Tarihin en meşhur 10 hırsızı
9. NatwarlalTam adı Mithilesh Kumar Srivastava olan "Natwarlal" ülkesinin medarı iftiharı bir insandır. Her ne kadar ihracat, altın gibi saygın sektörlerde hizmet vermemiş olsa da, hırsızlığa kattığı boyut ile "Hırsızlar Tanrısı" olarak isimlendirilmiş,
9. Natwarlal Tam adı Mithilesh Kumar Srivastava olan "Natwarlal" ülkesinin medarı iftiharı bir insandır. Her ne kadar ihracat, altın gibi saygın sektörlerde hizmet vermemiş olsa da, hırsızlığa kattığı boyut ile "Hırsızlar Tanrısı" olarak isimlendirilmiş,
8. Veerapan Yüzünden nur akan bu şahsiyet, palabıyığına nicesinin kurban olduğu Veerapan. 2 milyon 600 bin dolar gibi gayet bahse konu olmayacak bir meblağ değerinde Fil dişi kaçıran, 22 milyon dolar gibi yüzünün gözünün sadakası olsun denilecek bir ölçekte mal kaçakçılığı yapan bu mübarek ihracat gönüllüsü şehirlerde de yaşamamış, kırsal bölgelerin kalkınmasına katkıda bulunmak için olacak dağa taşa ormana yerleşmiştir.
7. Jesse Woodson James Kendisini Cumhuriyetçi elitlerin baskısı altındaki Missouri yoksullarının koruyucusu ve modern bir Robin Hood olarak tasvir eden Jesse James, verdiği mülakatlarda kendisini Büyük İskender, Julius Ceasar ve Napolyon Bonapart ile karşılaştırmıştır. 1882 yılında kendi çetesinden bir elemanın suikastiyle hakkın rahmetine kavuşan James hakkında ABD'de bir çok müze de bulunmaktadır. Medeniyetin ne noktada olduğunu görüyorsun. Adam hırsız diyip geçmiyor, müzesini de kuruyor, kitaba, filme de konu ediyor, göğsünü gere gere hikayesini anlatıyor.
6. Bill Mason Başkalarının evlerinde atıl durumda bulunan elmasları alarak piyasaya sunmak suretiyle ülke ekonomisinde nakit akışını hızlandırarak, mal ve hizmet tüketimini arttırma yoluyla ekonomik büyümeye katkı sağlayan Bill Mason, edebiyat dünyasına da katkı sağlamak için bütün icraatlarını "Usta bir elmas hırsızının itirafları" isimli eserinde kaleme almış, açık açık yazmıştır
5. Albert Spaggiari 1976 yılında Fransa gerçekten büyük bir cesarete sahip olmanın ne demek olduğunu öğrendi. Yıllarca elitlik yapmış, burnu büyük bu monşerler Spaggiari'nin cüreti karşısında şaşkınlığa düştüler. Albert beyefendi, önce Societe Generale bankasına giderek kendisine bir kasa kiraladı. Kasaya da bir adet alarmlı saat koydu. Bu saat ile akustik veya sismik bir güvenlik sistemi olup olmadığını ölçen Spaggiari, böyle bir sistemin olmadığını öğrenince, bir plan yaparak kasaların bulunduğu yere bir tünel kazarak girme kararı verdi.
4. Vincenzo Peruggia Elbette bu mübarek şahsiyetlerin illa ki elmas, altın kaçakçılığı, ihracat ve ithalat ile uğraşması gerekmiyor. Vincenzo Peruggia sanat alanında faaliyet gösteren bir şahsiyetti. Louvre müzesinde çalıştığı dönemde, Mona Lisa tablosunun elitlerin elinde olduğunu farkederek bu esarete son vermek istemiş, tabloyu çalarak götürmüştür. Tabloyu çaldıktan sonra ana yurdu olan İtalya'ya yerleşen Peruggia, burada 2 yıl eseri saklamış en nihayetinde elitist bir sanat galerisi sahibinin durumu öğrenmesiyle yakalanmıştır.
3. Doris Marie Payne Doris Marie Payne'de de atıl vaziyette duran elmasları piyasaya sürerek nakit akışı yaratma tutkusu vardı. Normalde kuyumcuya gider, elmas bir yüzük ister, daha sonra da satıcıyla münasebeti arttırır, bir çok soru sorar, bir çok şey ister, bir çok ürüne bakardı. En nihayetinde satıcının kafası karışınca, bir iki elmas yüzüğü cebine atıp dışarı çıkan Doris Marie Payne böylelikle basiretsiz tacirlerin ellerinde hak ettiklerinden fazla malın yığılmasını engeller, bir nevi piyasanın görünmez elinin daha hızlı hareket etmesini sağlardı. Bir çok kez yakalanan Doris Payne, en son 29 Ekim 2013 tarihinde, 83 yaşında 22 bin 500 dolar değerinde bir elması çaldığı için 2 yıl hapis cezası almıştır ve hala hayattadır.
2. François Villion Bir sanatçı olan Villion, yazdığı şiirlerde kullandığı üslup kadar, suç hayatıyla da bilinir. 1456 yılında bir soyguna karışan zatı muhterem, daha sonra Paris'i terkederek Angers'e gitmiştir. Soyundaki arkadaşlarından biri soygundan 1 yıl sonra yakalanmış, hapishanede sıkıldığından ve yalnız kalmak istemediğinden olacak, François Villion'un örgüt lideri olduğunu, bu soygunu da kendisinin organize ettiğini ifade etmiştir. V
1. Dick Turpin Kendisi at hırsızıdır. Her ne kadar "at hırsızı" güzel dilimizde şekli şemali bozuk olan insanları tarif etmek için kullanılsa da Dick Turpin öyle bir insan değildi. 1730 yılında arkadaşlarıyla birlikte saygı ve sevgiye dayanan bir ortaklık kurarak, yollarda gereken asgari güvenlik önlemlerinin İngiliz Hükümeti tarafından alınmadığını göstermek için çalışmaya başladı. Bir musibet bin nasihattan iyidir sözünün etkisinde kalan Turpin, yoldan geleni geçeni soyuyor, atlarına el koyuyordu. Öyle meşhur oldu ki, 100 yıl sonra hakkında yazılan bir romanda kendisinin 18. yüzyıl hız rekorunu kırdığı, Londra'dan York'a 320 kilometreyi bir gecede at üstünde aldığı, bütün yolların hakim olduğu bile yazıldı. 1739 yılında yargılanıp idam edilen Turpin, bu tarihten sonra romantik bir kahramana dönüşmüş, ingiliz baladlarında ve romanlarında kendisine yer bulmuştur.
10. Frank William Abagnale Jr. Leonardo Di Caprio'nun başrolünde oynadığı "Catch me if you can" isimli filmi izleyenler bilecek, Frank William Abagnale Jr o filme ilham vermiş meşhur dolandırıcı, hırsız, çek sahtekarı ve hayırsever iş adamıdır. Kendisi bir dönem Amerikan cari açığını düşürmeye kafasını taktığından olacak bu işlere bulaştı.