Telefonunuzu doğru şekilde şarj ediyor musunuz?
Peki Akıllı Telefonunuzu Doğru Şekilde Nasıl Şarj Edeceksiniz?. Telefonunuzu doğru şekilde şarj ediyor musunuz?
Peki Akıllı Telefonunuzu Doğru Şekilde Nasıl Şarj Edeceksiniz?
Önemli ve ilk kural, asla telefonunuzun orijinal şarj aletlerinden başka bir şarj aleti kullanmayın. (şarj aletlerinin arasındaki kablolar da dahil) Eğer şarj aletiniz orijinal ise telefonunuzun sabah kadar şarjda kalmasında sakınca yok.
Çünkü akıllı telefonların bataryaları Lityum-İyon batarya olduğu için tam olarak dolduktan sonra kendisine gelen akımı otomatik olarak keser ve gelen akım direkt olarak telefonun çalışması için kullanılır. Yani bütün gece telefonun şarjda kalması pile herhangi bir zarar vermez.
Bataryanızı Asla Sıfırlamayın!
Akıllı telefonunuzu şarj etmeden önce bataryasının sıfırı görmemesine özen gösterin. Bataryanın önce sıfırlanıp ondan sonra şarj edilmesi bize eski kuşak telefonlardan kalma bir alışkanlık. (yeni nesilde bunu yapmayın)
Günümüzde kullanılan Lityum-İyon bataryalar “pil kritik seviyede” uyarısını görmeden önce (%10-%20 doluluk oranından önce) şarj edilmek üzere tasarlanmıştır. Ara ara %0 ı gören bataryalar birkaç kere şarj olduktan sonra dengesizleşir
İlk 24 Saat Şarj’da Durmalı Yalanı
1997 yılında ilk cep telefonları hayatımıza girdiğinde çıkan bu söylenti ile büyümüş olan bizler hala buna inanırız. Fakat bu koca bir yalan.
Eski bataryalarda bile bu sınır 16 saattir. Kaldı ki şimdiki akıllı telefonlarda bu sınır maksimum 6 saat’tir.
Yani yeni bir telefon aldığınızda 24 saat şarja takıp boşuna beklemenize gerek yok.
Akıllı telefonların bataryalarının bitme sorunu ve hatta ısınıp patlama sorunu her geçen gün artıyor.
Yan sanayi ürünlerin artması ile (şarj cihazları ve hatta ucuz ara kablolar da dahil) telefonların bataryaları her geçen gün zayıflıyor ve şarj süresi günü kurtarmamaya başlıyor.