Nothing bu defa kendi kendini taklit edecek
Benzersiz tasarımı sayesinde kısa sürede teknoloji dünyasının gündemine oturan Nothing, bu defa kendi kendini taklit edecek.
Nothing'in CMF alt markası, ilk akıllı telefonunu yakında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu markanın adının Renk, Malzeme ve Yüzey (Color, Material, Finish) anlamına geldiği biliniyor. Geçen ayın başlarında yapılan bir rapor, cihazın bütçe dostu bir akıllı telefon olarak piyasaya sürüleceğini ve özelliklerinin dikkat çekici olduğunu öne sürmüştü. Şimdi ise, X platformunda @realMlgmXyysd kullanıcı adıyla bilinen bir bilgi sızdırıcı, CMF akıllı telefonunun özelliklerini açıkladı. Bu sızıntılar, cihazın Nothing Phone (2a)'nın yeniden markalanmış bir versiyonu olabileceğini gösteriyor.
X'te yapılan paylaşımda, A015 model numaralı CMF telefonunun mühendislik örneğinin MediaTek Dimensity 7200 işlemci ile geleceği belirtiliyor. Ayrıca, 5.000 mAh batarya ve 33W hızlı şarj özelliği de sızdırılan bilgiler arasında. Raporda, cihazın 6.67 inç OLED ekran ve 120 Hz yenileme hızı sunacağı da ifade ediliyor.
Telefonun 8GB LPDDR4x RAM ve 128/256GB UFS 2.2 depolama seçenekleriyle geleceği söyleniyor. Ayrıca, depolama genişletme için bir MicroSD kart yuvası bulunacak. Sızıntıya göre, cihazın arka tarafında 50MP ana kamera ve dikey olarak yerleştirilmiş ikinci bir kamera olacak. Ön tarafta ise 16MP bir sensör yer alacak.
Nothing bu defa kendi kendini taklit edecek
Cihazın arka kapağı değiştirilebilir plastikten yapılacak ve bu modelde Glyph ışıkları bulunmayacak. İşletim sistemi olarak Android 14 tabanlı Nothing OS 2.5 kullanılacağı ve telefonun HD akış için Widevine L1 sertifikasını destekleyeceği bekleniyor. Telefonun siyah, yeşil mavi ve Hindistan'a özel turuncu renk seçenekleriyle sunulacağı belirtiliyor.
Ayrıca, bilgi sızdırıcısı telefonun Temmuz 2024'te 249 dolar ile 279 dolar fiyat aralığında piyasaya sürüleceğini belirtiyor. Bu, daha önce yaklaşık 12.000 Rs (yaklaşık 145 dolar) fiyatla piyasaya sürüleceği belirtilen raporlarla çelişiyor. Özelliklerin Nothing Phone (2a) ile neredeyse aynı olması, CMF telefonunun bazı tasarım değişiklikleriyle yeniden markalanmış bir versiyonu olabileceğini düşündürüyor. Ancak, bu özelliklerin mühendislik örneğine ait olduğunu ve okurların bu bilgileri dikkatle değerlendirmesi gerektiğini unutmamak gerekiyor.