Elon Musk, yapay zeka alanındaki gelişmeleri herkesin erişimine açması için OpenAI'a dava açtı. Bu durum, teknoloji dünyasında geniş yankı buldu.
OpenAI

Teknoloji dünyasında sıkça gündeme gelen tartışmalara yeni bir halka ekleniyor. Elon Musk, yapay zeka alanında öncü kuruluşlardan OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a, kuruluşun kar amacı gütmeyen ilkelerinden sapmakla suçlayarak hukuki yollara başvurdu.

Birçok haber kuruluşu, içeriklerinin izinsiz kullanılması iddiasıyla OpenAI ve Microsoft'a karşı telif hakkı ihlali davası açtı.

Tumblr ve WordPress gönderilerinin, OpenAI ve Midjourney'in yapay zeka eğitiminde kullanılacağı bildiriliyor.

Microsoft, yapay zeka alanındaki genişlemesini sürdürüyor ve OpenAI'ın ötesinde yeni bir iş birliği duyurdu. Bu kez Mistral ile yapılan anlaşma, şirketin teknoloji portföyünü daha da genişletiyor.

OpenAI, 80 milyar dolarlık değerlemesiyle dikkatleri üzerine çekiyor ve CEO Altman, AI çip üretimine göz diktiğini açıkladı.

OpenAI'nin geliştirdiği yeni Sora modeli, kullanıcıların metin talimatları ile bir dakikalık videolar üretebilmesine olanak tanıyor.

Yapay zeka alanında devrim yapan OpenAI, şimdi de metinden viddeo üreten Sora isimli yeni yapay zekasını tanıttı.

OpenAI CEO'su Sam Altman, yapay zekanın ortaya çıkartacağı potansiyel tehlikeler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

OpenAI'nin gelirleri 2 milyar doları aşarken, şirketin yeni yonga üretimine yönelik hırslı planları dikkat çekiyor. Peki, bu gelişmeler yapay zeka alanını nasıl şekillendirecek?

Apple Vision Pro'nun OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT uygulamasını desteklemesi, kullanıcıların interaktif deneyimlerine yeni bir boyut kazandırıyor.

The Washington Post'a göre OpenAI, kampanyasını desteklemek için ABD, Demokrat başkan adayı Dean Phillips'i taklit etmek üzere tasarlanan ChatGPT destekli bir bot olan Dean.Bot'un arkasındaki geliştiriciyi askıya aldı.

OpenAI'nin CEO'su Sam Altman, yapay zeka teknolojisini ileriye taşımak için küresel çapta bir AI çip fabrikası ağı kurmayı hedefliyor. Bu büyük proje, yapay zekanın geleceğini şekillendirmeyi amaçlıyor.

Sadece birkaç gün önce OpenAI'nin kullanım politikaları sayfası, şirketin teknolojisinin "askeri ve savaş" amacıyla kullanılmasını yasakladığını açıkça belirtiyordu.

Artan dava sayıları arasında, OpenAI, yapay zeka tabanlı ChatGPT'nin eğitim sürecinde telif hakkı içeren materyallerin kullanımının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Bu durum, yapay zekanın eğitiminde karşılaşılan hukuki ve etik sorunları bir kez daha gündeme getiriyor.

Kasım ayında, bir grup yazar, OpenAI ve Microsoft’u AI teknolojisini eğitmek için başkalarının fikri mülkiyetini izinsiz kullanmakla suçlayan bir dava açtı.

The Times gazetesi, telif haklarına sahip içeriklerinin yapay zeka tarafından izinsiz kullanılması sebebiyle OpenAI ve Microsoft şirketlerine karşı hukuki mücadeleye başladı. Bu dava, yapay zekanın telif hakkı konularındaki rolünü ve yasal sınırlarını tartışmaya açıyor.

New York Times, OpenAI ve Microsoft'a, fikri mülkiyet haklarını telafi edecek bir anlaşma olmaksızın yapay zeka sohbet robotlarını eğitmek için yayınlanmış haber makalelerini kullanmaları nedeniyle dava açıyor.

Apple'da tasarım ekibinde yer alan ve önemli işler başaran Jony Ive, OpenAI ile anlaştı. İşte detaylar!

OpenAI'nin yapay zeka alanındaki son hamlesi olarak GPT-6 ve GPT-7 modelleri için Çin'de ticari marka başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Bu adım, yapay zekanın geleceğine dair heyecan verici ipuçları sunuyor.

Son dönemde CEO Sam Altman ile yollarını ayıran ve şirket içi karışıklıklarla boğuşan OpenAI, ChatGPT için beklenen bir özelliği erteledi.

Sam Altman'ın OpenAI'nin CEO'su olarak geri dönüşünün ardından şirket, ChatGPT'nin birinci yıldönümünün arifesinde, artık Microsoft'u yönetim kuruluna oy hakkı olmayan bir gözlemci olarak dahil edeceğini duyurdu.

OpenAI, yapay zeka teknolojisini eğitmek için başkalarının fikri mülkiyetini izinsiz kullanmakla suçlandığı bir başka davayla karşı karşıya kaldı.

OpenAI şirketinin yeni CEO'su Emmet Sheer oldu. Sheer, ilk demecinde şirketi adeta yerden yere vurdu.