Uygulama mağduru musunuz?
Telefonlardaki bu özellik açık olduğunda bir oyuna binlerce doları akıtmak mümkün. Bu nedenle şifre kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.
Telefonlardaki bu özellik açık olduğunda bir oyuna binlerce doları akıtmak mümkün. Bu nedenle şifre kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.
iPhone ile başlayalım. Öncelikle Ayarlar'a girin.
Ayarlar kısmından ise Sınırlamalar bölümüne girmeniz gerekiyor.
Sınırlamalar bölümünü etkinleştirdikten sonra ekranı aşağı doğru kaydırın ve "Uygulama İçi Alım" butonunu kapatın
Bu ayarı kapattığınız taktirde artık şifre girilmeden herhangi bir oyuna ücret ödenmeyecektir
Bu özellik açık olduğunda bir kez şifre girildiğinde 15 dakika boyunca şifre istenmemektedir; bu süre zarfında ise oyunlar binlerce doları kullanıcının cebinden çekebiliyor.
Peki Android telefonlarda bu özelliği nasıl kapatabiliriz?
Önce Google'ın uygulama mağazası Play Store'a girin.
Daha sonra "Settings" yani "Ayarlar" bölümüne tıklayın
Yeni gelen ekranda ise Password yani Şifre kısmının işaretli olduğuna dikkat edin.
Bu bölümü işaretli bıraktıktan sonra ana menüye dönebilirsiniz. Böylece Android cihazlarda herhangi bir satın alma durumunda mutlaka şifre istenecek ve uygulamalardan dolayı mağdur kalmayacaksınız.
Akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza giren mobil uygulamalar dikkat edilmediğinde kullanıcıların cebini boşaltabiliyor. Özellikle ebeveynlerin kontrolü dışında olan çocukların oyunlara binlerce doları farkında olmadan ödediği biliniyor. Peki bu problemden nasıl kurtulabiliriz? Telefonlarımızı gönül rahatlığıyla çocuklarımıza nasıl verebiliriz?
iPhone ve Android cihazlarda uygulama içi satın alma ayarlarının kapatılmasıyla bu sorundan kurtulabilirsiniz. Mobil oyunların birçoğu telefonlara indirilmesine rağmen oyun devamlılığı için kullanıcılardan ücret talep etmektedir.