HTC Desire ailesinin yeni üyesi: Desire 626
HTC orta sınıfa hitap eden Desire 620 ürün ailesini Desire 626 ile güncelledi.
Bu özellik sayesinde herhangi bir iğne kullanmadan kartları çıkarmanızı olanak sağlıyor. Yine de bu plastik kapak yerine Desire Eye da gördüğümüz ve tırnaklarınızla çıkartabileceğiniz yuvaların olmasını çok isterdik. Ne de olsa bu tür tasarımlarda kapaklar zaman içinde yıpranıyorlar ve telefondan kopuyorlar.
Desire 626 her ne kadar başarılı bir işçiliğe sahip olsa da, yaptığımız baskı testinde hafifçe eğilebildiğini gördük. Elbette burada HTC One M9’un işçiliğini beklemek yanlış olur. Yine de, telefonunu arka cebinde taşıyan kullanıcıların, dikkatli olmaları gerektiklerini söylemeden edemeyeceğiz. Benzer ürünlerle kıyasla başarılı bir ergonomiye sahip olan Desire 626 135 gr ağırlığı ile Desire 620’den 25 gram daha hafif.
HTC Desire 626, tıpkı Desire 620 gibi 5 inç ekrana sahip. Ürünün uygun fiyatlı olmasından dolayı Full HD ekranında vazgeçildi. Dolaysıyla sözü edilen bu ekran 1280×720, yani HD çözünürlüğüne ulaşıyor. Desire 626’nin parlaklık değeri ortalamanın biraz üstünde. Yine de bu değerin çok daha iyi olmasını isterdik. Buna karşı ekrana birçok açıdan direkt olarak bakılabilmesi önemli bir artı olduğunu söylemeliyiz.
147x71x8,19 mm boyutunda olan Desire Eye, 5 inç ekrana sahip olmasına rağmen Desire 620 ile kıyasla biraz daha ince ve narin. Beraberinde gelen dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 410 işlemcisi birçok uygulamaları çalıştırmak için yeterli. 1.2 GHz çalışma frekansında çalışan Snapdragon 410, üzerinde bulunan 2 GByte bellek yardımı ile Fifa 2015 veya Asphalt 8 yarış oyunu takılmadan ve sorunsuzca çalışabiliyor.
Üzerinde kurulu olan Android 5.1 işletim sistemi, HTC’nin kendi arayüzü olan HTC Sense V.7 ile birlikte çok iyi optimize olduğu hemen belli oluyor. Sayfalar arası geçişler oldukça hızlı. Android işletim sistemindeki ayarlara anında ulaşılabiliyor ve normal yükte de iyi bir performans elde ediliyor. HTC, sadece gerekli olan uygulamaları kullanıcıya sunması da önemli bir avantaj. Benzer üreticiler içerik zengin görünsün diye ana sayfayı bir çöplüğe dönüştürüyorlar. HTC’nin telefonlarında böyle bir durum söz konusu olamaz.
Üründe beğendiğimiz bir özellik 4G yani LTE standardını desteklemesi. Bununla birlikte Bluetooth 4.1, GPS ve micro USB bağlantısının da unutulmaması oldukça önemli. Unutmadan söyleyelim. Yan kenarda bulunan MicroSD kart yuvası 512 GByte kapasiteli Micro SD kartları destekliyor.
13 MP’lik arka kamera 1920×1080 piksel çözünürlüğünde, yani Full HD video kaydı yapabiliyor. 28 mm’lik objektif ve f2.2 diyafram değerine sahip kamera sensörü ne yazık ki istediğimiz fotoğraf performansını veremiyor. Burada elde edilen kalite ortalama performans değerini ne yazık ki geçemiyor. Fotoğraflarda parlamalar oluşturan ve beyaz dengesini iyi ayarlayamayan bu sensör gerek gündüz gerekse de gece çekimlerde istediğimiz kaliteyi veremediğini söylemeden edemeyeceğiz.
Aynı kategoride çok daha iyi kameralı akıllı telefonlar olduğunu bir gerçek. Ön tarafta bulunan 5 MP’lik kamera (Full HD video çekiyor) Selfie tutkunları için yeterli. Üründe beğendiğimiz bir özellik kameranın uygulaması oldu. Oldukça kolay ve hızlı bir kullanım sunan bu uygulama, ses düğmelerini Zum fonksiyonuna çevirebilmesi ile beğenimizi kazandı.
Çıkartılmayan 2000 mAh’lik pil, her ne kadar 100 mAh daha az olsa da, yoğun kullanımda tam gün normal kullanımda da 2 gün dayanabiliyor.
HTC Desire 626, bugünlerde moda olan Alüminyum çerçeve yerine plastik bir çerçeve kullanıyor. Benzer bir durum, sağ kenarda bulunan açıp kapama ve ses butonları için de geçerli. Yumuşak dokunuşlarla bu düğmeleri kontrol etmek mümkün. Sol kenarda ise Nano SIM ve MicroSD kart yuvaları yer alıyor. Bu yuvalar tek bir plastik kapak ile muhafaza altına alınıyor.