Avustralya'daki Perth Havaalanı'nın bilgisayar sistemlerini hacklendi ve önemli bilgileri ele geçirildi.
Güvenlik
Bulgaristan'da geçtiğimiz mayıs ayında ele geçirilen Bitcoin'lerin değeri 3 milyar dolara ulaştı.
Yapılan araştırmalara göre Bitcoin, 159 ülkenin harcadığı enerjiden daha fazla enerji tüketimine neden oluyor.
AI.type isimli klavye uygulamasının kullanıcılarının bilgileri hackerlar tarafından çalındı!
Ağ bağlantısına sahip akıllı cihazların hayatımızı kolaylaştırmak için uygun birer yol olduğu düşünülüyor. Peki bu cihazlar siber güvenlik bakış açısına göre ne kadar güvendeler?
Dünyanın en popüler görsel paylaşım sitelerinden Imgur’un, farkında olmadan büyük bir veri ihlali yaşadığı ortaya çıktı.
Dijital cihazları hedef alan virüsler, artık yaşadığımız çağın olağan bir gerçeğine dönüşmüş durumda. Ancak 1983’ten önce böyle bir kavram yoktu.
Türk Telekom’un görme engelli kullanıcılar için geliştirdiği Telefon Kütüphanesi’ne para tanıma özelliği eklendi.
Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı 2017, 27-28 Kasım'da Ankara'da gerçekleşecek.
Araştırmacılar, 400'den fazla popüler sitenin, kullanıcıların çevrimiçi fare ve klavye hareketlerini izleyebildiğini öne sürdü.
Birçoğu arkadaş bulmak için iş cihazlarını kullanıyor veya kendilerine uygun kişileri ararken şirket sırlarını açığa çıkarıyor.
Kaspersky Lab araştırmacıları, DarkNet pazarında kendisine rahatlıkla alıcı bulan ve ATM’leri hedef alan bir zararlı yazılım keşfetti.
BTK, fidye virüsü olarak bilinen yeni tehdit olan Bad Rabbit hakkında açıklama yaptı. Bad Rabbit virüsünden korunmak için BTK bir takım uyarılarda da bulundu.
Bad Rabbit adı verilen fidye virüsü Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Almanya’daki ağları hedef aldı.
Akıllı telefonlar siber korsanların hedefi haline geldi. Banka şifrelerinden sosyal medya parolalarına kadar birçok veri, yeni çıkan yöntemlerle kolayca ele geçiriliyor.
OnePlus'ın akıllı telefon kullanıcılarından kişisel bilgi topladığı bildirildi.
WhatsApp'daki güvenlik açığı, ne kadar uyuduğunuzu bile gösterebilir.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, siber güvenlik amacıyla siber sefer emri çıkartılmasına yönelik çalışma yapılmadığı bildirildi.
Bir iddiaya göre Rus hacker'lar, NSA verilerine ulaşırken Kaspkersky'nin antivirüsünden faydalanmışlar!
BlueBorne açığı, 10 saniyeden kısa sürede Bluetooth bağlantısı açık cihazları kontrol altına alıp veri çalmaya başlayabiliyor. BlueBorne açığının detayları haberimizde.
Apple, kullanıcılarının gizliliği üzerinde nasıl titizlikle çalıştığını göstermek için web sitesindeki gizlilik bölümünü yeniledi. Bakalım Apple, verilerimizi nasıl koruyor?
CIA zaten 10 yıldır evlerimizdeymiş!
Telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar, BlueBorne adı verilen ve kullanıcının haberi olmadan sistemlere giren esrarengiz saldırılara açık durumda.
Siber saldırganlar antivirüs tespitlerinden kaçınmak için yeni ve karmaşık yöntemler keşfetmeye devam ediyorlar.