Teknoloji şirketleri saniyede ne kadar kazanıyor?
Facebook: Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan ve aktif 1 milyarı geçen Facebook saniyede 230 Dolar kazanıyor.
Facebook: Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan ve aktif 1 milyarı geçen Facebook saniyede 230 Dolar kazanıyor.
Nokia: Bir zamanlar adı cep telefonunun eş anlamlısı kabul edilen ancak akıllı telefon teknolojisine ayak uyduramayan Nokia, saniyede 941 Dolar kazanıyor.
Oracle: 1977 kurulan ve dünyanın Microsoft’tan sonra en büyük yazılım firması olan Oracle saniyede 1068 Dolar kazanıyor.
Cisco: Dünyanın en büyük network teknolojisi üreticisi olan Cisco’nun kataloğunda ağ bağlantılarına dair her ürünü bulmak mümkün. Yazılım ve donanım üretimi yapan firma saniyede 1594 Dolar kazanıyor.
Intel: Dünyanın en büyük çip üreticisi olan Intel’ın kazandığı paraya baktığımızda bunu anlamak zor olmuyor. 2012 kazancı 53 milyar Dolar olan şirket, saniyede 1628 Dolar kazanıyor.
Dell: Kişisel bilgisayar, veri saklama üniteleri, ağ parçaları, televizyon, MP3 çalar ve daha onlarca teknolojik ürün üreten ve dübya çapında 103 bin kişiye iş sağlayan Dell bir saniyede 1865 Dolar kazanıyor.
Google: Basit bir arama motoru olarak yola çıkan ve bugün tüm internet deneyimimizin temelinde yer alan ürünler üreten Google, saniyede 1873 Dolar kazanıyor.
Amazon: Dünyayı internetten alışveriş kavramıyla tanıştıran ve Türkiye’de de yatırımları olan Amazon, saniyede 1996 Dolar kazanıyor.
Microsoft: Teknoloji ile en az alakadar olan birisinin dahi hayatında defalarca temas ettiği bilişim devi Microsoft, saniyede 2331 Dolar kazanıyor.
IBM: Bilgisayarlar için yazılım ve donanım üreten, şirketlere özel sistem ağları kuran ve danışmanlık hizmeti veren IBM, bir saniyede 3166 Dolar kazanıyor.
HP: 1939′da bir garajda kurulan ve bugün dünyanın her yerinde bilgi işlem ürünleri üreten Hp, yani Hewlett-Packard, saniyede 3459 Dolar kazanıyor.
Foxconn: Bireysel son kullanıcılar tarafından tanınmayan ve en büyük teknoloji firmaları için çok kritik bir rol üstlenen Foxconn, dünyanın dört bir yanında sahip olduğu üretim tesislerin bu şirketler için elektronik imalat sağlıyor. Müşterileri arasında Dell, Apple, Microsoft, Cisco, Amazon, HP gibi devasa şirketler bulunan Tayvan firması Foxconn, saniyede 3815 Dolar kazanıyor.
Apple: 2013′te yaşadığı düşüşe rağmen yıllardır tahtından inmeyen Coca-Cola’yı devirerek dünyanın en değerli markası olmayı başaran ve Samsung ile kıyasıya bir rekabet yaşayan Apple, saniyede 4540 Dolar kazanıyor.
Samsung: Sahip olduğu uçsuz bucaksız ürün kataloğu ile akıllı telefon pazarında Apple’ı geride bırakmayı başaran ve aslında elektronik parça üretiminden sigortacılığa kadar onlarca sektörün içinde yer alan Güney Koreli Samsung, saniyede 6486 Dolar kazanıyor.
21. yüzyıl ile birlikte bir zamanlar hayalini kuramadığımız teknolojilerin cep telefonumuza sığmasıyla finans dünyasının çehresi de değişti. Eskiden finans dünyasının en büyük şirketleri otomobil, medya veya enerji sektöründen çıkarken, bugün zirvede teknoloji şirketleri yer alıyor. Microsoft bir zamanlar dünyanın en büyük şirketlerinden olan Nokia’yı satın alıyor. Facebook ve Twitter’ın hisseleri Wall Street’te işlem görmeye başlıyor. Apple, Coca-Cola’yı devirerek dünyanın en değerli markası oluyor. Kelimenin tam anlamıyla para basan bu şirketlerin bir saniyede ne kadar kazandığını özetliyor.
Blackberry: Akıllı telefon modasının öncüsü olan ancak Apple’ın çıkarttığı standartları yakalayamadığı için günden güne kan kaybeden Blackberry saniyede 205 Dolar kazanıyor.