5500 TL’lik Poco M6 Plus özellikleriyle şaşırttı, bu kadar ucuza böyle donanım

Xiaomi’nin yan markalarından biri olan Poco, yakında orta segmentte ses getirecek Poco M6 Plus modeliyle boy göstermeye hazırlanıyor.

5500 TL’lik Poco M6 Plus özellikleriyle şaşırttı, bu kadar ucuza böyle donanım

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, yan markalarıyla da hayli ses getiriyor. Hem Redmi, hem de Poco ciddi anlamda yüksek satış rakamlarına ulaşıyor.

Poco’nun bu kadar yüksek satış rakamlarına ulaşmasının temel nedeni ise tabi ki uygun fiyata oldukça başarılı donanımlar sunuyor olması. Nitekim yakında satışa sunulacak olan Poco M6 Plus da bunlardan biri.

İlk olarak Asya pazarında satışa sunulması beklenen Poco M6 Plus sonrasında Türkiye ve diğer pazarlarda da kullanıcıların beğenisine sunulacak.

5500 TL’lik Poco M6 Plus özellikleriyle şaşırttı, bu kadar ucuza böyle donanım

Poco’nun orta segmentteki yeni cihazı gücünü Qualcomm tarafından geliştirilmiş olan Snapdragon 4 Gen 2’den alacak. Sistemini minimum 6GB RAM ile destekleyecek olan telefonun dahili depolama alanı ise 128GB.

5500 TL’lik Poco M6 Plus özellikleriyle şaşırttı, bu kadar ucuza böyle donanım - Resim : 1

HyperOS destekli Android 14 ile çalışacak olan telefonun ekranı ise 6.79 inç büyüklüğünde. 120Hz’lik tazeleme oranına sahip olan bu ekranın LCD teknolojisine sahip olduğunu belirtelim.

5030 mAh kapasitesine sahip ortalamanın üzerinde bir bataryadan beslenecek olan telefon 33W hızlı şarj özelliğini de destekliyor.

Poco M6 Plus’ın arka tarafında 108MP’lik bir ana kamera mevcut. Nitekim bu ana kameraya 2MP’lik bir derinlik kamerası eşlik ediyor. Telefonun ön yüzünde ise 13MP’lik selfie kamerası bulunuyor.

Telefonun Asya fiyatı güncel kur ile yaklaşık olarak 5.500 TL dolaylarında. Ülkemizdeki vergilerle bu fiyatın 7.000 TL seviyelerinde olmasını bekleyebiliriz.