Su altı temalı 20 harika duvar kağıdı!
Bu içeriğimizde, telefonunuzda kullanmanız üzere derlediğimiz birbirinden güzel su altı temalı duvar kağıtlarını inceleyeceğiz.
Sizler telefonunuz için duvar kağıdı beğenirken, biz de okyanuslar hakkında oldukça şaşıracağınız bazı ilginç bilgilerden bahsedeceğiz.
İşte su altı temalı 20 harika duvar kağıdı;
Okyanusların hala %95'i keşfedilmemiştir.
Araştırmalar sürekli devam etse de okyanusların büyüklüğü nedeniyle henüz daha %5'inin keşfedildiği tahmin edilmektedir.
Okyanuslar sessiz değildir. Aksine, ürkütücü seslere sahiptir. Ve derinlere inildikçe de sesler daha bir ürpertici hale gelir.
Suyun basıncı okyanuslarda araştırma yapmayı engelleyen en önemli faktörlerden biridir. Sebebi ise derinliklerde balık adamların yüzebilmelerinin mümkün olmamasından dolayıdır. Teknoloji geliştikçe özel keşif araçları üretilse de yeterli değildir.
Işık okyanus yüzeyinden sadece 200 metre kadar derinliğe inebilir. Okyanuslardaki 200 metreden sonraki derinliklerde karanlık hakimdir.
Okyanuslar 20 milyon tondan fazla altın içerir.
Okyanusta yaşayan canlıların %86'sı hala keşfedilememiştir.
Okyanusta yer alan bitkiler, resifler, mercanlar da birer canlıdır.
Okyanuslardaki gelgit ve dalgaları enerjiye çevirebilmeyi dünya genelinde başarabilseydik, tüm dünyanın 5 katı kadar daha fazla enerjiyi üretmek mümkün olabilirdi.
Okyanuslar canlı bakteriler ile doludur. İçerisinde virüsler ve bakteriler barındırır. Birçoğu zararsızdır. Fakat okyanusta masum olmayan bakteri ve virüsler de mevcuttur.
Deniz anaları her yıl köpek balıklarının öldürdüğü insan sayısından çok daha fazla insanı öldürmektedir.
Okyanuslarda ne yazık ki milyonlarca ton çöp ve atık vardır. Nitekim zararlı bakterilerin çoğalmasına en çok da bu çöp ve atıklar sebep olur.
ABD 64 milyon kilo sinir gazı, kara mayınları, 400.000 bomba, 500 tondanfazla radyoaktif atığı okyanusa bıraktığını itiraf etmiştir.
Okyanuslarımızdaki PH değeri hızla azalmaktadır.
1751 yılından bu yana okyanuslar %30 daha fazla asidik hale gelmiştir.
Okyanus nefes aldığımız oksijenin yaklaşık %70'ini üretmektedir.