Siber güvenliğin kalbi İstanbul'da atacak

Türkiye'nin en büyük siber güvenlik etkinliği 14 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Siber güvenliğin kalbi İstanbul'da atacak

Ülkemizde düzenlenen en ilgi çekici ve en büyük Siber Güvenlik Konferansı 14 Mayıs 2013 tarihinde Harbiye Askeri Müze'de gerçekleştirilecek.

( Teknolojioku.com'un da İletişim Sponsoru olduğu konferansa katılım ücretsiz olup kayıt yapılması zorunludur. Kayıt ve daha detaylı bilgi için konferans web sitesini: http://www.siberguvenlikkonferansi.org/ ziyaret edebilirsiniz. )

Siber Güvenlik Konferansı, Türkiye'de Siber Güvenlik konusunda bilgi paylaşımını ve bilinçlendirmeyi amaç edinen Siber Güvenlik Derneği tarafından düzenlenmekte olup, ulusal siber güvenlik alanında çalışan profesyonelleri, bilgi güvenliği çalışanlarını, akademisyenleri, bilişim hukukçularını, kamu ve özel sektörü bir araya getirerek, siber güvenliğe yönelik çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedefliyor.

Siber Güvenlik Kurulu'nun oluşturulması ve Siber Güvenlik Eylem Planı çalışmalarının sürdürüldüğü şu günlerde, devletin üst düzey kademelerinden yetkililerin de katılım sağlıyor olmaları Siber Güvenlik Konferansı'nın hedefine ulaşmasında büyük rol oynayacak.

Ana temanın “Sanal Dünya, Gerçek Tehditler olduğu konferansta; siber güvenlik, siber savunma stratejileri, siber casus yetiştirme politikaları, siber suçlar, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak diğer ülkelerin yaklaşımları,siber güvenlik kavramının bireysel, kurumsal ve ulusal güvenlik açısından önemi konuşulacak.

Siber güvenlik konusunda uzman akademisyen, kamu ve özel sektör çalışanı bir çok isim, ana tema çerçevesinde farklı alanlardaki tecrübelerini ve çalışmalarını katılımcılarla paylaşacak. Paralel oturumlar şeklinde gerçekleştirilecek konuşmalarda, siber güvenlik konusunda vizyon geliştirici paylaşımların yanı sıra, beyaz şapkalı hackerlar tarafından ilgi çekici teknik sunumlar da yer alacak.

Konferansta yer alacak en çarpıcı paylaşımlar, yeni kurulan Siber Güvenlik Kurulu'nun uygulamaya koyacağı “Siber Güvenlik Stratejisi”, ve ülke çapında gerçekleşen siber saldırı ve tehditlere karşı savunmanın koordine edileceği USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) ve SOME'ler (Siber Olaylara Müdahale Ekipleri) ile ilgili olacak.

Ulusal Siber Güvenlik alanındaki konular ise panel formatında alanında uzman katılımcılar, emniyet yetkilileri ve bilişim hukukçuları tarafından irdelenecek. 2012 yılında dünyaya damgasını vuran ve önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve siber suçlar panelistler tarafından masaya yatırılacak ve yasal düzenlemelerdeki eksikliklerden bahsedilecek. Siber Güvenlik Konferansı, kamu ve özel sektördeki siber güvenlik uzmanlarının, hacker’ların, bilişim hukukçularının, güvenlik güçlerinin ve siber güvenliğe merakı olan herkesin katılması gereken bir etkinliktir.