2020 yılının Android için en iyi mesajlaşma uygulamaları!
2020 yılının Android işletim sistemi için en iyi mesajlaşma uygulamalarını siz değerli okuyucularımız için bir araya getirdik.
Teknolojinin hızlı ilerlemesi ile birlikte telefonlarımız da hızla gelişti. Böylelikle telefonlarımız iletişim kurma anlamında, basit SMS mesajlarının ve sesli aramaların da ötesine geçmiş duruma geldi. Bilindiği üzere sosyal, gizli ve profesyonel olmak üzere çeşitli mesajlaşma programları mevcut. Bu uygulamların ise sağladıkları çeşitli özellikler mevcut.
Bunlara örnek verecek olursak; okunduktan sonra kendini silen sms'lerden tutun, okundu ve iletildi bilgisini detaylı olarak gösteren uygulamalara, şifreli sms ve görsel gönderiminden tutun, yanlışlıkla gönderilen bir gönderimi silebileceğiniz, görüntülü görüşme imkanı bulabileceğiniz ya da grup toplantıları yaparak toplu yazışmalar paylaşabileceğiniz uygulamalar mevcut.
Dolayısı ile dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Android'de onlarca mesajlaşma uygulaması buunuyor. Bunların en başında şüphesiz WhatsApp Messenger uygulaması yer alıyor. Zira Whatsapp bizlere en kolay, en hızlı ve en kullanışlı şekilde iletişim imkanı sunuyor. Uygulama üzerinde yapılabilen özelleştirmeler de daha çok tercih edilmesinin bir diğer nedeni.
Elbette tercih edilen bu mesajlaşma uygulamaları, tercih nedenlerine dayanarak kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Ancak biz günümüz itibariyle hayatımızın adeta birer parçası olan akıllı telefonlarda, olmazsa olmaz diyebileceğimiz bu mesajlaşma uygulamaları için hazırladığımız listemizde, 2020 yılının en iyi mesajlaşma uygulamalarına yer verdik.
İşte 2020'nin Android için en iyi mesajlaşma uygulamaları;
WhatsApp Messenger
Facebook bünyesinde yer alan WhatsApp, dünya üzerinde kullanılan en popüler mesajlaşma programı olma özelliğine sahip. Aynı zamanda mesajlaşma ve (görüntülü görüşmeler de dahil olmak üzere) aramauygulamasıdır. Uygulama içi resim, müzik, video, konum vb. paylaşımlara olanak sağlamaktadır.
BiP Messenger
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ücretsiz yazılı, sesli ve görüntülü bir mesajlaşma uygulaması olan BiP, 10 milyondan fazla indirmeye sahiptir. Çeviri özelliği ile her dilde mesajlaşma imkanı sunan program, iki numarayı aynı anda kullanabilme, 10 Kişiye kadar HD olarak görüntülü görüşme ve kendi üzerinden SMS’leri de okuyabilme gibi işinizi kolaylaştıracak oldukça faydalı özelliklere sahip.
Facebook Messenger
Messenger, Facebook'un bünyesinde barındırdığı ve geliştirmeye devam ettiği, yazılı, sesli ve görüntülü haberleşme sağlayabilen anlık mesajlaşma servisi
ve yazılım uygulamasıdır. Facebook'un web-tabanlı sohbet özelliği ile entegreli olarak çalışmaktadır.
Telegram
Çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Telegram istemcileri hem mobil hem de masaüstü sistemleri için mevcuttur.
- Telegram’da 200 kişiye kadar destek veren gruplar oluşturabilirsiniz. Tüm cihazlardan hesabınızla erişim sağlayarak senkronize edebilme özelliğine sahiptir.
- Görsel materyalleri, resimler, dosyaları hiçbir sınır olmadan gönderme özelliğine sahiptir.
- 256 bit simetrik AES şifreleme, 2048 bit RSA şifreleme ile tüm dosyalarını şifreli bir şekilde güvenli yöntemle iletebilmektedir.
- Büyük videoları, dosyaları paylaşma özelliğine sahiptir. Doc, Mp3, Zip vb dosyaları gönderebilirsiniz.
- En zayıf mobil bağlantılarda bile çalışmaktadır.
- Video düzenleme, Gif ve etiketleme özelliğine sahiptir.
- Reklamsız ve %100 ücretsiz bir yazılım olarak telefon, tablet ve bilgisayarlara indirebilirsiniz.
- Eğer maksimum gizliliğe önem veriyorsanız gizli sohbet özelliği de sunmaktadır. Uçtan uça şifreleme yapmaktadır.
Line
Line, Japonya merkezli bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır, "Line Corporation" tarafından yapılmıştır. LINE, aralarında etiketler, home, timeline ve resmi hesaplar da bulunan çeşitli interaktif öğelerle entegre bir şekilde ücretsiz metin ve sesli mesajlaşma, sesli arama ve grup sohbeti sunar.
Snapchat
Yazılı metin, fotoğraf, ses ve video göndermeyi sağlayan uygulama, hala kullanıcılar tarafından oldukça rabet gören ve sevilen uygulamalar arasındaki yerini koruyor. Uygulama herkesin görmesini istemediğiniz mesajlaşma, fotoğraflar ve videoları göndermenin bir yolu olarak kullanım kolaylığı sağlıyor.
Skype
Skype, dünyanın en çok indirilen video görüşme uygulamaları arasında yer almaktadır. Genel anlamda whatsapp kadar yaygın kullanılmasa da, hala iş dünyasının bu anlamdaki en çok tercih edilen uygulamasıdır.
Slack Messenger
Slack, bulut tabanlı bir mesajlaşma programı olmasının yanında, profesyonel kullanıcılar için şirket içi mesajlaşma programıdır.
Discord
Discord, bir sohbet kanalındaki kullanıcılar arasında metin, görüntü, video ve ses iletişimi konusunda uzmanlaşmış, video oyun toplulukları için tasarlanmış tescilli bir ücretsiz VoIP uygulaması ve dijital dağıtım platformudur.
Viber Messenger
Viber, internet bağlantısı aracılığıyla (Wi-Fi veya mobil veri*) dünyadaki herhangi biriyle bağlantı kurmanı sağlayan ücretsiz bir messenger uygulamasıdır.
Havalı çıkartmalar ve emojilerle kendini ifade et, fotoğraf ve video paylaş. Ücretsiz messenger, ister sesli arama ister arkadaşlarınla canlı görüntülü sohbet için uluslararası telefon aramalarını ücretsiz olarak yapmanızı sağlar.
Google Hangouts
Google Hangouts, Google tarafından geliştirilen bir anında mesajlaşma ve görüntülü görüşme platformudur. 15 Mayıs 2013'te yayımlanan program üç mesajlaşma servisinin yerini almıştır. Ayrıca Google, Hangouts'un Google Voice servisinin geleceği olarak tasarlandığını bildirmiştir.
Wickr Me
''Wickr Me nedir?'' diye soranlara özetleyecek olursak eğer; gizli ve güvenli bir şekilde sohbet etmenizi sağlayan ücretsiz bir sosyal ağdır. Wickr Me ile arkadaşlarınıza şifreli metin, fotoğraf, video ve sesgönderebilirsiniz.
Gizliliği evrensel bir insan hakkı olarak nitelendiren, 2011 yılında kurulan Wickr Me, ‘uçtan uca şifreleme’ ve ‘kendi kendini yok eden mesaj’ kullanımını başlatan ilk iletişim uygulamaları arasında.
Silent
Hem yazılım hem de donanım hizmeti sunan Silent, denkler-arası şifreleme (P2P) ve IP üzerinden ses gönderisi (Voice over IP- VOIP ) için ZRTP'yi kullanıyor. Şirket, Blackphone ile dünyanın özel tasarımlı ilk akıllı telefonunu ürettiğini belirtiyor.
Signal Private Messenger
Open Whisper Systems bünyesindeki Signal yazılımı, ücretsiz ve herkese açık bir kaynaktır. Apple’ın iOS’u ve Android için şifreli telefon görüşmesi ve yazılı mesajlaşma hizmeti sunmaktadır.
Open Whispers Systems, Signal Protocol’ü WhatsApp’e entegre etmek için WhatsApp ile ortaklığa gitti. Yazılımın original ses şifrelemesi sayesinde canlı telefon görüşmesinin dinlenmesi gibi güvenlik sorunlarına karşı güvenli olduğu belirtiliyor.