En iyi şifreleri bu uygulamalarla oluşturabilirsiniz! Kırılması imkansız şifreler!
Güvenliğinizi artıracak en iyi şifre yöneticilerini keşfedin: 2024 yılında güvenlik ve kolaylık sağlayan, kullanıcı dostu şifre yöneticileri hangileri, işte detaylar.
Son bir yıl içinde, şifre tekrar kullanımının güvenlik duruşunuza nasıl zarar verebileceğine dair birçok örnek gördük. 23andMe saldırısı akılda kalanlardan biri, ancak genel olarak kimlik bilgisi doldurma saldırıları artışta.
1Password
1Password, özel bilgilerini güvende tutmak isteyen birçok güvenlik uzmanının tercihi. Endüstri standardı şifreleme, yalnızca sizin bildiğiniz bir "gizli anahtar" ve sıfır bilgi politikası gibi özellikler içeriyor. Bu politika, hiçbir veriyi saklamadığı anlamına geliyor. Ayrıca, sıkı güvenlik denetimleri, iki faktörlü kimlik doğrulama ve bir hata ödül programı gibi diğer güvenlik özelliklerini de içeriyor. Ancak, 1Password'ın yakın zamanda bir siber güvenlik olayına maruz kaldığını belirtmek gerek. 1Password, Okta örneğinde şüpheli aktiviteler tespit etti, ancak yapılan soruşturma "hiçbir 1Password kullanıcı verisinin erişilmediği" sonucuna ulaştı. 1Password artık biyometrik kimlik doğrulama (parmak izi veya yüz tanıma) veya PIN'ler tarafından korunan cihazlarınızda saklanan geçiş anahtarlarını da destekliyor.
Bitwarden
Bitwarden'ın ücretsiz planı, sınırsız sayıda cihazda sınırsız şifre içeriyor ki bu, bazı rakiplerinden daha fazlası. Dezavantajları arasında yalnızca bir diğer kullanıcı ile kasadaki öğeleri paylaşabilmeniz yer alıyor, ancak bu adil bir takas olarak görülebilir.
Bitwarden açık kaynak koduna dayanıyor, bu da GitHub'daki herkesin güvenliği denetleyebileceği anlamına geliyor. Kişisel düzeyde, bilgilerinizin güvenlik denetimleri, bir veri ihlali raporu gibi, şifrelerinizin sızdırıldığı zamanları ve değiştirmeniz gerektiği zamanları size bildiriyor. Ayrıca, test ettiğimiz platformlarda geniş bir kullanılabilirliğe sahip, Windows ve iOS dahil, şifre kasasına erişim seçenekleri ve daha fazlası ile özelleştirme düzeyi sunuyor. Ayrıca, kasasına ve güvenli giriş yapma seçenekleri olarak iki faktörlü kimlik doğrulama seçeneklerine geçiş anahtarlarını da ekledi.
NordPass
Platformlar arası kullanılabilirlik için en iyi şifre yöneticisi
Test ettiğimiz şifre yöneticileri arasında platformlar arası kullanılabilirlik nispeten benzerdi. Çoğu, web tarayıcıları ve farklı işletim sistemleri arasında yaygın olarak kullanılabilir durumda, bu listedeki diğer en iyi seçeneklerimiz de dahil. Ancak NordPass'a, verilerinizi güvende tutarken kasalarınıza her platformdan kolayca erişebilmenizi sağlayan hizmeti nedeniyle burada bir övgüde bulunmak istedik. NordPass, şimdi cihazlarınız arasında hesaplarına daha kolay giriş yapmanızı sağlayan parmak izi veya yüz gibi biyometrik verileri kullanarak oturum açmanıza olanak tanıyor.
Dashlane
Dashlane, kullanıcıların parolalarını güvenle saklayıp yönetebilecekleri dört farklı abonelik seçeneği sunuyor. Bu seçenekler; ücretsiz kullanım, ayda 3 dolar karşılığında sunulan Gelişmiş paket, ayda 5 dolarlık Premium paket ve ayda 7 dolarlık Aile planı şeklinde sıralanıyor. Dashlane'in dört farklı abonelik seçeneğinin her biri, kullanıcılara farklı avantajlar sunuyor. Ücretsiz sürüm, sınırsız parola saklama olanağı sunarken, tek bir cihazla sınırlı kalıyor. Gelişmiş kullanıcılar ayda 3 dolar ödeyerek sınırsız cihaz erişimi ve karanlık ağ izleme özelliklerine sahip oluyorlar. Premium kullanıcılar ise ayda 5 dolar karşılığında VPN erişimi gibi ek avantajlara kavuşuyor. En geniş kapsamlı olan Aile planı ise ayda 7 dolar karşılığında 10 kullanıcıya kadar destek veriyor.
LastPass
Diğer parola yöneticilerine bakıldığında, her birinin kendi artı ve eksileri bulunuyor. Örneğin, LastPass uzun süre güvenli bir seçenek olarak görülse de, son yıllarda yaşanan büyük veri ihlalleri nedeniyle listemizin dışında kaldı.
Keeper
Keeper, temel özellikler ve aile planı seçenekleriyle beğenimizi kazanırken, ekstra özelliklerinin fazla katkı sağlamadığını ve yanlış giriş denemelerinden sonra kendini imha eden özelliğinin rahatsız edici olduğunu düşünüyoruz.
Enpass
Enpass, özellikle tek seferlik ödeme ile ömür boyu erişim sunmasıyla dikkat çekiyor ancak cihazlar arası kurulumunun karmaşık olması ve verilerin yerel olarak saklanması nedeniyle mobilde kullanımı zorlaşıyor.
Norton
Norton'un parola yöneticisi, markanın güvenilirliğine rağmen, ücretsiz olmasına karşın eksik özelliklerle hayal kırıklığı yaratıyor. Parola paylaşımı, hesap kurtarma ve karmaşık form doldurma araçları gibi standart özelliklerin eksikliği hissediliyor.
LogMeOnce
LogMeOnce uygulaması ise, Mac ve Safari ile uyumlu olmayışı gibi temel çapraz platform uyumluluğu eksikliklerine sahip. Ancak, her parola yöneticisinin kendine has özellikleri ve kısıtlamaları olduğunu da unutmamak gerekir. Kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun olanı seçerken bu faktörleri dikkate almalılar.