Telefonunuzu bakterilerden koruma yöntemleri
Tuvaletlerden 18 kat daha fazla bakteri bulunduğu belirtilen cep telefonları üzerinde İngiltere, Surrey Üniversitesinden bir ekip ciddi araştırma içine girdi.
Tuvaletlerden 18 kat daha fazla bakteri bulunduğu belirtilen cep telefonları üzerinde İngiltere, Surrey Üniversitesinden bir ekip ciddi araştırma içine girdi.
Surrey Üniversitesi'nden Simon Park, cep telefonlarımıza yediğimiz ve içtiğimiz şeylerden bile bakteri bulaşabileceğini söylüyor. Bunların içinde zehirli olanlar var. Ancak buna karşı alınan önlemler sayesinde bakteriden dolayı hastalanma riski düşürülebiliyor.
Üzerinde tuş barındıran modeller, dokunmatiklere göre daha fazla bakteri biriktiriyor. Çünkü tuşlu modellerde bakterilerin gizlenebileceği alanlar daha fazla. Eğer 3310 gibi bir reyiz kullanıyorsanız yılda 4 defa içini açıp temizlemenizde fayda var. Bu temizliği diş fırçası, kürdan, kulak pamuğu gibi malzemelerle gerçekleştirebilirsiniz.
Cep telefonunu parçalayabilecek kadar teknik beceriye sahipseniz, ayırabildiğiniz en ince parçasına kadar ayırıp pamuk, mendil vb materyaller ile temizliği gerçekleştirin. Özellikle telefonun kart yuvası, ağız ve kulak bölgesine yaklaşan kısımlarına biraz daha özen gösterin.
Telefonlar için satılan özel temizleme spreylerinden edinebilirsiniz. Bunları teknoloji marketlerde uygun fiyattan bulabilirsiniz. Ayrıca ıslak mendil kesinlikle kullanmayın. Hem telefonunuza zarar verebilir hem de çizik oluşmasına sebep olabilir.
Ekran filmi kullanmayı bazı arkadaşlar nedense hiç sevmiyorlar. Ancak ekran koruyucu filmler bakteri oluşumunu büyük ölçüde engellediği gibi, toz ve çizikten koruma görevide görüyor. 3-4 ayda bir değiştirmenizde fayda var.
Tuvalette oyun oynamayı hepimiz çok seviyoruz. Ancak tuvaletten bulaşan mikroplar en hızlı yayılanları. O nedenle telefonunuzu tuvalete giderken mümkün olduğunca yanınızda götürmeyin.
Telefonun hoparlör bölgesinden size bulaşacak olan bakteriler kalıcı hasarlara neden olabilir. O sebeple telefonla görüşürken mikrofonlu bir kulaklık kullanmaya çalışın.
Akıllı telefonlar günlük hayatımızın büyük bir bölümünü kaplamış durumda. Artık çoğu işimizi akıllı telefonumuzdan halledebildiğimiz için, günün büyük bir çoğunluğunu onunla geçiriyoruz. Peki bu kadar yoğun kullandığımız teknolojik bir aletin sağlığımıza zararları hakkında hiç düşündük mü? Telefonlarımızın yüzeyinde bir çok bakteri birikiyor. Bu bakteriler de sağlığımız için ciddi bir tehdit oluşturuyor.