OPPO da katlanabilir telefon üretecek!
OPPO, içe doğru katlanan esnek bir ekrana sahip katlanabilir bir telefon ile ilgili patent aldı. İşte patente göre hazırlanan katlanabilir telefon görselleri.
Çin merkezli telefon üreticisi OPPO, gelişmiş teknolojisi ve yenilikçiliğine rağmen hala katlanabilir bir telefonu piyasaya sürmedi. Ortaya çıkan sızıntıları değerlendilen LetsGoDigital internet sitesi bilgisayar ortamında olası katlanabilir OPPO cep telefonunun görselini hazırladı.
Oppo'dan katlanabilir telefon hamlesi!
Marka katlanabilir telefon üretmek için ilk çalışmalarına başladı, yakın zaman önce katlanabilir telefon ile ilgili bir kaç patent satın alan şirket, bu yılın Şubat ayında WIPO'ya (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) katlanabilir terminal için patent başvurusunda bulundu. Başvuru onaylandı ve belgeler 3 Eylül 2020 de yayınlandı.
Katlanabilir telefonlar genelde dışa doğru katlanır, bunun da telefonun ekranını koruma noktasında olumsuz etkileri olur. Ancak OPPO, içe doğru katlanan bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor gibi gözüküyor.
Katlanabilir telefon dediğimiz de düzgün çalışan bir menteşe çok önemli, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecektir. Örneğin, katlama sırasında tuhaf gıcırtı sesleri duymak istemezsiniz ve menteşe çok sert çalışmamalıdır. Ayrıca katlama işleminin işleyişini olumsuz etkileyebilecek toz ve kirin mekanizmaya girmesi de istenmeyen bir durumdur.
OPPO patentli telefonun 4 noktada sabitlemek mümkün olan bir menteşe kullanacağı düşünülüyor; 30 derece, 60 derece, 90 derece ve 120 derece açıyla. Ayrıca bu menteşe katlanabilir telefonu katlamamış şekilde kullanırken, ekranın katlama çizgisinde herhangi bir kırışıklık olmamasını sağlamalıdır.
OPPO'nun patentli katlanır telefonunun daha iyi
bir resmini elde etmek için,
LetsGoDigital tasarım ekibi bir dizi 3D render
tasarladı. Ürün sunumları, patent görsellerine dayanmaktadır
ve yalnızca açıklama amaçlıdır. Tasarım patenti değil, bir faydalı
patent olduğu için, bazı tasarım yönleri yeterince
açıklanmamıştır.
Bu tasarımın hiçbir zaman hayata geçmeme ihtimali de bulunuyor.
Zira alınan her patent ürün olarak piyasaya sürülmüyor.