan biri de Whatsapp'tan kullanıcının istediği herkesle konuşup konuşmayacağı... Whatsapp'ta rehberinizde olan herkesi Whatsapp üzerinden görebilirsiniz. Bunun için karşı tarafın rehberinde bulunmanıza da gerek yok; çünkü sistem telefon rehberinin üzerine kurulu.
Ancak karşı tarafın rehberinde bulunmuyorsanız o kişiye Whatsapp'tan ileti gönderdiğinizde ekrana düşen mesaj telefon numarası şeklinde görülecektir. Kullanıcı tanımadığı kişilerden gelen mesajları elbette engelleme yetkisine sahip.
Bunun için iPhone'larda Favoriler kısmına girmeniz yeterli. Bu listeye otomatik olarak giren tüm kullanıcıların Whatsapp kullandığını söyleyebiliriz. Bugün için pek çok akıllı telefon Whatsapp'ı destekliyor. Android, BlackBerry, iPhone ve Windows Phone'lu birçok cihazda Whatsapp sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Whatsapp'tan mesaj alıp göndermenin herhangi bir ücreti yok. Elbette kullandığınız telefon operatörüne ödediğiniz internet paketi ücretini olaya dahil etmezsek. Uygulamayı App Store veya Google Play Store'dan indirirken de herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.
Whatsapp'tan mesaj alıp göndermenin herhangi bir ücreti yok. Elbette kullandığınız telefon operatörüne ödediğiniz internet paketi ücretini olaya dahil etmezsek. Uygulamayı App Store veya Google Play Store'dan indirirken de herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.
Whatsapp, BBM gibi platformların aksine telefon rehberinizi kullanır. Böylece Whatsapp için ayrıca herkese PIN göndermek zorunluğunuz olmadığı gibi tek tek rehberdeki numaraları da uygulamaya eklemezsiniz.
Artık hemen herkesin ismini bildiği Whatsapp tıpkı SMS gibi telefonların sabit uygulamalarından biri haline geldi. Peki Whatsapp'ı ne kadar iyi tanıyoruz? Engellendiğimizi nasıl anlarız? İşte Whatsapp'la ilgili merak edilen her şey...
Whatsapp Lock şeklinde herhangi bir uygulama mağazasında arama yaparak üçüncü parti uygulamalarla Whatsapp'ın girişine 4 haneli şifre koyabilirsiniz. Böylece telefonu birine verseniz bile Whatsapp mesajlarınızı kimse okuyama