Devler, taklitleriyle karşı karşıya!
iPhone 5S vs. iFone 5S: Ekran görüntüleriYetenekli sesli asistan Siri ise yerini stajyer İris'e bırakmış. Klonun işletim sistemi olarak iOS 7 yerine Android 4.2'nin Root edilmiş bir sürümü bulunuyor. Üretici daha sonra işletim sisteminin görselleriyle oynayarak onu iOS'a benzetmiş. Klonda ayrıca bir yönetici uygulaması olmadığı için root kontrol edilemiyor. Bu da sistemi ciddi güvenlik riskleriyle karşı karşıya bırakıyor.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Ekran görüntüleri Yetenekli sesli asistan Siri ise yerini stajyer İris'e bırakmış. Klonun işletim sistemi olarak iOS 7 yerine Android 4.2'nin Root edilmiş bir sürümü bulunuyor. Üretici daha sonra işletim sisteminin görselleriyle oynayarak onu iOS'a benzetmiş. Klonda ayrıca bir yönetici uygulaması olmadığı için root kontrol edilemiyor. Bu da sistemi ciddi güvenlik riskleriyle karşı karşıya bırakıyor.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Ekran görüntüleri Borsa uygulaması ise Apple'ınkinden tamamen farklı. Dünya borsalarının ve hisse senetlerinin durumlarını takip edebiliyorsunuz, fakat telefonun yavaş ve takılarak çalışması can sıkıcı olabiliyor. Apple iPhone'da çift çekirdekli 1.3 GHz hızında çalışan bir işlemci yer alıyor. Klon iFone'da da güçlü 1.3 GHz'lik çift çekirdekli bir işlemci yer alıyor, fakat buna rağmen performans açısından Apple ile baş edemiyor.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Test fotoğrafları Apple iPhone ile çekilmiş fotoğraf, sol taraftaki, çok daha keskin görünüyor. İki akıllı cep arasındaki fark laboratuvar testlerinde belirgin şekilde belli oluyor. İki cebin de kamerası 8 MP çözünürlüğe sahip.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Test fotoğrafları Sağ taraftaki fotoğrafta odak dağılmış, görüntü karanlık ve renkler soluk. Sol tarafta, orijinalin çektiği fotoğrafta ise detaylar belirgin. Kalite farklı açıkça belli oluyor.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Bağlantı noktası Sağ taraftaki klon iFone'un bağlantı noktası da Lightning klonu. Birkaç kabloyla beraber geliyor.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Görünüş Apple iPhone sağ tarafta. Klon iFone da ilk bakışta şık ve değerli gözüküyor. Fakat daha yakından bakıldığı zaman fark ortaya çıkıyor. Klon cebin elma logosu kasanın üzerine tutkal ile yapıştırılmış. Ayrıca kasası plastikten yapılma. İki cebin renk tonları arasında da biraz fark var.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Sonuç Yaklaşık 500 TL fiyatla satılan klon iFone görsel olarak tatmin edici. Fakat makyajını kaldırdığınız zaman, bu fiyata sahip diğer telefonlara da kıyasla, vasatın altında bir performans sunuyor.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Kıyaslama Sırada Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S5 (sağda) ve onun klonu No.1 S7 Galaxy 5S (solda) var. No.1 de yaklaşık 500 TL'ye alıcı buluyor. Tasarımı Samsung Galaxy S5 ile aynı olsa da No.1 S7'nin üzerinde kendi markası yazıyor. Eğer telefonun arka kapağında No.1 değil de Samsung yazmasını istiyorsanız yaklaşık 1500 TL'yi daha gözden çıkarmanız gerekiyor. Kabuğunun altına baktığımızda klon Galaxy'nin 1GB RAM'e ve 8GB depolamaya (microSD ile genişletilebilir) sahip olduğunu görüyoruz. Orijinal S5, 2GB RAM'e ve yine genişletilebilir 16GB depolamaya sahip.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Ekran Görüntüleri Sağ taraftaki Çin klonu, Galaxy S5'i tepeden tırnağa kopyalamış. Fakat çözünürlüğü çok daha düşük olduğu için klon cep ilk bakışta tanınıyor.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Ekran Görüntüleri Orijinal S5 (solda) Full HD çözünürlüğe sahip. Klon No.1'in ise çözünürlüğü HD bile değil. Özellikle yandan bakıldığında Çinli klonun ekranındaki renklerde bozulmalar meydana geliyor. Parlaklık konusunda da orijinal S5'in oldukça gerisinde kalıyor.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Ekran Görüntüleri Orijinal Samsung Galaxy S5, Android'in en son sürümü 4.4 KitKat'ı kullanırken, klon S5 işletim sistemi olarak Android 4.2 kullanıyor. Klonun kalbinde 1.3 GHz'lik Mediatek işlemci yer alırken, Galaxy S5'e gücünü Qualcomm'un güçlü 2.5 GHz'lik dört çekirdekli işlemcisi veriyor.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Ekran Görüntüleri Klon S5 (sağdaki), elbette orijinal Galaxy S5'in sunduğu tüm özellikleri sunmuyor. Zaten böyle bir fiyata bu özellikleri sunmasını beklemek de yersiz olur. Fakat yine de açılır menüsünü tümüyle orijinal S5'e benzetmeye çalışmış.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Test Fotoğrafları Samsung Galaxy S5 ile çekilmiş olan fotoğraf sol tarafta, klon ile çekilmiş olan sağ tarafta görünüyor. Samsung, akıllı cebini 16 MP çözünürlüğünde bir kamera ile donatmış, klon cepte ise 13 MP çözünürlükte bir kamera bulunuyor. Klon cebin kamerası düşük kalitesi yüzünden bulanık ve bol parazitli (grenli) fotoğraflar sunuyor.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Test Fotoğrafları Tekrar, orijinal S5 ile çekilen fotoğrafı sol tarafta görüyoruz. Birebir kıyaslamada, klonun kamerasının bulanık detaylar ve solgun renklerden dolayı, bu yarışı açık ara kaybettiği görülüyor.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Görünüş İki cep de birebir kasa yapısına sahip, aralarındaki tek fark birinin arka kapağında Samsung, diğerininkinde No.1 yazması. Fakat bu iki cep birbirine o kadar çok benziyor ki, orijinal Samsung arka kapağı klon cebe birebir uyuyor. Yani amacınız tamamen Galaxy S5'e benzer bir ürüne sahip olmaksa, No.1'in arka kapağını Samsung yazılı bir arka kapakla değiştirerek bunu başarabilirsiniz.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Görünüş İşte kanıtı, orijinal S5'in arka kapağı klon No.1'e kusursuz şekilde uyuyor, üstelik Samsung'un pili de No.1'e uyuyor.
Galaxy S5 vs No.1 S7: Sonuç Orijinali ile kıyaslandığında Çinli klonun hiçbir şansı yok. Yaklaşık 500 TL'ye alıcı bulan No.1, performans ve ekran açısından normal seviyede, fakat pili ve kamerası zayıf. Yine de bu fiyata sunduğu performans ile Çinli klon No.1 fiyat/performans ödülünü hakediyor.
HTC One vs. HDC One: Kıyaslama Geldik son çiftimize; Tayvanlı HTC One, klonu HDC One'a karşı. HDC One'ın öne çıkan özelliği, plastik kasası sayesinde orijinal HTC One'dan daha hafif olması. Boyut ve detay açısından da klon cebin orijinalin neredeyse birebir kopyası olduğunu söyleyebiliriz.
HTC One vs. HDC One: Ekran Görüntüleri HDC One'ın ev ekranı HTC'den çok Samsung'u andırıyor. HDC One'ın kutusunda "Göz kırpma sensörü" olduğu yazıyor, fakat biz bu özelliği akıllı cepte bulamadık. Orijinali kadar yüksek ekran çözünürlüğüne sahip olmasa da HDC One da HD ekran çözünürlüğüne sahip.
HTC One vs. HDC One: Ekran Görüntüleri Mediatek'in 1.2 GHz'lik zayıf işlemcisi yine de klonun rahat çalışmasına olanak veriyor. HDC One 8 GB artırılamaz depolama ile geliyor. Orijinal HTC One ise 32 GB artırılamaz depolamaya sahip.
HTC One vs. HDC One: Ekran Görüntüleri Orijinal HTC One'ın World Clock uygulaması yerine HDC One'da sadece alarm var. Orijinaline kıyasla çok daha basit bir kullanıma sahip.
HTC One vs. HDC One: Ekran Görüntüleri Klon HDC One işletim sistemi olarak Android 4.2 kullanıyor. Oldukça kötü bir çeviriye sahip olan işletim sisteminde yer yer Çince karakterler karşınıza çıkıyor. Ayrıca işletim sistemi için güncelleme gelmesini de beklemenizi tavsiye etmiyoruz, çünkü gelmez.
HTC One vs. HDC One: Test Fotoğrafları HDC One'ın kamerası sağ tarafta görülebiliyor. Çimleri yeşil bir duvar olarak gösteren bulanık kamera, halk arasında "işe yaramaz" olarak bilinen HTC'nin UltraPiksel kamerasından bile çok daha kötü sonuçlar veriyor.
HTC One vs. HDC One: Test Fotoğrafları Sol tarafta HTC'nin UltraPiksel kamerasıyla çekilen fotoğrafı görüyoruz. Sağ tarafta ise klon HDC One'ınki görülüyor. HDC One'ın kamerası 6 MP çözünürlüğüne sahip. HTC One'ın UltraPiksel kamerası ise 4 MP çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor.
HTC One vs. HDC One: Android Düğmeleri Orijinalinin aksine klon cepte HDC logosu bulunmuyor, onun yerine Android ceplerde alıştığımız ev düğmesi yerleştirilmiş. Üçüncü düğme ise ayarları açmaya yarıyor.
HTC One vs. HDC One: Görünüş HDC One'da Beats Audio çipi bulunmadığı için, Çinli üretici bu yazının yerine bir tribal şekil koyarak plastik kasanın arka bölümünü mahvetmiş. HDC One'ın pili internet kullanımında ancak 221 dakika dayanabilirken, orijinal HTC One'da bu rakam 355 dakikaya ulaşıyor.
HTC One vs. HDC One: Sonuç Yaklaşık 500 TL fiyat etiketiyle HTC One'ın klonu HDC One'a ve beraberinde getirdiği vasat kamera, pil ömrü, işlemciye ve düşük depolama alanına sahip olabilirsiniz.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Ekran görüntüleri Sahte cebin ekran görüntüsü gerçeği ile neredeyse aynı, fark sadece dikkatle incelendiği zaman anlaşılıyor. "Game Center"ın ismi farklı. Ayrıca Bluetooth 4.0 ve LTE standartları da klon cepte bulunmuyor.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Ekran görüntüleri Fakat menüde derinlere indikçe fark belirginleşiyor. Sol tarafta Apple'ın iTunes Mağazasını görüyorsunuz, sağda ise klonun GTunes yazılımı var.
iPhone 5S vs. iFone 5S: Kıyaslama Sol taraftaki gerçek iPhone, sağdaki ise sahte olan. Galerimiz boyunca iki cebin görünüşlerini, yazılımlarını ve yeteneklerini kıyaslayacağız. Apple iPhone'un Retina ekranı sahtesinden çok daha yüksek çözünürlüğe sahip, ayrıca 200 Cd/m2 daha parlak. Thunderbird iFone'un ekranındaki pikseller belirgin şekilde görülebiliyor. İki cihaz da neredeyse aynı kasa tasarımına sahip.