Akıllı Telefonların Şarjını Bitiren En Önemli 7 Neden
Akıllı telefonların şarj ile imtihanı. Şarjın bitmesinin en önemli 7 nedeni.
Telefonunuzun arka planında açık kalan uygulamalar mutlaka şarjınızın azalmasına sebep olur. Bu uygulamaları kullanmadığınız zaman mutlaka sonlandırmayı unutmayın.
Örneğin, gündüz çekimlerinde işinize yaramayacak flaş özelliğini kapatarak pilin tasarrufunu sağlamış olursunuz.
Pil tüketimini azaltmak adına facebook, mail, twitter gibi uygulamaların senkronizasyonunu kapatın.
Pil düşmanı diğer bir uygulama ise 3G'dir. 3G özelliği hızlı bir internet keyfi sunabilir ancak facebook, twitter, mail gibi uygulamalar 2G özelliği ile de son derece iyi çalışmaktadır.
Özellikle de telefon pilinin tüketiminin azalmasına sebep olan başlıca neden ise titreşimdir. Her bir titreşim bildiriminde şarjınızın hızla azaldığını görebilirsiniz.
Tabii ki şarjın en büyük düşmanıdır parlaklık. Öncelikle cihazınızın parlaklığını kontrol edin. Cihazın parlaklığının yüksek olması pil ömrünün yüksek bir ölçüde kısalması demektir.
Sürekli telefonunuzun WiFi bağlantısı açık ise şarjınız da bir yandan boşalıyor demektir. WiFi özelliğini kullanmadığınız zamanlarda mutlaka kapatmayı unutmayın.
Günümüzde eminim ki birçok insan artık şarj aletini yanından ayırmıyor ve prize yakın yaşıyor. Aslında şarjın çabuk bittiğinin nedenlerini bilmemiz gerekiyor. İşte o şarjı tüketen başlıca 7 neden.