Note 7 yüzünden Samsung ne kadar zarar etti?
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ısınma sorunu nedeniyle patlama ve yanma vakalarıyla gündeme gelen Galaxy Note 7 modelinin üretimini geçici olarak durdurdu.
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ısınma sorunu nedeniyle patlama ve yanma vakalarıyla gündeme gelen Galaxy Note 7 modelinin üretimini geçici olarak durdurdu.
Güney Kore haber ajansı Yonhap, Samsung içinde ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı haberinde, Note 7'lerin değiştirimesi sonrası tekrar eden problemler ve gelen olumsuz raporlar nedeniyle bu kararın alındığını açıkladı.
Samsung, geçtiğimiz ay ısınma sorunu nedeniye dünya çapında yaklaşık 2.5 milyon akıllı telefonu değişim için geri çağırmıştı .
Isınma sorunu nedeniyle son günlerde olumsuz eleştirilerin odağı olan Samsung, diğer elektronik ürünlerinden elde ettiği kazançla 2016'nın 3. çeyreğini yüzde 6'lık karla kapattı.
Federal Havacılık İdaresi (FAA), Note 7’lerin uçakta kapatılması ve bagaja konulmaması yönünde tavsiyede bulunmuştu.
Son 2 günde yine değiştirilen iki Note 7 telefon patladı. Cumartesi, ABD'nin Kentucky eyaletinde telefondan gelen dumandan rahatsızlanan bir adam hastaneye kaldırıldı.
Pazar günü ise Minnesota’lı bir gencin aşırı ısınan telefondan ellerinin yandığı rapor edildi.
Samsung, geçtiğimiz ay ısınma sorunu nedeniye milyonlarca telefonu değişim için geri çağırmıştı. Son günlerde de değişim yapılan telefonlarda yine aynı sorunlar meydana gelmiş, hatta ABD’de bir uçuş sırasında Note 7 yanarak patlamıştı.
Bataryalarındaki sorun yüzünden aşırı ısınan ve zaman zaman patlayan Samsung Note 7'lere bir yenisi daha eklendi.
Üstelik bu kez sorunlu olduğu için değiştirilen bir Note 7, buna rağmen yine aşırı ısındı ve cihazdan dumanlar yükseldi.
ABD'de Southwest Havayolları ile Lousville'e uçan Brian Green isimli yolcu, ısınma sorunu nedeniyle değiştirdiği Samsung Note 7 telefonunu uçuş öncesi kapattıktan hemen sonra telefonundan dumanlar yükselmeye başladı.
Green hemen telefonunu yere fırlatırken, yolcular güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.
Yerdeki telefonun ekranı yanarken olayda zarar gören olmadı. Samsung henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, havayolu şirketi Amerikan Sivil Havacılık İdaresi'nin (FAA) uyarılarını yolcularına hatırlattı.
FAA, değiştirilmesi gereken Note 7 telefonların uçakta açılmaması ve bagajlara konmaması yönünde tavsiyede bulunuyor. ABD Müşteri Güvenliği Komisyonu olayla ilgili soruşturma başlattı.
Güney Koreli teknoloji devi pilleri arızalı çıkan yeni modeli için tüm dünyada tüketicilere seslenip ve ürünü geri çağırmıştı. Samsung Note 7 kullanıcılarına iade etme hakkı ya da değiştirme seçeneği sunmuştu. Şirketin ana merkezi Güney Kore'de 200 bin cihaz iade edilirken 200 bin ise değiştirilmişti.
Dünya çapında satılmış olan 2.4 milyon yeni modelin büyük bir kısmı değiştirilmişti.
Bir tek Türkiye'de tüketicilerin, alev alma riski bulunan telefonları iade etme konusunda isteksiz oldukları gözlendi.
Türkiye'de satılan modelin sadece yüzde 10'u değişim için geri getirildi.
Bu arada telefonun güncellenmiş sorunsuz modeli Güney Kore'de gecikmeli olarak satışa çıktı, Avrupa'da ise 28 Ekim'de vitrinlerde yer alması bekleniyor. Bu gelişme teknoloji devinin piyasa değerini 26 milyar dolar birden eritti.
Samsung'un yeni cep telefonu Galaxy Note 7 pillerin aşırı ısınması, patlaması ve yanması sonrası tüm dünyadan toplamaya ve değiştirilmeye başlanmıştı. Güney Koreli teknoloji devi, değiştirilen Note 7'ler de patlayınca üretimi geçici olarak durdurma kararı aldı.