En iyi ücretsiz Android uygulamaları
Sizler için en iyi 2021 Android uygulamaları derledik. Google Play Store’de gezinmeden ihtiyacınız olan uygulamayı bulabilirsiniz.
Android, Google tarafından tam 12 yıl önce piyasaya sürüldü. O zamanlar bugün sahip olduğumuz uygulama sayısını hayal etmek zordu. Günümüzde Google Store’de herkes için herşey için birçoğu tamamen ücretsiz irili ufaklı birçok uygulama mevcut. Bu kadar çok uygulama olması hepsinin kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Sizler için 2021 yılı kaliteli içeriklere sahip olduğunu düşündüğümüz ücretsiz uygulamaları derlerdik. İşte o uygulamalar.
1. Color By Number / Sayılarla Boyama
Android ’de bir sürü boyama uygulaması var ancak Color By Number her gün daha fazla resim eklenerek çeşitli kategorilerde yüzlerce harika karmaşık resim içerdiği için en iyilerden bir tanesi.
Bu görüntüleri renklendirmek basit ve sezgisel. Ekranın altında her biri bir rengi ve görüntünün bu bölgede doldurulması gereken kısmını temsil eden sayılar mevcut. Bir sayıya dokunduğunuzda görüntünün tüm ilgili bölümleri vurgulanıyor ardından doğru bölgeyi doldurmak için dokunuyorsunuz.
2. Fastic / Beslenme Programı
Fastic beslenme programı için mevcut en iyi Android uygulamalarından biri. Sadece günün belirli bir zaman diliminde yemek yemenizi sağlayan bir program. En yaygın form 16:8 programı. 8 saat belirlediğiniz saat diliminde yemek yiyebiliyorsunuz kalan 16 saat için maalesef yemek yasak.
Fastic ile 12 farklı aralıklarda beslenme programı içerisinden seçim yapabiliyorsunuz. Uygulama size beslenme programınızı belirlemenize ve sonrasında takip edebilmenize ayrıca bunun gün ve sürelerini takip edebilmenize olanak sağlayan bir zamanlayıcı sunuyor. Ayrıca su takip programı da mevcut.
3. Pexels / Fotoğraf Veri Tabanı
Pexels ticari kullanımlar da dahil olmak üzere herhangi bir amaç için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz fotoğraf veri tabanıdır. Anahtar kelimeyi kullanarak arama yapabiliyor ve popüler görüntülere göz atabiliyorsunuz.
Pexels içindeki fotoğrafları beğenebiliyor ve toplayabiliyorsunuz bunları uygulamanın dışına çıkarabiliyorsunuz. İnstagram veya diğer birçok uygulamada paylaşabiliyorsunuz. Duvar kâğıdı olarak kaydedebilir veya sadece indirebilirsiniz.
4. Bitmoji / Emoji Oluşturma
Sade resminiz yerine sizi bir yıldıza dönüştüren kendi emojinizi ve çıkartmalarınızı oluşturmak ister misiniz? İşte Bitmoji tam da bunu yapıyor.
Uygulama görünümü mümkün olduğunca mükemmel hale getirmek için resminizi karikatür formunda yeniden oluşturmanıza olanak sağlıyor. Ardından bir kıyafet seçiyorsunuz ve her biri size özel yüzlerce çıkartma içerisinden hayallerinize uygun emojinizi oluşturuyorsunuz.
5. 1 Second Everyday / Video Günlüğü
Program size hayatınızı saniye saniye belgelemenin ve kaydetmenin bir yolunu sunuyor. Her gün 1 saniyelik bir klip çekmenizi sağlıyor ardından hepsini birleştiren bir video oluşturarak bunları bir araya getiriyorsunuz.
Aylar ve yıllar içerisinde bütün bu videoları bileştirdiğinizde hayat çizelgenizi kayıt altına almış oluyorsunuz. Bütün bu kayıtlı videolarınızı paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca ufak notlar eklemenize olanak sağlıyor.
6. Adobe Photoshop Camera / Foto Editörü
Adobe’un sunduğu her türlü uygulama ve program iyidir ve kullanılır. Photoshop sizi yanıltmasın fotoğraflarınıza filtre uygulamak için basit ve ücretsiz bir uygulamadır.
Filtrelerin fotoğraf çekmeden önce nasıl görüneceğini görebilirsiniz. Özellikle yiyecek veya gökyüzü gibi belirli şeylere yönelik olanlar da dahil olmak üzere aralarında seçim yapabileceğiniz 80’den fazla filtre mevcut. Çekim yaptıktan sonra vurguları, canlılığı, pozlamayı v.s. ayarlayabiliyorsunuz.
7. Abstruct / 4K Duvar Kağıdı
Google Play Store’de bir çok duvar kağıdı uygulaması mevcut fakat Abstruct para ödemenize gerek olmayan ücretsiz ve hakkını veren bir uygulama.
Fotoğrafların çoğunluğu soyut fotoğraflar fakat değiştirilmiş resim ve manzaralar da mevcut. Tema ve dijital kreasyonlar da mevcut. Oldukça fazla çeşit var ve 4K kalitesinde resimler fazlasıyla mevcut.
8. Read Along By Google / Google İle Birlikte Okuyun
Bu uygulama küçük çocukların okumasına yardımcı oluyor. Uygulama çocukları dinliyor ve yüksek sesle okunan çocuk dostu hikayelerin doğru okunması konusunda çocukları uyarıyor. Kelimelerin doğru okunup okunmadığını kontrol ederek çocukların doğru okuma alışkanlıklarına yardımcı oluyor.
Ayrıca çocukların kelimeleri doğru hecelemeleri için harfleri doğru sıraya sürüklemeleri gereken bir kelime oyunu da mevcut. Çocukların okuma becerilerini güçlendirmelerine imkan sağlıyor.
9. StorySign / İşaret Dili
Çocuk kitaplarını işaret diline çeviren harika bir uygulama. Elinizdeki kitabı telefonunuzun kamerasına doğrultuyorsunuz StorySign’deki bir karakter sayfayı işaret diliyle size okuyor. Böylece çocuklar işaret dili ile kitapta ne yazdığını anlayabiliyor ve okumayı öğrenebiliyorlar. Bu uygulamanın biraz geliştirilmesi gerekiyor.
10. Mubert / Müzik
Kimsenin daha önce duymadığı müzikleri dinlemek ister misiniz? Bunu Mubert ile yapabilirsiniz. Çeşitli türlere ve durumlara uyacak şekilde müzik oluşturmak için örnek bir veri tabanı ile eşleştirilmiş yapay zeka kullanıyor. Yani ister çalışın ister uyuyun ister keyifli olun her durumunuza uygun müzik mevcut.
Ürettiğiniz müziği sevip sevmediğinizi belirtebiliyorsunuz daha sonra bunu benzer müzikler karşınıza çıkmıyor. Ürettiğiniz her müziği kendi zevklerinize göre kişiselleştiriyorsunuz.