Eğer telefonlarınızı daha güvenli hale getirmek ve korumak istiyorsanız sizler için derlediğimiz güvenlik uygulamaları galerimize göz atın. İşte o uygulamalar!
Güvenlik
Milyonlarca dolarlık yatırımlarla kurulan veri merkezleri, bugünün en değerli kaynaklarından biri olan bilgiyi saklıyor. Peki, bu yüksek teknolojili tesislerde güvenlik nasıl sağlanmalı?
Dünyayı şekillendiren uygulamaların güvenliği şirketlerin kritik önceliği haline gelirken, Innovera web uygulama güvenliği için 10 maddelik reçeteyi açıkladı.
Microsoft'un Windows 10 için geliştirdiği Windows Hello doğrulama sistemi FIDO2 sertifikası aldı. ,bu sayede sistem artık şifresiz de çalışabilecek. Detaylar haberimizde.
İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği kanununa eğlenceli bir şekilde dikkat çekmek amacı ile, GTA V video oyunundan alıntı yaparak, sürücülerin ve yayaların trafikteki davranışlarını gösteren bir video yayımladı.
Google tarafından 7 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen I/O 2019 etkinliğinde şirket dokuz farklı dil desteği sunan Nest Hub Max’i tanıttı.
Telefonlarınıza ücretsiz yüklediğiniz bu uygulamalar başınıza iş açmak üzere. İşte Google'a göre mutlaka telefondan silmeniz gereken uygulamalar!
ABD Hava Kuvvetleri bilim kurgu filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz lazer silahlarını kullanmaya başlamak için gerçekleştirdiği çalışmaların sonucunu almayı başardı.
İnternette sızan parolaları inceleyen İngiliz Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, dünyanın en kötü şifresi olarak tanımlanan ‘123456’ parolasının 23,2 milyon hesapta kullanıldığını duyurdu.
BMC, gerçek zamanlı haritalama, yapay zeka ile çevre farkındalığı gibi birçok teknolojiye sahip sürücüsüz askeri araç geliştirdi. Detaylar haberimizde.
Adını şahin, sungur gibi avcı kuşlardan alan ilk milli silahlı drone sistemi Songar, otomatik makineli tüfekle 10 kilometre yarıçaplı menzilde görev yapabilecek.
Canı sıkıntısından NASA'yı hack'lediğini söyleyen Siber Güvenlik Uzmanı Chris Roberts "Dijital sistemleri korumak için alınan önlemler sistemlerin hack'lenmesini önleyemez. Hack'lenemez denilebilecek bir sistem mevcut değil" açıklamasında bulundu.
ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi (CBP), yüz tanıma teknolojisini ABD’den ayrılan her ticari uçuşta kullanma kararı aldı. Detaylar haberimizde..
Avrupa Birliği, birçok veritabanının birleşmesinden oluşan dev bir sistem kurmaya hazırlanıyor. Sistem, göçmenleri ve suçluları daha kolay takip edebilmeyi amaçlıyor.
Son günlerde sıkça gündeme gelen Redmi amiral gemisinin temel özellikler ortaya çıktı. Model yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.
Kanada polisi, kaybolma riski bulunan kişileri önceden tespit edebilen bir sistem geliştirmek için sosyal medya verilerini kullanacağını açıkladı. Detaylar haberimizde.
Kameradan gelen görüntüler yapay zeka ile incelenerek, hırsızlık yapacak kişileri yüzde 81 tutarlılıkla tespit edebilecek. Detaylar haberimizde.
Facebook, kullanıcıların hesaplarını dondurması halinde bile online hareketler hakkında veri toplayabiliyor.
Kaspersky Lab, Madrid’de yeni bir Şeffaflık Merkezi açmaya karar verdiğini duyurdu. İşte yeni merkezle ilgili detaylar.
ABD merkezli Electronic Frontier Foundation tarafından açıklanan en güvenli anlık mesajlaşma uygulamalarını sizler için derledik. İşte en güvenilir anlık mesajlaşma uygulamaları.
Otomatik güncelleme hizmeti aracılığıyla bilgisayarlar üzerinden yayılan virüsün dünya genelinde 1 milyon bilgisayarı etkilediği tahmin ediliyor.
Müzik uygulaması Spotify'nin, Apple'ın tekelleşmeye yönelik uygulamaları ile ilgili şikayette bulunduğunu biliyoruz. Şimdi aynı sebep ile bir şikayet de Kaspersky Lab'dan geldi. Ayrıntılar haberimizde!
Trend Micro, 2018 Aralık ayı küresel siber saldırı raporunu açıkladı. Rapora göre dünyadaki fidye yazılımı saldırılarının yüzde 4’e yakını Türkiye'de gerçekleşti. Bu oran ile Türkiye, Avrupa’daki fidye saldırılarında ilk sırada.
Kimlik avı saldırıları 2018’de 500 milyona yaklaştı. Kaspersky Lab'in son araştırması çığ gibi büyüyen tehlikeyi istatistiklerle ortaya koydu. Saldırganlar, önce sosyal mühendislik taktikleriyle kurbanları kandırıyor, ardından popüler sitelerin kopyalarını kullanarak kimlik bilgilerini ele geçiriyor