Turkcell KAGİDER'den Fırsat Eşitliği Sertifikası ald

Turkcell, KAGİDER’in kadın-erkek eşitliğine duyarlı şirketlere verdiği “Fırsat Eşitliği Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

Turkcell KAGİDER'den Fırsat Eşitliği Sertifikası ald

Turkcell, kadın istihdamının artırılması ve fırsat eşitliği uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefiyle KAGİDER’in Dünya Bankası desteği ile hayata geçirdiği proje çerçevesinde “Fırsat Eşitliği Sertifikası”nı almaya hak kazandı. Kadın-erkek eşitliğine duyarlı şirketlere, bu alanda belirlenmiş standartlara uygunlukları test edildikten sonra verilen sertifikayı, Turkcell Grup İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi SezenKAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan’ın elinden aldı. 

Banu İşçi Sezen: “Ekonomik ve sosyal hayatta kadınlarımızın yanındayız”

Törende yaptığı konuşmada, kadınlara verilen değeri ve önemi vurgulayan Turkcell Grup İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen, “Kadınlarımıza daha iyi bir hayat sunmak, geleceğimizi, çocuklarımızı garanti altına almak demek. Her alanda fırsat eşitliği sağlamak için teknolojimizle, yarattığımız istihdamla, sosyal sorumluluk projelerimizle kadınların yanındayız. Kadın çalışan oranımız yüzde 50, bu oran çağrı merkezlerimizde yüzde 60’lara kadar çıkıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Ofisi ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi işbirliğinde hazırlanan “Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri”ni imzalayan ilk Türk teknoloji şirketiyiz. Sadece kadın çalışanlarımıza değil, Kardelenler ve Ekonomiye Kadın Gücü projelerimizle ülkemizde kadınlarımıza fırsat eşitliği sağlıyoruz. Geçen sene Birlemiş Milletler tarafından kadın odağımızla tüm dünyaya örnek gösterilmiştik. Şimdi de KAGİDER’den bu konudaki standardımızı belgeleyen sertifikamızı alıyor olmaktan ötürü mutluyuz. Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayatta varlığının güçlenmesi için çalışmalarımız devam edecek.” dedi. 

Dr. Gülden Türktan: “Turkcell gibi güçlü ve odağında kadın olan markaların KAGİDER'in çalışmalarına olan inancı ve katılımı, umut verici”

KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, “KAGİDER çatısı altında yaptığımız çalışmalarla kadın girişimcilerin sayısını, etkinliğini ve gücünü büyütmeye çalışıyoruz. Kadınlar ile erkekler arasında fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için temel gelişmeler kaydedilmişken, halen iş dünyasında cinsiyete dayalı ayrımcılık söz konusu. Kamuda kadın-erkek fırsat eşitliğini savunmakla birlikte, yerleştiğini ve ispatlandığını da görmek istiyoruz ve FEM projemize bu anlamda çok güveniyoruz. KAGİDER olarak uzun yıllardır gözlemlediğimiz bir gerçek, istihdama giren, finansal kaynağını ve birikimini yapan, sosyal sermayesini de oluşturan kadınların girişimcilik hikayelerinde de başarılı oldukları yönünde. Ve tüm bu adımların temelinde de olması gerektiği gibi, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın herkese eşit fırsatların sunulduğu bir Türkiye hayal ediyoruz. Turkcell gibi güçlü ve odağında kadın olan bir markanın KAGİDER'in çalışmalarına olan inancı, katılımı ve işbirliği, bizler için de ülkemizde bu hayalimizin gerçek olması yönünde umut verici ve sevindirici bir gelişme. Bu vesileyle FEM projesinin tüm süreçlerinde emeği geçen Turkcell çalışanlarına da teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.” dedi.

Turkcell’de kadın çalışan oranı sektör ortalamasının çok üstünde…

Turkcell, toplumda kadını güçlendiren çalışmalarını “Güçlü Kadın Güçlü Türkiye” başlığında önceliklendiriyor. “İşte Eşitlik” manifestosuna imza atan Turkcell, çok ayaklı bir kadın politikası sürdürüyor. Telekom sektöründe yüzde 23’ler seviyesinde seyreden kadın çalışan oranı, Turkcell’de yüzde 50. Tüm insan kaynakları süreçleri fırsat eşitliği ilkelerine uygun şekilde işletilirken şirket içerisinde pek çok kadın dostu uygulama hayata geçiriliyor. ICT alanında kadınların desteklenmesini sağlayan “Bilişimde Kızlar” (Girls in ICT) programı yürütülüyor. Bunun dışında Turkcell, Kardelenler projesi ile ekonomik imkansızlıkları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kızlarımıza burs, Ekonomiye Kadın Gücü ile de dar gelirli girişimci kadınlara mikrokredi desteği veriyor.

Çalışan Anne Olma kursu, okulun ilk günü izin, plazada organik pazar…

Turkcell Grup çalışanlarına yönelik Turkcell Akademi bünyesinde verilen HAP (Hayata Ait Programlar) eğitimleri içinde özellikle kadın çalışanlara yönelik Başarılı Çocuk Yetiştirme, İş ve Özel Hayat Dengesi, İş ve Özel Yaşamda Kadının  Yeri, Ebeveyn Olma Sanatı, Doğuma Hazırlık ve Nefes Çalışmaları, Çalışan Anne Olmak gibi eğitimler veriliyor. Bu eğitimler çalışanlar tarafından en çok tercih edilen eğitimlerin başında geliyor. Şirket içi iletişim platformlarından biri olan Salı Pazarı seminerlerinde kadın sağlığına yönelik birçok konu işleniyor: Doğru beslenme, rahim ağzı kanseri, meme kanseri gibi konularda da kadın çalışanlar bilinçlendiriliyor.

1411814658_banu-isci-sezengulden-turktan1.jpg

Turkcell Sosyal Aktivite Grubu (TSAG) ise yıllık aktivite planları içinde çalışan kadınların hayatlarını kolaylaştıran, güzelleştiren birçok aktivite düzenliyor. Yılda ortalama 500 kadar aktivite düzenleyen Grup, sadece kadınlara özel organik pazar, TSAG'la Getir Götür, Çocuk Şenliği, çocuk sanat atölyeleri, kozmetik kursu gibi etkinlikler gerçekleştiriyor.

Okul öncesi hazırlık ve ilköğretim öğrencisi çocukları olan annelere okulların ilk gününde gönül rahatlığı ile çocuklarının yanlarında olmaları ve onların küçük dünyalarındaki bu büyük günde onları yalnız bırakmamaları için ek özel izin veriliyor.