Huawei Ascend P7 inceleme
Huawei'nin geçtiğimiz yıl oldukça başarılı olan telefonu Ascend P6'ın devam telefonu olan Ascend P7'yi inceliyoruz.
Huawei Çinli markalar arasında global pazarda en çok bilinen markaların başında gelmektedir. Telefonlarında kendi işlemcisini kullanma yoluna giden Huawei bu bağlamda da hem Ascend P6'da hemde Ascend P7'de HiSilicon adını verdiği işlemcisini kullanarak farkını ortaya koymuştur.
Kendi donanımıyla birlikte kendi Emotion arayüzünü de kullanan Huawei böylelikle telefonun özelleştirilmesine de olanak sağlamıştır. Ascend P7'de Emotion UI 2.3 arayüzünün kullanıldığını görmekteyiz. Bu arayüzün kendine has temalarla zenginleştirlmesi tüm Ascend P7'lerin diğer telefonlar gibi birbirinin aynı olmasının da önüne geçmektedir.
Performans anlamında yapılan benchmark testlerinde Ascend P7 orta segmente yakın bir telefon olarak görünmektedir. Buna karşın kullanılan arayüz telefonun tabiri caizse yağ gibi akmasına sebep olmaktadır. Biz telefonu kullandığımız süre içinde kilitlenme yada yavaşlama ile ilgili bir sorun ile karşılaşmadık. Bu noktada Huawei'nin yeni telefonunda kullandığı 2 GB Ram ile bu sorunların yaşanmasının önüne geçtiğini görmekteyiz. Ascend P7'de Emotion UI 2.3'ün nasıl çalıştığını merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. (hatamız olduysa affola)
Telefonun tasarım özelliklerine geçmeden önce Ascend P7'nin teknik özellik tablosunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Huawei Ascend P7 | |
Ekran Özellikleri | 5 inç, 1920x1080 piksel çözünürlükte IPS LCD, 441 ppi, Gorilla Glass 3 |
İşlemci | HiSilicon Kirin 910T 4 Çekirdekl, A9 1,8 GHz, Mali 450MP4 Grafik Birimi |
Ram Kapasitesi | 2 GB Ram |
Kamera | Arkada 13 megapiksel 4160 х 3120, Full
HD 30 kare/saniye Önde 8 megapiksel HD 30 kare/saniye Kayıt |
Hafıza | 16 GB |
Hafıza Kartı | Var 64 GB Kadar Micro SD |
Pil Kapasitesi | 2500 Mah |
Android Sürümü | Android 4.4.2 KitKat |
Boyutlar | 139,8 mm boy, 68,8 mm genişlik, 6,5 mm kalınlık |
Ağırlık | 124 gram |
Tasarım
Huawei Ascend P7'de Ascend P6'nın tasarım anlayışını devam ettirdiğini görmekteyiz. Su damlası adını verdiği bu tasarımda üst tarafta köşeli yapı kullanılırken alt kısımda telefonun ovalleştiğini görmekteyiz. Telefon üst kısmının iPhone'a benzediği yorumları yapılsa da biz buna açıkçası pek katılmıyoruz. Huawei, Ascend P7 ile birlikte telefonlarında artık tamamen özgün bir tasarıma sahip olduğunu ispat ediyor. Tasarımın en önemli tarafı ise kesinlikle telefonun 6,5 mm kalınlığı ve 124 gramlık ağırlığıdır.
Ekran ve Performans
Huawei Ascend P7'nin 5 inç boyutunda Full HD bir ekranı var. IPS LCD ekran 441 ppi değere sahip ve ekran tek kelimeyle kusursuz görünüyor. LG G2 ve Huawei Ascend P7'nin ekran testini daha sonra yapacağımız testlerde sizlerle paylaşacağız. 5 inçlik ekranın Gorilla Glass 3 ile sağlamlaştırıldığını görüyoruz. Ascend P7'nin ekranının fabrikasyon sürecinde ince bir film ile kaplanması ise oldukça ince düşünülmüş ve çok güzel bir ayrıntı ama keşke telefonun arkası içinde aynısı yapılsaydı...
Huawei'nin Ascend P7'de Ascend P6'da olduğu gibi sanal tuş kullanımına devam ettiğini görüyoruz. Sanal tuş kullanımı Google tarafından üreticilere sunulan bir özellik ve bu özellik telefonun ekranının bir kısmının bazı programlarda kullanılamamasına sebep olmaktadır. Android 4.4 KitKat sonrası bazı oyunlarda ve video playerda ise sanal tuşların tamamen ortadan kalktığını görüyoruz. Facebook tam ekran modunu desteklemeyen bir uygulama ve 5 inçlik telefonda program 4,7 inçlik bir telefonmuş gibi görünüyor. Sanal tuş takımının üreticilere donanım anlamında kolaylık sağladığı kesin ama kullanıcı deneyimini geri götürdüğünü söylemekte yanlış bir yorum olmayacaktır diye düşünüyoruz. Tam ekran modunda bildirim ekranını aşağıya doğru çektiğimizde ise sanal tuşlar tekrar ortaya çıkıyor.
Performans olarak Huawei Ascend P7 oldukça iyi bir iş başarıyor. Açıkçası kendi işlemcisi ile kendi arayüzü tek kelimeyle muhteşem çalışıyor. Yukarıda zaten sizinle bunun videosunu paylaşmıştık. Telefona her türlü oyunu kurduk ve denedik. Grafikleri ile öne çıkan Aspalth 8 telefonda kendi fiyat segmentinde en iyiyi sunmasada oynanabilirlik açısından en ufak bir sorun yaşatmıyor. Önümüzdeki günlerde sizlere Huawei Ascend P7'nin Benchmark testlerini de sunacağız.
Menü
Huawei Ascend P7'nin menüsü olduka kolay ve anlaşılır tasarlanmış. Ana ekranın sağına yerleşen menü genişledikçe ekran sayısıda o derece artıyor. Telefonu ilk aldığınızda sosyal ağların telefonun sistem dosyalarında olduğunu görüyoruz. Facebook ve Twitter telefonun içinde bulunuyor. Bunun haricinde kullandığıonız sosyal ağları Google Play'den Gmail hesabınız ile giriş yaparak indirebilirsiniz. Telefonun sosyal ağları "Popüler Uygulamalar" klasöründe, diğer tüm araçlar ise Araçlar klasöünde yer almaktadır.
Huawei Ascend P7'nin ayarlar menüsü ise oldukça sade tasarlanmış. Karmaşıklığa yer verilmeyen menünün ekran görüntüleri ise şu şekilde;
Android 4.4.2 ile kutudan çıkan Ascend P7'nin genel özellikleri ise şu şekildedir;
Depolama alanı olarak 16 GB'lık modelle piyasaya çıkan Ascend P7'nin 4 GB'lık sistem dosyaları sonrasında kullanıcıya yaklaşık 12 GB gibi bir boş alan kalıyor ama telefonun 64 GB kadar desteklenen microSD kart yuvası bulunuyor
Huawei Korunan Uygulamalar diye bir seçenek menüye eklemiş. Bu seçenek ile dilediğiniz programlar hiç kapanmıyor ve Ram'de tutuluyor. Bunun sonucunda da telefon her daim o programları hazır tutuyor ve programı açmak sitediğinizde programlar hızlı bir şekilde size sunuluyor. 2 GB'lık Ram ile biz testlerimizde 22'ye kdar programı bellekte hazır tuttuk ve bir sorun yaşamadık.
Son 1 yıl içinde telefonlarda en çok aranan özelliklerden birisi de pil koruma modu oldu. Huawei'de Ascend P7'de buna oldukça güzel bir şekilde çözüm bulmuş. "Normal", "Akıllı" ve "Süper" olmak üzere 3 farklı kullanım senaryosunda güç koruma modu yapan firma 2800 mah pil gücü ile bir günden daha fazla telefon kullanımına olanak sağlayacak gibi görünüyor. Telefonun pil sürelerini de önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.
Menüde "Rahatsız Etmeyin" diye bir seçenek var. Bu seçeneği aktif hale getirdiğinizde sadece aramasını istediğiniz kişilerin sizi aramasını yada mesaj çekmesini sağlayabiliyorsunuz.
Kamera
Huawei Ascend P7'nin hem ön kamerası hemde arka kamerası lansmanda oldukça öne çıkartılan bir özellik oldu. 13 megapiksel arka 8 megapiksel geniş açılı ön kameraya sahip olan Huawei Ascend P7'nin kamera performansını aynı fiyattaki muadil ürünlerle karşılaştırarak önümüzdeki günlerde siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.
Kamera menüsü ise yine telefonun menüsü gibi oldukça anlaşılır ve kolay bir kullanıma sahip. İşte kamera arayüzünden bazı görüntüler.
Ascend P7'nin kamera tarafında öne çıkan en önemli özelliği ise ön kamerası olmaktadır. 8 megapiksel ön kamera geniş açı çekim yapabilmenize olanak sağlamaktadır. Son günlerin popüler fotoğraf çekim modu #selfie yapmak için oldukça iyi bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Kaldı ki lansmanda da bunun üzerinde oldukça durulmuştu.
Sonuç: Ascend P7 oldukça güzel bir telefon.
Tasarım tarafında EISA ödülünü de kazanan Ascend P7 bu noktada
oldukça iyi bir izlenimini potansiyel müşterilerine sunuyor.
Performans anlamında akıcı arayüzün bir sorun yaratmadığını ve 2 GB
sistem belleğinin telefona büyük bir rahatlama sağladığını
söylemeliyiz.
Telefonun fiyatı 1299 TLve açıkçası bu paraya bu telefon alınır mı derseniz buna bir cevap vermemiz oldukça zor. Bu fiyat aralığında LG G2 ve Nexus 5 gibi 2 güçlü rakibi varken Ascend P7'nin ne yapacağını bizde oldukça merak etmekteyiz. Huawei yetkilileri ile de bu konuyu görüştük ve bizlere Vodafone ile birlikte bu fiyatı uygun gördüklerini belirttiler.
Şimdi siz değerli okuyucularımıza hem Huawei adına hemde kendi adımıza sormak istiyoruz. Ascend P7'nin fiyatını siz nasıl buldunuz? 1299 TL'lik fiyatı ile bu telefonu almayı düşünür müsünüz? Sizin için bu fiyat fazlaysa bu telefonun fiyatı hangi aralıkta olmalı?
Yorumlarınızı bekliyoruz...