LG G4: Tüm yeni özellikler!
LG G4 almak istiyorsanız haberimize bir gözatın!
Bazıları LG’nin yeni amiral gemisi LG G4’ün, selefi LG G3’e göre büyük bir çıkış olmadığını iddia edebilir ancak kesinlikle yanılıyorlar ve LG G4 selefine göre oldukça yeni özelliklerle geldi.
Deneyimsiz kişiler her iki cihazı birbirine oldukça benzediğini düşünebilir ancak teknoloji uzmanlarına göre LG G4, LG G3’e göre bir dizi iyileştirmeler ve yenilikler ile geldi. LG yeni amiral gemisinin lansmanı sırasında doğal olarak cihazın özelliklerinin öncekilere göre daha iyi olduğunu söyledi.
LG G4’ün özellikleri aşağıdaki gibi:
*1.8GHz frekans hızında çalışan 64-bit altı çekirdekli Snapdragon 808 ve Adreno 418 yonga seti
*3GB LPDDR3 RAM
*Artırılabilir 32GB depolama
*5.5inç büyüklüğünde Gorilla Glass 4 kaplı Quad HD çözünürlüklü Quantum IPS ekran
*F/1.8 diyafram açıklığına sahip 16MP arka kamera (lazer odaklanma sensörü, LED flaş ikinci nesil OIS, RAW desteği)
*F/2.0 diyafram açıklığına sahip 8MP ön kamera
*Android 5.1 ve LG UX 4.0 kullanıcı arayüzü
*Bluetooth 4.1, 1W gücünde hoparlör, FM Radyo, Bluetooth 4.1
* Çıkarılabilir 3.000 mAh kapasiteli pil
“Mükemmel Görün, Mükemmel Hisset” konseptiyle geliştirilen LG G4, altı farklı renkte, tamamen el işçiliğiyle üretilen orijinal deri arka kapağı ile dikkat çekiyor. LG G4 fark yaratan deri dışında, saf Seramik Beyazı, Metalik Gri ve Parlak Altın seçenekleriyle de kullanıcıların beğenisine sunuluyor.
Peki LG G4 ile hangi yeni özellikler geldi? Sonraki sayfalarımızda LG G4'ün en yeni özelliklerini inceleyebilirsiniz.
1. Quad HD ekran
LG G4, 538ppi yoğunlukta Quad HD (1440 x 2560 piksel) çözünürlükte 5.5-inç LCD ekrana sahip ancak LG bu modelde renk yelpazesi, parlaklık, kontrast oranı, dokunmatik fonksiyon, güç tüketimi ve inceliği hakkında önemli iyileştirmeler olduğunu söylüyor. Önceki modele göre kağıt üzerinde, % 120 renk gamı, % 50 daha yüksek kontrast oranı ve % 30 parlaklık konusunda artış gösteriyor.
2. Geliştirilmiş tasarım
LG G4 kalın noktada 9.8 mm en ince noktada ise 6.3mm. Bunun nedeni ise telefonun kasasının sözde Slim Arc teknolojisi ile yapılmış olması. Çünkü temelde telefon 3000mm yarıçaplı eğriliğe sahip. Bu sayede telefonu düşürdüğünüzde ekranın zarar görmesi yüzde 20 azaltılmış. Arka kısımdaki hakiki deri kapak ise telefona ayrı bir şıklık sunuyor.
3. Altı çekirdekli Snapdragon 808 yongaseti
LG G4’te beklendiği gibi Qaulcomm’un alt çekirdekli Snapdragon 808 işlemcisi kullanıldı. 2+4 şeklinde kümelenen işlemcide 2 adet Cortex-A57 çekirdeği ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği bulunuyor. ARM’ın big.LITTLE çalışma prensibini benimsemiş olan işlemcide performansı Cortex-A57 çekirdekleri belirlerken, Cortex-A53 çekirdekli ise daha basit işlemlerde devreye girerek pil verimliliğini ön planda tutuyor. 20nm üretim sürecine sahip Snapdragon 808’e Adreno 418 grafik birimi eşlik ediyor. Adreno 418, LG G3’te yer alan Adreno 330’dan %20 oranında daha hızlı çalışıyor.
Snapdragon 808 kağıt üzerinde Snapdragon 810’a göre daha düşük frekanslarda işlem görüyor. Bu durum performans anlamında olumsuzluk yaratsa da, pil süresi noktasında Snapdragon 808 daha verimli çalışıyor.
4. 16MP arka kamera
LG G4’ün ön ve arka kısımlarından oldukça iddialı kameralar yer alıyor. LG G4’ün 16MP’lik arka kamerası 0.2 saniyede odaklama yapabilen lazer sensör ve LED flaşla destekleniyor.
İkinci nesil OIS (Optik Görüntü Sabitleme) teknolojisini beranerinde getiren kameranın yazılım tarafı da bir hayli iddialı görünüyor. RAW desteği sayesinde fotoğraflar ham bir şekilde yansıtılacak ve kullanıcılar çekim sonrası fotoğraflar üzerinde daha fazla düzenleme imkanına sahip olacak. Elle kontroller, ISO ve deklanşör hızı kontrolleri yine G4’ün kamera yetenekleri arasında yer alıyor.
5. Arka kamera lensi geniş açıklığa sahiptir
Arka bölümde F/1.8 diyafram açıklığına sahip 16MP çözünürlüklü bir sensör kullanılıyor. Söz konusu sensör halihazırda ünlü fotoğraf test sitesi DxOMark’a göre en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar olarak gösterilen Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’den %11 oranında daha fazla ışık alabiliyor. Bu da karanlık ve az ışıklı ortamlarda LG G4’ün başarılı çekimler gerçekleştireceğini gösteriyor.
6. Kamera uygulamasını hızlı başlatma
Bazı rakipleri gibi LG G4'ün kamera uygulamasını oldukça hızlı başlatma özelliğine sahip. Buna ek olarak kamera, telefonun arkasındaki ses tuşuna çift dokunarak başlatılabilir.
7. Renk Spectrum Sensörü
LG G4, LED flaş altında Color Spectrum Sensor diye adlandırılan Renk Spektrum Sensörü ile donatılmış. LG, bir akıllı telefonda bu özelliğin kendi türünün ilk örneği olduğunu iddia ediyor. G4'ün teknolojinin son harikası, kızılötesine duyarlı renk spektrum sensörü, bir fotoğrafın çekilmesinden bir kare önce tüm görünür ışığı analiz eder ve ölçer; bu sayede bir fotoğrafın renklerinin düşük ışık koşullarında dahi doğal ve canlı görünmesini sağlar.
8. LG UX 4.0 ve Android 5.1 Lollipop
LG G4’ün yazılım tarafını Android 5.1 tabanlı UX 4.0 kullanıcı arayüzü oluşturuyor. G3’teki mevcut arayüzü makyajdan geçiren Güney Koreli firma arayüzü yeni özelliklerle daha da zengin hale getiriyor. Kişiye özel zil sesi ayarlama, geliştirilen Quick memo+ not alma uygulaması, akıllı ajanda, yeni Galeri uygulaması, Akıllı Tahta ve ses kısma tuşuna iki defa dokunarak fotoğraf çekmek arayüzde yer alan yenilikler arasında yer alıyor.
9. G3'e göre daha iyi pil ömrü
Pil seviyesi aynı kalmasına rağmen LG G2’den G3’e geçişte pil performansı ciddi anlamda düştü. Bunda Quad HD ekranın büyük rolü olduğunun altını çizmeliyiz. G4’te aynı çözünürlükte ve daha gelişmiş bir panel yer alıyor. Bununla birlikte pil kapasitesi değişmedi. G4’te çıkarılabilir 3.000 mAh gücünde bir pil kullanılıyor.
LG'nin G4'te kullandığı yeni pil Güney Koreli şirketin iddiasına göre 30 dakikada %60 doluluk seviyesine ulaşabiliyor.
Dilerseniz sonraki sayfalarda LG G4'e yakından göz
atabilirsiniz.