En iyi android uygulamaları seçtik!
CleartripCleartrip’in Android uygulaması mükemmel uçuşunuzu dört basit kriterle özetliyor. Kalkış ve varış noktaları, kalkış tarihi, sınıf ve yolcu sayısı. Ayrı bir sekme dönüş tarihinizi belirlemenizi sağlıyor. Arama isteğinizi gönderdiğinizde basit fakat bilgilendirici sonuçlar size dönüyor. Android uygulamasının gerçek başarısı bu kadar çok bilgiyi bu kadar az piksele sığdırabilmesi. Sık uçuş yapmayan ve yüzeysel bilgi yığınları ile şaşkına dönen kişiler için harika bir uygulama.
Cleartrip Cleartrip’in Android uygulaması mükemmel uçuşunuzu dört basit kriterle özetliyor. Kalkış ve varış noktaları, kalkış tarihi, sınıf ve yolcu sayısı. Ayrı bir sekme dönüş tarihinizi belirlemenizi sağlıyor. Arama isteğinizi gönderdiğinizde basit fakat bilgilendirici sonuçlar size dönüyor. Android uygulamasının gerçek başarısı bu kadar çok bilgiyi bu kadar az piksele sığdırabilmesi. Sık uçuş yapmayan ve yüzeysel bilgi yığınları ile şaşkına dönen kişiler için harika bir uygulama.
Digg Eğer Feedly size hitap etmiyorsa korkmayın. Digg aynı oranda etkiliyici bir olasılık. RSS okuyucu işlevinin yanı sıra, Digg çalışanları tarafından özenle seçilen makale ve yazılara da ulaşabiliyor olacaksınız. Ana sayfa küçük başlıklar ile geniş fotoğraflara öncelik veriyor. Feedly’e oranla daha görsele dayalı bir tasarım olmasına rağmen, gazetelerin alışıla gelmiş olan profesyonel tasarım öğelerine de sahip. Eğer rahatlayıp uzanmak ve internetten özenle seçilmiş içerik okumak istiyorsanız, harika bir seçenek.
Evomail Evomail akılda kalıcı bi isim olmamasına rağmen uygulamada beş dakika geçirseniz bile bir daha unutamazsınız. Klasörlerinize ve etiketlerinize ulaşım çok kolay. Mesajları sola kaydırarak silebilir, sağa kaydırarak arşivleyebilirsiniz. Cihazınızı sallamak son yaptığınız işlemi geri alıyor. Email nadiren güzeldir, ama işlevselliği ve kullanım kolaylığı Evomail’i çekici kılıyor.
Expense Manager Her hafta harcamalarınızı gözden geçirmek çok zaman alıcı ve zahmetli olabilir. Eğer şık ve güzel bir Android uygulaması kullanırsanız işiniz görece daha kolay bir hale gelebilir. Expense Manager harcamalarınızı parlak, belirgin renklerle ifade ederek (sağlık kırmızı, yemek yeşil gibi) kazancınızın nereye gittiği hakkında bir bakış yaratıyor. Bir bütçe belirleyip sonra ordan gelen bilgileri bir pasta grafiğe dökerek günlük harcamalarınızı takip edebilirsiniz. Harcamalarınızı sizin için düzenlemese de yüzünüze bir gülümseme getirebilir.
Feedly Google Reader’ın konu dışı kalmasıyla beraber, onun kadar etkiliyici ve başarılı bir haber okuma servisi arayışı içinde olan büyük bir RSS takipçi kitlesine cevap olarak Feedly ve Digg gibi üçüncü şahıs uygulamaları piyasaya çıktı. Feedly müthiş. En sevdiğiniz bloglara, haber sitelerine ve podcastlere hızlı erişimle beraber fonksiyonekl bir tasarıma sahip. Başlıklar kalın ve güçlü sans-serif yazıtipi ile göze çarparken, makalenin kendisi metin ve görseller rahat okunabilecek şekilde zarif bir tasarıma sahip.
Flipboard Flipboard, kaliteli dergileri internet için tekrar yaratmak istiyor. Basılı yayını dijital PDF olarak sunan çoğu haber uygulamasının aksine, Flipboard içerikleri ve konuları alıp akıllı telefon ve ya tabletiniz için yeniden düzenliyor. Parmağınızı yatay ve ya dikey olarak kaydırarak sayfa değiştirmek hem çok hoş görünüyor hem de çok sezgisel. Yapay bir program yerine gerçek bir kitap karıştırma hissi yaratıyor.
Google Keep Buzdolabınızı gözünüzün önüne getirin. Üzerine biraz rengarenk post-itler yapıştırın. Şimdi bunu minimalistik bir android uygulaması olarak hayal edin. Google Keep kısacası bu. Evernote hedef kitlesine baş döndürücü sayıda özellik ve paylaşım imkanları ile ulaşmaya çalışırken, Google Keep sadelik için gayret veriyor. Uygulamanın üst kısmından hızlıca bir not ekleyin –ister metin, ister liste, ister fotoğraf ya da ses kaydı- ve eklediğiniz not uygulamın en tepesine gözüksün. Anımsatıcılar hariç not almak için basit ve zarif bir çözüm.
Hue-Beautiful Weather Hue renkleri kullanmaktan çekinmiyor. Yan menüde listelenen ayarların griliği, donukluğu; ana ekrandaki kırmızı ve ya mavinin canlı tonları ile kontrast oluşturuyor. Bu da Hue’nun hava takibini hoş ve unutulmaz kılan bir uygulama olmasına büyük bir katkı sağlıyor. Hue bilgi verme konusunda da cimrilik etmiyor. Güncel hava durumu uygulamanın odak noktası fakat daha derine baktığınızda günün en yüksek ve düşük hava sıcaklığı, rüzgar hızı ve durumu hakkında da bilgiler bulacaksınız.
Nike+ Runnig Spor salonunda, şehir içinde ya da dışında spor yaparken uygulamanın tasarımı ikinci planda kalsa da, bilinçaltı seviyede çok önemli. Eğer koşarken; koşu süresini durdurmak, çalan şarkıyı değiştirmek, seyrinizi takip etmek zorsa o uygulama çoğu kişi tarafından anında silinir. Nike+ Running ile bu problemlerden hiç birini yaşamazsınız. Her şey çok güzel bir şekilde hazırlanmış ve sık kullanılan kontrollere ulaşmak çok kolay hale getirilmiş.
#nwplyng Foursquare’in rozet-toplama sistemine benzer bir sistem ile yeni müzik keşfedip yaygınlaştırmayı amaçlayan yeni bir Android uygulaması. Akıllı telefonunuzdan ya da tabletinizden müzik dinlediğiniz zaman uygulama şarkıyı tanıyor ve Facebook, Twitter ve Foursquare üzerinden dinlediğinizi paylaşmanıza olanak sağlıyor. Hatta Shazam gibi çevrede çalan şarkıları da tanıyıp algılayabiliyor. Uygulamanın dizaynı temiz ve uyumlu. Sol yandan hoş bir şekilde kayan bir yan menüsü bulunmakta. Parçaları paylaşmak çok rahat ve parçaları Spotify’da dinlemek için kısayollar da mevcut.
Origami: Your Family's Home Başlamadan önce: Origami’yi yüklemek ücretsiz fakat 30 günlük deneme süresinden sonra aylık 5$lık bir ücret istiyor. Neden? Çünkü Origami aileniz için %100 güvenli, özel bir internet sitesi öneriyor. Fotoğraf, video, yazı paylaşıyor olmanız önemli değil, Origami kullanıyorsanız, sadece akrabalarınızın göreceğinden emin olabilirsiniz. Android uygulaması kalite saçıyor. Metin belgeleri çizgili defterden bir sayfa koparılmış gibi, üstüne üstlük mütevazi yorum ve beğen simgeleri de içeriyor. Sekmeler video ve ya fotoğraf çekip paylaşmayı çok kolay ve hızlı bir hale getiriyor. Her şey göz önünde ve kolay ulaşıma sahip.
Press Eğer Feedly, Feedbin, Fever ya da Feed Wrangler kullanıcısıysanız ve Android cihazınızda kaliteli, el yapımı bir deneyim yaşamak istiyorsanız Press’i indirmelisiniz. Var olan üyelik bilgileriniz ile giriş yapın ve kendinizi uygulamaya bırakın. Kırmızı, siyah, gri ve beyazdan oluşan renk teması her sayfanın kendini göstermesini sağlıyor. Sol taraftaki kenar çubuğunda sergilenen listelerin başında hangi kaynaktan olduğunu gösteren küçük resimler bulunmakta. Bir siteyi ve ya blogu görmek için bir kere dokunun; sağ taraftan gönderiler ekranınıza kayacak. Sonrasında ister yeni bir gönderi seçmek için geri dönebilirsiniz ya da altta bulunan oklar ile sırada ki gönderiyi görebilirsiniz.
Robin for App.net Eğer büyüyen App.net ordusuna siz de katıldıysanız olan biteni takip etmek için bir Android uygulaması istiyorsunuzdur. Zaman tüneli alışılmadık bir tasarım kullanıyor. Katmanlı sekmeler gönderiyi ve ya resmi saklıyor, aşağı ve ya yukarıya ilerledikçe resmin başka bölümleri gözüküyor. İlerlemeye devam edip yeni bir gönderi geldiğinde gözden kayboluyor. Tarifi zor fakat büyüleyici bir etki.
Runtastic Heart Rate PRO Uygulamanın ismi ağız dolusu olsa da gözünüzü korkutmasına izin vermeyin. Runtastic Heart Rate PRO nabzınız ya da sağlık durumunuz hakkında fazla bir bilgiye sahip olmasanız dahi olağanüstü bir uygulama. Ekranın ortasındaki ince, yuvarlak simge tatlı bir pembeye dönüp analizi gerçekleştirmeden önce, size işaret parmağınızı ne zaman kamera lensine koyacağınızı bildiriyor. Altında bir çizgi kalp atımınıza göre dalgalanıyor. Ayrıca son analizleri şık bir çubuk grafik olarak görme imkanınız var.
SolCalendar Bu uygulama da beyaz tema üzerine yumuşak tonda renler koyuyor. Uygulamaya bir göz atıp programınız hakkındaki kafa karışıklığınızı gidermek çok büyük bir keyif haline geliyor. Hızlı ve hassas bir uygulama, hatta bir kaç neşeli tema ve planlarınıza eklemek üzere çıkartmalar da içeriyor.
SolMail SolMail, görmezlikten gelmemeniz gerek çekici bir email uygulaması. Evomail’e benzer şekilde bir çok email hesabınızı tek bir gelen kutusunda birleştirmenize olanak sağlıyor. Her bir hesap renk kodlu ve mesajları kaydırarak arşivleyebilir ve ya silebilirsiniz. Arayüz temiz ve sade bir tasarıma sahip ve uygulamanın egemen renk teması beyaz, kolay okuma sağlıyor.
Spotify Şirketin mobil uygulaması fevkalade, hızlı ve duyarlı arayüz ile hoş çizimleri ve sanatçı/müzisyen/grup fotoğraflarını birleştiriyor. Spotify’ın görsel kimliği –ikonik yeşil ve siyah renk şeması- tasarımın her yerine işlemiş durumda. Ses oynatıcı bile çekici. İster trafikte can sıkıntınızı atmak için ister partilerde eğlenmek için, Spotify isteyeceğiniz bir uygulama.
Tumblr Tumblr çok başarılı bir blog platformu. Bunun bir sebebi enfes temalara sahip olması. Wordpressin aksine hemen herkes kolaylık bir profesyonel tarafından hazırlanmış gibi gözüken blog başlatabiliyor. Tumblr’ın merkezinde dashboard oturuyor. Aynı zamanda Facebook ve Twitter’da olduğu gibi takip ettiğiniz kişilerin paylaşımlarını dashboard’dan takip edebiliyorsunuz. Android uygulaması bir şekilde arka planda kalmış, sıkıcı dashboard’u ilgi çekici hale getiriyor. İçerik arayüzün geri kalanı tarafından minimal müdahale ile gösteriliyor.
Vine Vine, çok basit bir fikir üzerine kuruldu: insanlara; yaratıcı, unutulmaz ve ya güldürücü anlarını altı saniyelik videolar olarak paylaşabilme imkanı vermek. Sadece bu fikir bile uygulamayı göz önüne çıkarmaya yeterken, tasarımı Vine’ı piyasanın en büyüleyici uygulaması yapıyor. Android sisteminde, videolar ekranın enini kaplayacak şekilde genişliyor. Yorum yapmak, revine’lamak ve gönderileri beğenmek için ufak işlevsel simgeler de ekranda bulunuyor
Uyarı: Sadece Birleşik Krallıkta Şimdi, sıradaki uygulamaya geçmiş olabilirsiniz, fakat eğer geçmediyseniz Play Store’daki en güzel tasarıma sahip uygulama karşınızda. Sarı, beyaz ve siyah renk düzeni ile bal arısı temasında çok şık bir tasarıma sahip. Arayüz elemanları düz, iki boyutlu çiçekler, yapraklar ve bal petekleri ve önplanda da zarasız arılar uçuşuyor. Bu güzelliğin bir başka yüzü de sadece aylık sadece 1£ abonman bedeli olması.
Circa News Circa mobil kullanım için haberlerin nasıl düzenlenip sunulması gerektiği konusuna dikkat çeken ilk uygulamalardan. Bunu da okuyucuların haber başlıklarını kolayca ve hızlıca anlayabilmeleri için haberleri küçük, neredeyse birer lokmalık şekilde sunarak yapıyorlar. Tasarım açısından Circa harika. Genel olarak monokrom yapısı sayesinde her habere konmuş olan fotoğrafları daha da etkiliyici hale getiriyor. Temiz, okunaklı yazı stilleri ve ufak fakat görülebilir tuşları ile bir gazete kadar şık ve profesyonel.