2014'ün en iyi iPhone ve iPad uygulamaları

2014 bitiyor ve biz sizler için 2014'ün "en"lerini seçiyoruz.

2014'ün en iyi iPhone ve iPad uygulamaları

TTNet Müzik:

Günde 30 şarkıyı ücretsiz olarak dinleme olanağı bulunan bu uygulamayı siz değerli okuyucularımıza şiddetle önermekteyiz. Deezer ya da Spotify gibi yabancı kaynaklı uygulamalar yerine TTNet Müzik uygulaması hem ücretsiz (30 şarkıya kadar) hem de premium üyelik ile sınırsız şarkı ve albüm dinleme olanağı sunuyor.

1417249825_mzl.ebwxvgrr.png

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz. 

Shazam:

Bir şarkı dinliyorsunuz ve adı aklınıza gelmiyor mu? Söyleyenin kim olduğunu hatırlayamadınız mı? O zaman uygulamayı çalıştırıyor ve şarkıyı ona dinletiyorsunuz; çevrimiçi şekilde program şarkıyı buluyor, albüm kapağını ve youtube videosuna kadar ulaşabiliyorsunuz. Programı buradan indirebilirsiniz.

1417246495_shazam-app-iphone.jpg

Mackolik:

İddia severlerin vazgeçemediği uygulamalardan birisi olan Mackolik, takımların bahis oranları, puan durumları, fikstürleri gibi bilgileri kullanıcılarına sunarak müthiş bir bilgi istatistiğini de beraberinde getiriyor. Tuttuğunuz takımın maçını o anda izleyemiyorsanız Maçkolik'ten kolaylıkla takip edebilir, o maçı favorilere ekleyerek anlık skor bilgilerine de ulaşabilirsiniz. Programı iOS cihazınız için buradan indirebilirsiniz. 

1417249270_screen568x568.jpeg

PhotoGrid Kolaj Uygulaması:

AppStore'da birçok kolaj uygulaması bulunmakta. Bunlar içinde en beğendiğimiz uygulamalardan birisi olan PhotoGrid ile çektiğiniz fotoğrafalrı dilediğiniz şekilde kolaj yapabiliyor ve fotoğrafları tek tek filitreleyebilyorsunuz. Oldukça güzel olan bu ücretsiz uygulamayı siz değerli teknolojioku.com okuyucularına tavsiye ediyoruz. Programı iPhone ve iPad için buradan indirebilrisiniz.

1417249512_screen568x568-1.jpeg1417249524_screen568x568-2.jpeg

SnapSpeed:

Son dönemde özellikle Instagram fotoğrafçılığının önemli bir hal aldığını ve kullanıcıların filitresiz fotoğraflar çekmediği bir dönemden geçmekteyiz. Bu dönemin en önemli fotoğraf uygulamasından birisi olan SnapSpeed Instagram fotoğrafçılarının en önemli araçlarından birisi haline gelmiştir. Programın nasıl çalıştığını iPhonedo ekibi Türkçe olarak incelemiş ve programın en ince detaylarını bizlere göstermiştir. Dilerseniz aşağıdaki videodan programın nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz. Hani "ya bu adamlar bu fotoğrafları nasıl bu hale getiriyor arkadaş" diyorsanız cevabı SnapSpeed'tir.

1417184016_ekran-alintisi.png

Programı buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

Split Pic: 

1417174446_best-free-iphone-ipad-apps-split-pic.jpg

Bu fotoğraf editleme programı telefonun yerini hiç değiştirmeden aynı fotoğrafın içinde farklı noktalarda olabilmenizi sağlamaktadır. Hani kendini ayı ortamda 3 farklı şekilde fotoğrafa yerleştiriyortlar ya işte o kolaj çeşidi bu uygulama ile yapılmaktadır. Kendi içinde bulunan editleme modunun ise Instagram'dan bile iyi oduğunu söyleyebilirirz. Programın nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İndirmek için buraya tıklayın.

PCalc Lite:

İleri düzey bir hesap makinesi arıyorsanız bu program tam size göre. 

İndirmek için buraya tıklayabilirsniz.

1417174702_best-apple-ios-iphone-ipad-apps-ever-pcalc-001.jpg

eBay:

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden birisi olan eBay'in iPhone ve iPad için farklılaştırılmış 2 farklı programı bulunuyor ve açıkçasını söylemek gerkirse iPad'te bu program tek kelimeyle kusursuz görünüyor.

1417174947_24-ebay-ipad-l.jpg

iPhone için

iPad için

Skype: 

Microsoft'un anlık mesajlaşma, görüntülü görüşme ve sabit numaraları bile arayabileceğiniz programı Skype özellikle kullanıcı dostu arayüzü ile bu listeye girmeye hak kazanmıştır. Sizde uzaktaki akranbalarınız ya da dostlarınızla görüşmek istiyorsanız bu programı mutlaka denemelisiniz. Program iPhone ve iPad için farklı olarak özelleştirilmiştir.

1417175147_4-skype-ipad-l.jpg

iPhone için tıklayın

iPad için tıklayın

Find My iPhone:

iPhone'a bir servet veripte kaybettiğiniz zaman "keşke o programı kursaydım" diyebileceğiniğiz, olmazsa olmaz olan bu uygulama ile telefonunuz çalındığında ona ulaşabilir, verilerinizi uzaktan silebilir ve telefonunuz sessizde bile olsa sesli çalmasını sağlayabilirsiniz. 

1417175366_3-find-my-iphone-iphone-p.jpg

Programı buradan indirebilirsiniz.

Google Maps ve Youtube

Google ve Apple'ın birbirlerine düşman olmasından sonra firma Google uygulamalarnın tümünü telefon ve tabletlerinden kaldımıştı. Google ise AppStore'a kendi servislerini uygulama olarak yükledi ve kullanıcıların bu bağlamda mağdur olmalarının önüne geçti.

Youtube ise tüm dünyanın ortak televizyon kanalı olma yolunda hızla ilerlemekte. Milyarı bulan video izlenme oranlarıyla Google'ın en çok kullanılan servislerinden birisi olan Youtube'de AppStore'da 3.parti yazılımı olarak indirilebiliyor.

Android platformunda en sık kullandığımız uygulamların başında gelen Google Haritalar ve Youtube'de bu listede yer almayı hakeden iki uygulama.

1417178148_2-google-maps-iphone-p.jpg

1417250496_youtube-app-store-ios-apple.jpg

İndirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Dropbox:  

Bulut depolama özellikle telefonunda 16 GB hafızası (kullanılabilir 11 GB kadar) bulunan ve Hafıza Kartı girişi olmayan telefon kullanıcıları için oldukça önemli bir uygulamadır. Bunun için de dünyanın en önemli bulut servis sağlayaıcılarından birisi olan Dropbox birçok kullanıcı için cankurtarıcı olabilmektedir. Dropbox ücretsiz 50 GB'a kadar depolama alanı sunmasıyla bu listede yer almayı hakeden başka bir uygulamadır.

1417178395_dropbox-ipad.jpg

İndirmek için buraya tıklayınız. 

Paper by Fiftythree:

Çocukları olan ebeveynler çocuklarını tabletlerden uzaklaştıramıyorsa bu tarz uygulamalar ile çocuklarının hayal güçlerini geliştirmeye çalışabilirler. Bir sayfa içinde resim ve boyama yapabileceğiniz bu uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

1417178608_best-apple-ios-iphone-ipad-apps-ever-paper-by-fifty-three-001.jpg

Retrica:

Sadece iPhone'lar için olan bu uygulama ile telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları eskitilmiş olarak düzenleyebiliyorsunuz. Instagram fenomenlerinin bu programı sıkça kullandıklarını belirtelim. Programı buradan indirebilirsiniz.

1417178756_22-retrica-iphone-p.jpg

AmpliTube:

Elektro Gitar ya da Akustik Gitar çalıyorsanız bu program kullanmış olduğunuz Anfiyi profesyonel bir anfiye dönüştürdüğünü söyleyelim. Küçük bir aparat sayesinde anfinizi iPhone ya da iPad'e bağlıyor (ki iPad bizce tek tercih) ve müziğin keyfini çıkartıyorsunuz. 

1417179073_best-free-iphone-ipad-apps-amplitube.jpg

iPhone için buraya

iPad için buraya tıklayabilirsiniz. Programın nasıl çalıştığını ise aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Paper:

Bir Facebook programı olan Paper ile programın sıkıcı arayüzünden sıyrılarak çok daha görsel bir Facebook'a sahip olabilirsiniz. Tek kelimeyle mükemmel çalışan bu iPhone uygulamasını buradan indirebilirsiniz. Henüz Paper ile ilgili bir bilginiz yoksa lütfen aşağıdaki videoyu dikkatle izleyin. Zaten daha sonra bu uygulamayı kullanmaya başlayacaksınız.

1417179372_19-facebook-paper-iphone-p.jpg

Opera Coast web browser:

iPhone'nun sıkıcı arayüzünden bir anlığına bile olsun kurtulmak istiyorsanız Opera'nın bizlere sunduğu yeni web arayüzünü mutlaka denemelisiniz. Bu program ile aynı ekranda aramalar yapıp, dilediğimiz web sayfalarını önde sıralamaya alabiliyoruz. Oldukça kullanışlı olan bu ücretsiz uygulamayı burdan indirebilir nasıl çalıştığı ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. 

1417179773_18-coast-ipad-p.jpg

Twitter:

Sosyal medyanın en önemli oyjncularından olan Twitter son dönemde Facebook'tan bile daha çok kullanılmasıyla öne çıkan bir uygulama oldu. Android tarafında olmasa da iOS tarafında tabletler ve telefonlar için farklı farklı uygulama arayüzen sahip olan bu programda olmazsa olmazlardan biri.

1417183242_17-twitter-ipad-p.jpg

SkyView:

Bu program ile iPhone yada iPad'inizin kamerasını ve jiroskop özelliğini kullanarak yıldızların o anda ya da daha ilerki tarihlerde nasıl görünebileceğini hatta uyduların o anki yerlerinin bile takibinin yapılabileceği eğlenceli bir uygulamadır. Gogole'ın Sky Maps uygulamasına benzer özellikler sunan bu uygulamayı da siz değerli okuyucularımıza önermekteyiz. Programı buradan indirebilrisiniz.

1417183501_16-skyview-iphone-p.jpg

GarageBand:

Bir müzik uygulaması olan GarageBand farklı müzik aletleriyle hücüm kayıt yaparak ve üstüste çalarak şarkılar oluşturabileceğiniz, farklı müzikleri karıştırarark bir DJ performansı sergileyebielceğiniz çok ilginç bir uygulamadır. Belli bir müzik bilgisine ihtiyacınız olması ise bir gerklilik değil ;) Programı buradan indirebilirsiniz.

1417184600_11-garageband-ipad-l.jpg

Aşağıdaki videoda GarageBand ile Rolling ind the Deep'in nasıl icra edildiğini hayretler içinde izleyebilirsiniz.

RunKeeper:

Bu uygulama için yapımcı "kişisel antrönörüz " açıklamasında bulunuyor. Yaptığınız koşu, yürüyüş ve bisiklete binme aktivitelerini analiz eden ve gezdiğiniz rotaları birbirlerinle karşılaştırılmasına izin veren bu uygulamanın aylık 2,99 dolarlık bir hizmet bedeli olduğunu ve sadece iPhone'larda çalışabildiğini hatırlatalım. Programı buradan indirebilirsiniz.

1417244081_9-runkeeper-iphone-p.jpg

FotoPedia:

Bu uygulamayı özellikle yurtdışına çıkan kişilere şiddetle önermekteyiz. Bulunduğunuz lokasyonda bu uygulamayı çalıştırarak daha önce oraları ziyaret etmiş kişilerin fotoğraflarına ve yorumlarına ulaşabiliyor, onların deneyimlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyorsunuz. Neredeyse dünyanın turistlik görsel atlası diyebiceğimiz bu uygulamanın gerçekten çok güzel bir arayüzü ve kota dostu kullanım şekli var. 

1417244391_6-fotopedia-ipad-l.jpg

 

Sizin de aklınıza gelen ve bu listede olmazsa olmaz dediğiniz uygulamalar varsa onları da eklemek isteriz. Bizim aklımıza gelen uygulamalar bunlar. Yorumlarınızı ve desteğinizi lütfen bizlerde esirgemeyin.