Teknoloji dünyasında 'doğru' bilinen yanlışlar!
Teknoloji müdavimleri bile, sektörde "doğru" olarak bilinen "yanlışları" savunuyor. Peki hangi konularda hata yapıyoruz?
WhatsApp'ta sizi sürekli rahatsız eden bir kişiyi engellediğinizde bir daha ondan mesaj alamayacağınızı düşünüyorsunuz. Maalesef gerçek bu yönde değil.
WhatsApp'ta bir kişiyi engelleyebilirsiniz ama bu eyleminiz, bu kişi yeni bir WhatsApp hesabı aldığında ortadan hükümsüz kalır. Grup konuşmalarında da engellenen kişinin iletilerini almaya devam edersiniz.
Telefonun şarjı yüzde 100'e ulaştığında fişten çıkarın.
Yanlış: Bu öneri, eski tip pil teknolojileri ile geride kaldı. Lityum-iyon piller, ne kadar şarjda kalırsa kalsınlar performans sorunu yaşamıyorlar.
Akıllı telefonlarınızın sinyal simgesi her zaman doğru değeri göstermeyebilir. Kısacası Internet'e kolayca erişmesi beklenen bir cihaz internete bağlanamayabilir.
Akıllı telefonunuz, ana ekranda maksimum birim gösterse de bu yanıltıcı olabilir. Akıllı telefona ek olarak bir router'a(sinyal dağıtıcı) sahipseniz ciddi bir avantaj elde edebilirsiniz.
Gizli Chrome penceresi modu (Incognito) hoş bir özellik ve gezilerinizi pek gözden korur.
Yine de Incognito'nun kullanılması, gezilen sitelerin Google veri tabanında saklanmasını engellemez.
Apple Mac OS X, zararlı yazılımlara karşı sandığınız kadar korunaklı değil.
Apple Mac X işletim sistemi, Windows sürümleri kadar yoğun olmasa da, bilişim korsanlarının hedefi konumunda.
Uyku modu çok az enerjiye ihtiyaç duyar. Uyku konumundan kurtulmak ve yeniden başlatma kıyasladığında çok daha az enerji talep eder.
Yanlış. PC'nizi kapatmanız ve tüm uygulamaları devre dışı bırakmanız, PC'nizin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
iPhone'lar, iPad şarj adaptörleriyle daha çabuk şarj olmaz.
Yanlış, iPad adaptörleri daha fazla mAh'lik bataryalar için geliştirilmiştir. Böylece iPhone'lar söz konusu adaptörler ile daha çabuk şarj olur.
iPad kablosuyla, iPhone'u şarj etmeniz telefonunuza zarar verir.
Yanlış. İki şarj mimarisi de aynıdır. iPad şarj ünitelerinin diğerlerinden tek farkı daha büyük pillerle uyumlu çalışmasıdır. Böylece küçük cihazlar daha hızlı şarj edilebilir.
Daha fazla megapiksel, daha kaliteli kamera demektir.
Yanlış. 16 megapiksellik bir kamera ile 20 megapiksellik bir kamera arasında çok az fark vardır. İki kameranın hangisinin daha iyi olduğunu, üretimde kullanılan lensler belirler.