Devlerin yüz karası telefonları!
29. sıra: RIM BlackBerry 7290Zamanında RIM olarak bilinen Kanadalı BlackBerry firması, 2004 yılında gençlere hitap etmek için havalı cepler üretmeye çalışıyordu. Beklediklerinin aksine bu tasarım gençleri kaçırdı.
29. sıra: RIM BlackBerry 7290 Zamanında RIM olarak bilinen Kanadalı BlackBerry firması, 2004 yılında gençlere hitap etmek için havalı cepler üretmeye çalışıyordu. Beklediklerinin aksine bu tasarım gençleri kaçırdı.
28. sıra: Garmin Asus Nüvifone Bir GPS üreticisi akıllı cep piyasasına girmeye çalışırsa ne olur? Büyük bir başarısızlığa uğramış Nüvifone, bir akıllı cep olarak adeta işe yaramazdı.
27. sıra: Motorola Flipout Bu "akıllı cep", her şeyden önce "acayip" tasarımıyla baştan kaybediyor.
26. sıra: Nokia 3660 Android ve iOS'dan çok daha önce, Finlandiyalılar bir dizayn suçu işlediler. Yine bir tasarım faciyası olan bu cep, yazı yazmak için de oldukça kullanışsızdı.
25. sıra: Samsung Galaxy Victory 4G Samsung'un daha acemi günlerinden bir cep. Çirkin bir plastik yığını.
24. sıra: Mobiado Grand 350 Aston Martin Phone Maalesef arka planda havalı araba resimleri olması, Mobiado Grand 350'nin tasarımını güzelleştirmiyor.
23. sıra: Sony Xperia Sola Sony, Z ve Z1'in iyi tasarımına ulaşa kadar, bazı şeyler denedi. Xperia Sola, işte bu denemenin bir örneği. Çıkıntılı ekranı pek iyi görünmüyordu.
22. sıra: Motorola StarTac Motorola'dan bu aşırı renkli telefon çekici yapılmaya çalışılmış olsa da, amacının tam tersi etkiyi yaptığı ortada. Neyse ki siyah renk seçeneği de vardı.
21. sıra: HTC Velocity İlk LTE ceplerden biri olan HTC Velocity, nedense tasarım konusunda pek de özen gösterilmişe benzemiyor. Arka yüzü tuhaf bir plastik ve alüminyum karışımı.
20. sıra: Nokia 7600 Finlandiyalı firma Nokia'nın farklı bir tasarım denediği bu cep, mesaj yazmanın zorluğuyla kullanıcıları çıldırtıyordu.
19. sıra: LG Optimus Vu Resimde güzel bir kız olsa da, LG Optimus Vu ne güzel ne de pratik. Zamanı bitmiş 4:3 görüntü oranına sahip cep, sadece 16:9 video oynatmak isteyen kullanıcıları sıkıntıya sokuyor.
18. sıra: HTC Tytn II Bu cebin işletim sistemi zaten yeterince ürkütücüyken, bir de bunu çalıştıran cebi düşünün.
17. sıra: Sanyo Sweets Pure İçinde ne olduğu belli olmayan kapkaranlık bir odadan daha korkutucu ne olabilir? Pembe bir cep telefonu.
16. sıra: Motorola Defy Dayanıklı cep yapmaya gelince Sony ve Samsung'un üzerine yok. Defy su ve toz geçirmez bir cep, ama anlaşılan bunun için tasarımdan ödün vermiş.
15. sıra: Sewon CPD 511 Yine pembe. Belki de bu sonuncudur, ama söz veremeyiz. Söylentilere göre Sewon CPD 511 kullanıcıları korkudan donup, ekrandaki resimdeki gibi bir hal alıyormuş.
14. sıra: Curitel PH-S3500 Yine değişik bir deneme. Makyaj aynası gibi bir ekrana sahip oyun cebi olarak, hedef kitleyi biraz ıskalamış anlaşılan.
13. sıra: HTC 7 Pro HTC 7 pro, o kadar büyüktü ki test merkezimizin kapılarından zor geçmişti! Şaka bir yana, 7 Pro gerçekten çirkin bir tuğla gibiydi.
12. sıra: Base Lutea 3 Şaka yapmıyoruz, Lutea Latince'de "değmez" demek. Sadece ismi yüzünden değil, Base Lutea 3 gerçekten almaya değmeyecek bir cep.
11. sıra: Samsung Galaxy Y - Hello Kitty Edition Yine pembe bir canavarla karşı karşıyayız. Üzerinde Hello Kitty'nin olması da cabası.
10. sıra: Sony Ericsson Xperia Play Hem akıllı cep, hem de taşınabilir oyun konsolu! Android oyunları, Vita ve 3DS'nin yerini alabilecek miydi? Ne yazık ki bu konsept tutmadı. Cihazın çirkin görünüşü ve arka tuşların kötü konumuyla bu pek şaşırtıcı olmamıştı.
9. sıra: Samsung Juke Samsung Juke'nin resmine bakınca zaten yoruma gerek kalmadığını düşünüyoruz
8. sıra: Lamborghini TL700 Lamborghini hız yapmak istiyor, aramak değil. Zaten görünce arayasınız kaçıyor. Kötü ceplerimiz arasında tuhaf bir altın parçası.
7. sıra: Nokia Ngage İşte efsanevi Ngage. Fikir iyiydi, ama iyi uygulanamadı. Oyunlarının aşırı pahalı olması bir yana, bu şekildeki bir cihazı telefon görüşmesi için kulağa götürmek tuhaf bir histi.
6. sıra: F88 Wrist Phone F88 Bilek Telefonu, ilk saat telefonlardandı. Hatta 3 megapiksel kameraya ve renkli görüntüye sahipti. Çinli bir firmanın ürünü olan bu saat-cep, daha yeni yeni alıştığımız bu konsepti yıllar önce uygulamış anlaşılan. Ama saatten çok kola bağlanmış bir telefonu andırması, başarısız olmasına da yol açtı...
5. sıra: Siemens Xelibri Pahalı olan Xelibri cepler, neyse ki hiçbir zaman popülerleşmediler.
4. sıra: Kyocera Honey Bee Söz veriyoruz, bu pembe ceplerin sonuncusu. Resimde görünen hali ve arka plan resmi, satışa sunulan haliyle aynıydı.
3. sıra: Kyocera Virgin Mobile Lobster Anlaşılan bu cebin yan tarafında fizyolojik bir sorun var.
2. sıra: Vertu Cobra phone Bu cep, ancak küçük bir çocuğa doğum günü hediyesi olarak alınabilir. Ama onun da korkma ihtimali yüksek...
1. sıra: Nokia 7700 Bu dokunmatik ekranlı cep hiç piyasaya çıkmadı. İyi ki de çıkmadı! Finlandiya'da saklanan "uçuk kaçık" cep telefonu geliştiricilerinin bir ürünü olduğunu düşündüğümüz cihaz, umarız bundan sonra da piyasaya çıkmaz.
30. sıra: Samsung Galaxy Mini Samsung'un plastik cepleri yaklaşık iki yıl önce zirveye ulaştı. Bu devrin en kötü icatlarından biri her tarafı ucuz plastikten oluşan Galaxy Mini'ydi.