En kötü Android cihazlar
Son tüketiciye yönelik olan neredeyse tüm ürünlerin bir prototip aşaması oluyor. Bu süreçte firmalar ürünler üzerinde kafa patlatarak piyasaya tutup tutmayacağı üzerinde araştırmalar yapıyor. Bazı cihazlar ise bu konuda pek incelenmeden piyasaya çıkabiliy
Amazon, Kindle serisi tabletleriyle aslında iyi işler çıkaran bir firma. Ancak geçtiğimiz yaz, tarihinin en büyük fiyaskosuna imza attı. Amazon Fire Phone, 2014 yazında duyuruldu. 649 Dolardan satılan telefon o kadar az kişi tarafından satın alındı ki Amazon herhangi bir satış rakamı açıklamadı. Firmanın bu hamle ile yaklaşık 200 milyon dolar zarar ettiği düşünülüyor.
Bu sefer biraz daha eskiye gidiyoruz. Dell, bir dönem Android işletim sistemli tablet işine girmeyi denemişti. 2011 yılında Streak 7 ile karşımıza çıkan firma, 200 Dolarlık bir fiyat belirlemişti. Ancak cihaz daha sonra yapılan indirimlere rağmen piyasadan umduğunu bulamadı. Buradaki temel sorun Dell değil Android işletim sisteminin kendisiydi. Çünkü Android heniz bir tablet için kullanılmaya hazır değildi. Dell Streak 7’de Android 2.2 Froyo kullanılıyordu.
Biraz daha yakın bir tarihe geliyoruz. HTC First modeli 2013 yılında duyurulmuştu. Uygun fiyatlı bir modeldi ve odak noktası Facebook üzerinde yoğunlaşıyordu. Facebook’un hazırladığı Home isimli özel Android arayüzünü kullanan cihaz bu konudaki ilk ve tek akıllı telefon oldu. Çünkü telefon hiç beklenilmeyen bir şekilde neredeyse hiç satmadı. HTC ve Facebook bu başarısızlıktan sonra projeyi hemen iptal etti.
Telefon sektörünün tozlu raflarından Nokia ile devam ediyoruz. Nokia, Symbian işletim sisteminden umudunu kesince Nokia X modeliyle karşımıza çıkmıştı. 2014 yılının başındaki bu hamle ile Nokia, Android işletim sistemini ilk kez kullandı. Telefon uygun fiyatlı olduğu için performansı pek tatmin edici olmadı ve cihaz diğer çoğu Nokia telefon gibi başarısızlıkla pazardan çekildi. Başarısız bir deneme olarak Nokia’nın tozlu sayfalarındaki yerini aldı.
Samsung Double Time listemizin bir sonraki konuğu Sony Tablet P ile oldukça penzer. Double Time isimli telefon 2011 yılında duyuruldu. Telefon tıpkı bir hesap makinesi (veya bir cüzdan) gibi yatay eksenden kapaklıydı. Bu görüntüsü cihaza minik bir dizüstü bilgisayar görüntüsü veriyordu. Ancak sonuç büyük bir hüsran oldu. Samsung Dobule Time bu özelliği ile listemize girmeye hak kazandı.
Listemizi 2011 yılında duyurulan Sony Tablet P ile sonlandırıyoruz. Konsept, bir önceki sayfada yer alan Samsung Double Time ile aynıydı. Ancak bu cihaz adından da anlaşılabileceği üzere akıllı telefon değil, bir tablet bilgisayardı. Üzerinde iki ekran bulunuyordu ve bu ekranlar cihazı açtığınızda birbirini tamamlıyordu. İster tek ekranlı ister çift ekranlı olarak kullanmak mümkündü. Fakat Sony’nin tozlu sayfalarındaki yerini aldı. Fikir olarak güzel olsa da tüketiciler tarafından hoş karşılanmadığını söyleyebiliriz.
2007 yılından bu yana yaşanan akıllı telefon devriminde yüzlerce farklı yeni cihaz karşımıza çıktı. Ancak bu cihazların hepsi aynı derecede popüler olmadı. İşte bu galerimizde, tarihin tozlu sayfalarında kalan, en kötü Android’li cihazları derledik.