Turkcell'den Eskişehir'e Son 5 Yılda 33 Milyon TL Yatırım
Turkcell’in, şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak, daha hızlı ve kârlı olmalarını sağlamak, büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “İş’te Teknoloji Hamlesi” toplantılarının 2014’teki yeni durağı Eskişehir oldu.
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, “İş’te Teknoloji Hamlesi” vizyonu doğrultusunda, şirketlerin büyümesine teknolojiyle destek olmak üzere gerçekleştirdiği Anadolu turuna devam ediyor. Anadolu’yu adım adım gezerek, mobil ve sabit iletişim teknolojilerinin şirketlere sağladığı faydayı, teknolojik dönüşümü yaşamak isteyen şirketlerle birebir temasa geçerek anlatan Turkcell, bu seneki organizasyonlarından birini Eskişehir’de gerçekleştirdi. Şirketlerin başarısına teknolojiyle destek olmak için başlattığı turda, şimdiye kadar 22 ilde 6 binin üzerinde kurumsal müşterisiyle buluşan Turkcell, Türkiye’nin dört bir yanındaki şirketlere teknolojiyle fark yaratma fırsatlarını anlatıyor.
Eskişehir Esnaf Odası Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir’in açılış konuşmalarıyla başlayan organizasyon, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in “Teknoloji ve İnovasyonla Yeni Bir Dünya” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş’ınTurkcell teknolojisiyle şirketlerin başarısına sağlanan destekle ilgili gerçekleştirdiği “İş’te Teknoloji Hamlesi” sunumunun ardından da, Turkcell’in mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak fark yaratan Eskişehirli şirketler Bien Yapı, Yayla Motorlu Araçlar ve Estram Hafif Raylı Sistemler’den yetkililer katılımcılarla başarı hikayelerini paylaştı.
Süreyya Ciliv:” Önümüzdeki 10 yılı iyi okuyabilirseniz işinizde liderliğinizi sürdürebilirsiniz”
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv yaptığı konuşmada: “Şirketlerin işlerinde fark yaratması ancak teknolojik dönüşümle mümkün. Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yakalamak ve işiniz de liderliği sürdürmek için geleceği çok iyi okumak gerekir. Turkcell’li olmayı seçen şirketler için fark yaratmak, onları teknolojiyle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Biz istiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın. Anadolu’nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha iyi noktalara taşıyan binlerce şirket var. Turkcell olarak öncelikli hedefimiz bu şirketlerin teknik ekipleriyle birlikte çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değeri güçlendirmek. ” dedi. Günümüz dünyasında şirketlerin ancak teknolojik dönüşümle işlerinde fark yaratabileceğinin altını çizen Ciliv konuşmasına şöyle sürdürdü: “Bir sanayi ve ticaret merkezi olan Eskişehir’in de bu teknolojik dönüşümü gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkısını sürdüreceğine inanıyorum.”
Selen Kocabaş: “Son 5 yılda Eskişehir’e 33 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik”
Eskişehir’deki Teknoloji Hamlesi toplantısına katılan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da gerçekleştirdiği sunumda “Turkcell, bugün kurumsal pazarın lideri ve 520 bini aşkın şirkete hizmet veriyor. 2013 yılında ülke ekonomisine 1,5 milyar TL katkı sağladığımız makineler arası iletişim teknolojisiyle kurumsal müşterilerimize hesaplı, pratik, hızlı ve faydası kanıtlanmış çözümler sunuyoruz. 32 bin km’lik fiber altyapımız, tek noktadan toplu iletişim çözümlerimiz, kurumsal müşterilerimize hizmet veren 1000 çağrı merkezi çalışanımız ve 2200 kişilik kurumsal satış ekibimizle müşterilerimize en iyi hizmeti götürüyoruz. Bugün Türkiye’de makineler arası iletişim teknolojisinin kullanıldığı yaklaşık her 3 makineden 2’si Turkcell’li. Bugün M2M konusunda uzman 40 iş ortağımızla 1500’ü aşkın proje gerçekleştirdik. İhracat ve sanayinin merkezi Eskişehir için de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Son 5 yılda Eskişehir’e yaptığımız toplam yatırım miktarı 33 milyon TL’yi buldu. Eskişehir’de istihdama da katkıda bulunuyoruz, şu an da 1000’ni aşkın kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Bunun yanında, Eskişehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz projelerimizle Eskişehir halkının da hayatını kolaylaştırıyoruz. Örneğin; belediye otobüslerinde, park ve bahçelerde internet hizmetlerimiz ile bir gün içinde ortalama 70 bin Eskişehirliye teknolojimiz ile dokunuyoruz” dedi. Kamudan medya ve finansa, enerjiden lojistiğe, perakende, inşaat ve sağlık sektörlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede müşteri ihtiyaçlarına yönelik “Altyapı”, “Yönetim” ve “Pazarlama” olmak üzere 3 temel alan belirlediklerini ve yeni iş modelleriyle bu alanlarının her birine özel setler oluşturduklarını ifade eden Kocabaş, bu setlerin içinde her boyutta şirketin hedeflenen ihtiyacını karşılayacak çözümlerinin bulunduğuna dikkat çekti.
KUTU 1 – Eskişehir’den bir başarı öyküsü: Mikrokrediden ödüllere
Teknoloji Hareketi Toplantısının katılımcılarından biri de, Turkcell’in TİSVA işbirliğiyle hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında mikrokredi alarak işini büyüten Asiye Özkan oldu. 47 yaşında 2 çocuk annesi olan Özkan; “Çocuklarım büyüyünce masrafları da arttı. Yıllardır çevreme yaptığım su börekleri ve baklavalar yeni yeni siparişler getirmeye başladı. Kendi evimde ve kendi küçük fırınımla yaptığım siparişler için fırınım artık yeterli değildi ve kazancım sadece malzemeye gidiyordu. Sermaye sıkıntısı yaşadığım günlerde mahallemizde dağıtılan broşürlerden mikrofinans ile tanıştım.2 008 yılında ilk aldığım 700 TL kredi ile sanayi tipi bir fırın aldım. Böylece gelirim arttı. 2009 yılında kullandığım 1000 TL ile hamur karma makinesi aldım. Siparişlerim günden güne artmasıyla eltimde benimle çalışmaya başladı. 2010 yılında aldığım 1500 TL ile evimin üst katını imalathaneye çevirdim. Daha sonra kendi dükkânımı açtım. Şu an eşim dükkânda duruyor, yanımızda bir usta daha çalışıyor. Bizlere bu desteği sağlayan mikrofinans ailesine ve Turkcell’e teşekkür ederim” dedi.