Root yapmak için 5 neden
Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınız da Root yapmak için 5 nedeni sıraladık.
Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda, yönetici yetkisine sahip olabilmek için cihazınıza root işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Akıllı telefonunuzu dilediğiniz gibi özelleştirmenize imkan sunan root işlemini yapmanız için 5 nedeni sizler için listeledik.
1-) Uygulamalardaki Reklamları Kaldırın
Android markette bulunan uygulamalar root yetkisi olmadan sadece internetteki reklamları engelleyebiliyor. Fakat akıllı telefonunuza root yaptıktan sonra uygulama içerisinde çıkan reklamları bile engelleyebilirsiniz.
2-) Custom Rom
Eğer telefonunuzda yüklü gelen rom artık bir güncelleme almıyorsa veya daha sade bir rom kullanmak istiyorsanız, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuza root yaparak dilediğiniz rom'u telefonunuza kurabilirsiniz.
3-) Ön Yüklü Gelen Uygulamaları Kaldırın
Akıllı telefonlarımızı aldığımızda, firmalar tarafından yüklenmiş istemediğimiz bir sürü uygulama bizleri karşılar. Bu uygulamalardan kurtulmak istiyorsanız, akıllı telefonunuza root yaparak istemediğiniz bütün uygulamaları telefonunuzdan silebilirsiniz.
4-) Kernel Yüklemesi
Android işletim sisteminin kalbi olan işlem çekirdiğine yani Kernel'e root işlemi ile dilediğiniz gibi müdahale edebilirsiniz. Bu sayede Kernel Adiutor gibi uygulamalar ile işlemci saat hızına direkt olarak müdahale edebilir, batarya tüketimi ve Wi-Fi çekim gücünü isteğinize göre optimize edebilirsiniz. Tabi bu kadar detaylı kullanmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine sadece ekran ışığıyla ya da sesle ilgili değişikliklerde yapabilirsiniz.
5-) Hafıza Birleştirmesi
Akıllı telefonunuzun dahili hafızası eğer artık size yetersiz geliyorsa, root işlemi ile telefonunuzun dahili hafızasını arttırabilirsiniz. Android 6.0 Marshmallow ile beraber bu özellik önceki Android sürümlerinde bulunmuyor ve sadece root işlemi ile yapılabiliyor. Bu işlem sayesinde akıllı telefonunuza taktığınız sd kartınızı dahili depolama alanı olarak gösterebilirsiniz.