Tarihin en büyük satın alımları!
2000 yılında Amerika'nın başarılı ilaç şirketi Pfizer kendisi ile aynı sektörde olan Warner-Lambert Co.'yu 88,87 milyar dolara satın almıştı.
2000 yılında Amerika'nın başarılı ilaç şirketi Pfizer kendisi ile aynı sektörde olan Warner-Lambert Co.'yu 88,87 milyar dolara satın almıştı.
Amerika'nın en büyük telekomünikasyonşirketlerinden biri olan Comcast Corp. firması yine Amerika'nın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden biri olan AT&T Broadband'i 72 milyara satın almıştı.
Malboro, L&M ve Chesterfield gibi önemli sigara marklarının tütünlerini üreten Philip Morris International firması 2008 yılında kendi hissedarları tarafından 107,6 milyar dolar gibi yüksek bir rakama satıldı.
İngiltere'nin en ünlü bankaları arasında yer alan Royal Bank of Scotland(RBS) 2007 yılı içeriisnde Hollanda'nın en büyük bankalarından biri olan ABN Amro(ABN)'yi 98,5 milyar dolara satın almıştı.
America Online(AOL) adlı şirket 2000 yılında Time Warner'ı tamı tamına 164,7 milyar dolara satın almıştı. Time Warner şuanda dünyanın en büyükikinci büyük medya şirketi konumundadır.
İngiltere'nin önde gelen ilaç firması Glaxo Wellcome, 2000 yıılında Avrupa'nın pek çok ülkesinde hizmet beren SmithKline Beecham'ı 76 milyar dolara satın almıştı.
Telekomünikasyon konusunda Amerika'nın en başarılı şirketlerini başında yer alan Qwest bir başka Amerikan telekomünikasyon şirketi olan US West'i 56,4 milyar dolara satın almıştı.
Amerika'nın en başarılı bankalarından biri olan JP Morgan, yine Amerika'lı bir banka olan Bank One'ı 58 milyar dolara satın almıştı.
Bir zamanların en başarılı internet tarayıcılarından biri olan Netscape'i AOL firması 4,2 milyar dolara satın almıştı.
Amerika Hazine Bakanlığı, 2009 yılında General Motors Certain Asset'i 61,2 milyara satın almıştı.
İngiltere ve Hollanda ortaklığı olan dünyanın önde gelen şirketlerinden biri Royal Dutch Petroleum, 2004 yılı içerisinde dünyanın en önemli akaryakıt firketlerinden biri olan Shell Transport & Trading Company'Yi 74,6 milyar dolara satın almıştı.
Kraft Foods Inc firması 2007 yılı içerisinde kendi hissedarlarına 61,6 milyar dolara satılmıştı.
Avrupa'nın pek çok ülkesinde ticaret yapan Gaz de France 2008 yılında önemli rakiplerinden biri olan Suez'i 75,2 milyar dolara satın almıştı.
E-Ticaret konusunda dünyanın en başarılı sitelerinden biri olan eBay 2002 yılı içerisinde Paypal'ı 1.5 milyar dolara satın almıştı. Paypal şuanda dünyanın en büyük online ödeme sistemi.
Dünya'nın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan eBay, 2005 yılında Skype'ı 2,6 milyar dolara satın almıştı. Ancak ilereyen zamanlarda Skype Microsoft'a satılmıştı.
Amerika'nın en büyük bankalarının başında yer alan NationsBank, 1998 yılı içerisinde Amerika'lı Bank America Corp'u 64 milyar dolara satın almıştı.
Amerika'nın başarılı telekomünikasyon şirketi AT&T, 2006 yılı içerisinde yine Amerikalı bir bir telekomünikasyon şirketi olan Bell South'u 72,7 milyara satın almıştı.
Amerika'lı sigorta şirketlerinden biri olan Travelers Group firması Citigroup adlı firmayı 72,6 milyar dolara satın almıştı.
Sanofi-Synthelabo adlı ilaç firması 1999 yılında Aventis şirketini tamı tamına 65,6 milyar dolara satın almıştı.
Amerika'nın en büyük ilaç şirketlerinden biri olan Pfizer, 2003 yılı içerisinde İsveç'in bir numaralı biomedikal şirketi olan Pharmacia'yı satın almıştı. Bu satın alma 89,2 milyar dolar gibi bir rakama gerçekleşmişti.
Amerika'nın enerji sektöründe ki en büyük firmalarından biri Exxon Mobile, 2000 yılında yine Amerika'nın önde gelen petrol şirketlerinden biri olan Mobil'i 85,1 milyar dolara satın almıştı.
Son zamanların en çok kullanılan resim düzenleme programlarından biri olan Instagram, geçtiğimiz yıllar içerisinde 1 milyar dolar gibi bir rakama Facebook'a satılmıştı.
Procter & Gamble(P&G) adlı şirket 2004 yılı içerisinde Gillette şirketini 57 milyar dolar karşılığında satın almıştı.
Lenovo'nun Motorola'yı, Yahoo'nun Tumblr'ı ve elbette Facebook'un Astronomik bir meblağa WhatsApp'ı satın alması... Uzun süre konuşulacak gibi duran bu satın almalar elbette ticaret hayatının ilk ve tek şirket satışları değiller. İşte tarihin en büyük şirket alımları:
Dünya'nın en büyük satın alması olarak kayda geçen anlaşma İngiliz şirketi Vodafone'un Almanya'nın sanayi devi Mannsmann'ı satın alması ile gerçekleşti. Vodafone, Mannsmann'ı 202,8 miliyar dolara satın almıştı. Bu satın alma 1999 yılında gerçekleşmişti.