Telefonun şarj ömrünü uzatan 10 ipucu
Akıllı telefonlar hayatımızın en önemli teknoloji cihazı haline dönüştü. Akıllı telefon kullananların en büyük sıkıntılarından biri ise şarj problemi.İşte şarjınızın ömrünü uzatacak 10 adım...
Akıllı telefonlar hayatımızın en önemli teknoloji cihazı haline dönüştü. Akıllı telefon kullananların en büyük sıkıntılarından biri ise şarj problemi. İşte şarjınızın ömrünü uzatacak 10 adım...
Dahili depolama alanına dikkat! Kablosuz ağı (Wi-Fi) Bluetooth'u, GPS'i kapatsanız bile şarjınızın hızla eridiğine şahit oluyorsanız, telefonunuzun dahili depolama alanına kaydettiğiniz fotoğraflarınıza, videolarınıza, uygulamalarınıza ve SMS'lerinize bir göz atmanızı öneririz. Bu içeriklerin sayısı arttıkça, telefonun dahili depolama alnı durduğu yerde benzin yakmaya başlar. Depolama alanı, çok hızlı erişim için tasarlanmış bir alandır ve sürekli aktif olması için enerjiyle beslenir
SMS'lerin hepsini silin Gereksiz SMS'lerin hepsini silin. Depoladığınız fazla SMS'lerin ne kadar çok enerji yaktığına inanamayacaksınız.
Harici depolama alanı kullanılmalı Tüm fotoğraf ve videolarınızı ya harici depolama alanına yükleyin ya da bilgisayarınıza yedekleyip silin, veya bir bulut servisine taşıyın, telefonunuzdan uzaklaştırın ama sakın dahili depolama alanına fotoğraf ve video doldurmayın.
Uygulamalar SD karta taşınmalı Uygulamaları telefonun dahili alanına değil, SD karta kurun veya 'medya alanı'na taşıyın. Android'de uygulama kontrolü menüsü içinde bunun için özel bir düğme bulunuyor. Bazı uygulamalar, çalışmak için dahili depolama alanında olmak isterler ama Facebook veya benzeri, hayati olmayan, hatta medya alanına taşınmayı kabul eden tüm uygulamaları medya alanına veya harici SD karta taşıyın.
Müzikler harici SD karta atılmalı Tüm müzik dosyalarınızı harici SD karta atın. Dolayısıyla, harici SD kartınızın büyük boyutlu, hızlı ve çabuk bozulmayacak kaliteli bir marka olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca son olarak, müzik dosyaları gibi, tüm diğer dosyalarınızı da mümkün olduğunca harici SD karta yükleyin. Ofis dosyaları, indirilen dosyalar, PDF'ler, vs…
GPS kapatılmalı Lokasyon bazlı 24 saat açık kalan uygulamalar kullanmıyorsanız, arabanızdan inip navigasyon uygulamanızı kapatırken GPS'sinizi da kapatın. Ana ekrana pratik bir GPS açama/kapama düğmesi ekleyin.
Wi-Fi kullanmıyorken kapatılmalı Eğer bulunduğunuz yerdeki Wi-Fi ağlarından birine bağlanamıyorsanız Wi-Fi ağınızı kapatın. Wi-Fi'ya bağlanabiliyorsanız da 3G'nizi kapatın.
Arka plandaki uygulamalar kapatılmalı Kullandığınız işletim sistemi ne olursa olsun, arka plandaki uygulamaları mutlaka kapatın. Bu işi unutyorsunuz "App Killer" türü bir uygulama yükleyerek, bu uygulamanın, kullanılmayan uygulamaları düzenli ve otomatik olarak kapamasını sağlayabilirsiniz.
Uygulamalara dikkat edilmeli Yüklediğiniz uygulamaların yorumlarını okuyun: Bazı uygulamalar, çok gereksiz enerji harcarlar ve çoğu kullanıcı bunu keşfettiğinde, uygulamanın sayfasına şikayette bulunur.
Pil kapasitesine bakılmalı Telefon veya tablet satın alırken, pil kapasitesine mutlaka dikkat edin. Rakiplerinden daha büyük kapasiteye sahip cihazları tercih etmeye çalışın. Elbette cihazı satın aldıktan sonra, yukarıda saydığımız tavsiyeleri mutlaka uygulayın.