Uzayı keşfeden hayvanlar
1954Dezik ve TsyganErken dönem roket testlerindeki fareler, tavşanlar ve sıçanların seferlerinden oluşan tek biletlik yolculuklardan Sovyet bilim insanları deneylerinde maymunlar yerine daha az hareket etmelerini bekledikleri köpekleri kullanmaya başladılar. Dezik ve Tsygan isimli iki köpek yörüngealtı uçuşlarından sonra paraşütleriyle birlikte dünyaya geri döndüler.
1954 Dezik ve Tsygan Erken dönem roket testlerindeki fareler, tavşanlar ve sıçanların seferlerinden oluşan tek biletlik yolculuklardan Sovyet bilim insanları deneylerinde maymunlar yerine daha az hareket etmelerini bekledikleri köpekleri kullanmaya başladılar. Dezik ve Tsygan isimli iki köpek yörüngealtı uçuşlarından sonra paraşütleriyle birlikte dünyaya geri döndüler.
1957 Laika Sovyet bilim insanları Sputnik 2 görevi için Laika ismi verilen bir sokak köpeğini seçtiler. Sokak köpeklerinin bu uçuşlarda kullanılma sebebi ise güçleri ve soğukta hayatta kalma yetenekleriydi. Sovyet kaynaklarına göre Laika yolculuğunun 6. gününde oksijensiz kalarak öldü. Fakat 2002'de ortaya çıkan dokümanlara göre bu tatlı kız fırlatmadan birkaç dakika sonra aşırı ısınmadan telef olmuştu. 2008'de ise Laika için bir anıt yapıldı.
1957 Malyshka Rusça, "ufaklık" olarak çevirilebilecek bir anlama gelen ismiyle Malyshka görevden başarıyla dönen bir diğer sokak köpeği.
19 Ağustos 1960 Belka ve Strelka Belka (anlamı: sincap veya alternatif anlamı: bembeyaz) ile Strelka (anlamı: ok) Korabl-Sputnik-2 (Vostok-1K No.2 ya da Sputnik 5 olarak da biliniyor) ile uzayda bir gün geçirdiler ve 19 Ağustos 1960 tarihinde tekrar dünyaya döndüler. Bu sevimli ikiliye bir gri tavşan, 42 beyaz fare, iki sıçan, sinekler, birkaç bitki ve çeşitli mantarlar da bu yolculukta eşlik etti. Yolcuların tamamı başarılı bir şekilde dünyaya döndü. Bu ekip Dünya'da doğmuş, yörüngeye çıkmış ve canlı olarak tekrar Dünya'ya dönmüş ilk canlılar olarak tarihe geçti.
1963 Félix ve Félicette İsmini Felix The Cat çizgi filminden alan Felix, Fransızların uzaya yollmak istediği Parisli bir sokak kedisiydi. Son dakikada ortadan kayboldu ve yerini halefi Félicette'e bıraktı. 15 dakika süren görev başarısız olduysa da Félicette çıktığı yolculuktan sağ dönmeyi başardı.
1966 Veterok ve Ugoloik 1966'da Sovyetler, Veterok (soldaki) ve Ugoloik adlı iki köpeği 21 günlük bir uzay yolculuğuna gönderdiler. Bu ikilinin uzayda en uzun süre hayatta kalma rekorları insanlık tarafından ancak 1974 yılında kırılabildi.
1969 Muhtelif İsimsiz Hayvanat Apollo'nun aya inişinden sonra hayvanlar artık uzay keşfi konusunda arka sıralara geçmeye başladılar. Bu süreçten sonra 90'lı yıllara kadar tavşanlar, kurbağalar, salyangozlar, ipekböcekleri, arılar, örümcekler, kaplumbağalar ve hatta denizanaları uzaya gönderildi fakat bir türlü manşetlere çıkmayı başaramadılar.
1980'li yıllar Semender ve kertenkeleler Sovyetler Birliği, Bion uçuşları sırasında uzaya sekiz maymun gönderdi. 1985 yılında ise Amerika, iki sincap maymun, 24 erkek fare ve böcek yumurtalarından oluşan bir uzay aracını Spacelab 3'teki deneyler için uzaya yolladı.Bion uçuşları sırasında uzaya giden hayvanlar arasında zebra balıkları, fareler, böcek yumurtaları ve uzaya giden ilk semenderler de vardı.1985 yılındaki Bion 7 görevinde uzayda rejenerasyonu araştırmak için uzaya gönderilen semenderlerin ön bacakları kesilmişti.
1990 Kurbağalar uzayda Toyohiro Akiyama isimli bir Japon gazeteci Mir uzay istasyonuna, uzayda yapılacak biyolojik deneyler için üç kurbağa ve bıldırcın yumurtaları götürdü.
2006 Güve Oteli Amerikalı girşimci Robert Bigelow, içi hamam böcekleri ve Meksika'nın zıplayan fasülye güveleri ile dolu bir uzay aracını uzaya fırlattırdı. Bigelow, bu fırlatmanın "uzay oteli" projesinin ilk adımı olacağını umuyordu.
2007 Uzayda ayı yaşamı mümkün Avrupa Uzay Ajansı yaptığı bir çalışmaya göre su ayıları ve ve bu familyadaki sekiz bacaklı mikroskobik omurgasız hayvanların boyunca kendi doğal koruyucu sistemleri ile açık uzayda 10 gün hayatta kalabildiklerini açıkladı.Bu görevde uzaya gönderilen ve Rusya'da yaşayan Nadezhda türü hamam böcekleri de bir kontaynır içinde uzaya bırakıldılar ve uzayda doğum yapan ilk yaratık tür oldular. Nadezhda'lar 33 doğum gerçekleştirdi.
2010 İran yeni başlıyor İran devriminin 31. yıldönümünde İran, bir fare, iki kaplumbağa ve birkaç solucan türünden oluşan ekibini uzaya yolladı. Yolcular dünyaya canlı bir şekilde tekrar dönmeyi başardılar. 2013 yılında İran, uzaya bir de maymun gönderdi ama bu fırlatmanın detayları paylaşılmadı.
Medaka Balıkları Kibo modülündeki su yaşamı araştırmaları için 32 adet medaka cinsi balık Soyuz TMA-06M tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu teslim edildi.
1948 Albert I ve Albert II Al yanaklı maymun türündeki Albert I V-2 roketle birlikte fırlatılan ve telef olan ilk canlıydı. Halefi Albert II ise 1949'daki fırlatmanın ardından 133 metre yüksekliğe kadar çıktı ama patlama sonucu tarumar oldu.
1951 11 Hızlı Gonzales ve Yorrick Bir roket uçuşu sonrası sağ kalan ilk maymun Yorrick ismine sahipti. Yorrick'e uçuşunda 11 adet de fare eşlik etmişti.