Ünlü markaları yün şişlerinden çıkardı nasılmı? İşte böyle
İngiltere'nin Brighton kentinde yaşayan 41 yaşındaki Jenkins yün toplarından meydana getirdiği çalışmaların tanesini 600 sterlinden satıyor
İngiltere'nin Brighton kentinde yaşayan 41 yaşındaki Jenkins yün toplarından meydana getirdiği çalışmaların tanesini 600 sterlinden satıyor
New York'ta açtığı son sergisi "Kate's Diner"da (Kate'in Lokantası) bir Amerikan restoranında bulabileceğiniz her yiyeceğin benzerini yaratmış
15 yaşındayken örgüye başlayan ve annesi ile annanesi tarafından eğitilen Jenkins, yiyeceklerin renkli ve gözalıcı paketlerinden ilham aldığını belirtiyor.
Örmeye başlamadan önce taslak defterine çizimler yaptığını ve notlar aldığını anlatan Jenkins, sergiye hazırlanırken yemek kitaplarını ve yemek dergilerin bolca karıştırdığını anlatıyor.
Bu sergi için ördüğü paketlerin tamamlanması, tasarımlarının karmaşıklığına bağlı olarak bir kaç gün ila bir iki hafta arasında vaktini almış.
Jenkins sanat çalışmaları için her zaman kuzu yünü kullandığını ve çok fazla yün harcadığı için stüdyosunda yüzlerce farklı renkten kilolarca kullanılmamış yün bulundurduğunu belirtiyor.
İngiliz sanatçı Kate Jenkins dünyanın en ünlü yiyecek markalarını örgü tutkusuyla bir araya getirdi. Saatler süren çalışmalar sonucunda dünya çapında tanınan markaların yalnızca isimlerini değiştirerek, paketlerin birebir kopyalarını örgüyle ortaya çıkardı.
Jenkins kullandığı örgü tekniğini henüz genç bir kızken öğrenmiş ve yıllar boyunca pek çok farklı tema üzerinde çalışmış.